آیا مزایای زود خوابیدن کودکان را میدانید؟ بررسی اثرات زود خوابیدن بر روان کودک!
تاخیر در خوابیدن کودک میتواند منجر به تغییرات عجیب و غریب در رفتار او شود و فرآیند خواباندن را نیز دشوارتر کند. از این رو، خانوادهها باید تلاش کنند که کودک خود را زودتر به خواب بفرستند.
تاخیر در خوابیدن کودک میتواند منجر به تغییرات عجیب و غریب در رفتار او شود و فرآیند خواباندن را نیز دشوارتر کند. از این رو، خانوادهها باید تلاش کنند که کودک خود را زودتر به خواب بفرستند.
آیا مزایای زود خوابیدن کودک مثلا در ساعت 9 شب را میدانید؟
هنگامی که والدین به پزشک مراجعه کرده و از مشکلات خواب فرزندانشان شکایت میکنند، اولین نکتهای که متخصصان به آن توجه میکنند، دیر خواباندن کودک است. به همین دلیل، در این مقاله، تصمیم گرفتهایم فواید خواباندن کودکان در ساعات اولیه شب را بررسی کنیم.
کودکی سالمتر
کودکان که به طور منظم و زود به خواب میروند، از نظر عاطفی، ذهنی و جسمی وضعیت بهتری دارند. تحقیقات نشان میدهد که کودکان ۱۸ ماهه که شبها زودتر به خواب میروند، در زمینههای حرکتی، زبانی و اجتماعی عملکرد بهتری از خود نشان میدهند. کمبود خواب شبانه میتواند منجر به کاهش تواناییهای ذهنی کودک و ایجاد مشکلاتی در روز بعد شود.
سلامت عمومی
برای کودکان بین ۷ تا ۱۱ سال، بهبود کیفیت خواب با افزایش استقامت و پایداری عاطفی رابطه مستقیم دارد. خواب ناکافی شبانه میتواند تأثیر منفی بر عملکرد تحصیلی آنها داشته باشد. مطالعات نشان میدهند که کمبود خواب در این سنین معمولاً باعث کاهش نمرات تحصیلی میشود.
عادت های غذایی و وزن کودک
کودکانی که شبها دیر به رختخواب میروند، معمولاً عادات غذایی ضعیفتری دارند و شاخص توده بدنی آنها نسبت به کودکانی که زودتر میخوابند، بیشتر است. این به معنای چاقی بیشتر است و آنها یک و نیم برابر بیشتر در معرض چاقی و تنبلی قرار دارند.
کاهش تعداد دفعات بیدار شدن در طوا شب
نوزادانی که زود به رختخواب میروند، معمولاً خواب بهتری دارند و کمتر در طول شب بیدار میشوند. این امر باعث میشود که صبحها سرحالتر بیدار شوند. در مقابل، کودکانی که شبها دیر به خواب میروند، معمولاً با خستگی زیاد مواجه میشوند. این خستگی سطح آدرنالین را افزایش داده و به احساس بدی در صبح منجر میشود.
رشد بهتر
کودکانی که به طور منظم و به موقع به خواب میروند، رشد بهتری دارند زیرا در ساعات ۱۰ شب، ۱۲ شب و ۲ بامداد هورمونهای رشد به بالاترین میزان خود میرسند. برای بهرهمندی از این هورمونها، کودک باید در این زمانها در مرحله خواب REM باشد.
کمتر مقاومت کردن در برابر زود خوابیدن
کودکان که دیر به رختخواب میروند، غالباً در برابر خوابیدن مقاومت کرده و رفتار منفی از خود نشان میدهند. خواب ضعیف شبانه میتواند این مقاومت را افزایش داده و منجر به بدخلق شدن آنها شود. برعکس، کودکانی که زودتر به خواب میروند، با این مشکلات روبرو نمیشوند.
بهرهوری و کارایی بالا در طول روز
کودکانی که قبل از ساعت ۹ شب به رختخواب میروند، معمولاً کارایی و تمرکز بالاتری در طول روز دارند. خواب کافی و به موقع به افزایش تمرکز و بهرهوری آنها کمک میکند. تحقیقات نشان دادهاند که علائم کمخوابی و اختلال کمتوجهی–بیشفعالی (ADHD) در کودکان مشابه یکدیگرند، از جمله بیتوجهی و رفتارهای تکانشی.
کیفیت زمان قبل از خواب
کودکانی که زود به رختخواب میروند، معمولاً زمان و فضای کافی برای انجام فعالیتهای مورد علاقهشان دارند، زیرا در طول روز سرحالتر هستند. این امر باعث میشود که زمان آنها با کیفیتتر شده و از این کیفیت بالا برای بهبود زندگی خود بهرهبرداری کنند.
پیش بینی ساعت مشخص خواب کودک
زمانی که کودک به عادت زود به خواب رفتن عادت کند، خوابیدن به یک روال منظم تبدیل میشود. این به شما این امکان را میدهد که زمان خواب او را پیشبینی کرده و زندگی شما و فرزندتان نظم بیشتری پیدا کند.
زود خوابیدن
رفتن به رختخواب زودتر و داشتن ساعت خواب منظم به کودک احساس امنیت عاطفی میدهد و او را به وضعیت آرامشبخشتری میبرد. مطالعات نشان دادهاند که کودکانی که قبل از ساعت ۹ شب به خواب میروند، به طور متوسط ۷۸ دقیقه بیشتر میخوابند.
ایجاد عادت سالم زود خوابیدن
کودکانی که از ابتدا عادت به خوابیدن در ساعت مشخصی دارند، کمتر با مشکلات خواب در آینده مواجه میشوند. عادات سالم خوابیدن به کودک کمک میکند تا در آینده نیز خواب منظم و بهتری داشته باشد.
خواب مفید و طولانیتر کودک
کودکانی که زودتر به رختخواب میروند، معمولاً مدت زمان بیشتری میخوابند و صبح زود بیدار نمیشوند. این به آنها کمک میکند تا نیاز بدنشان به خواب کافی تأمین شود و به استراحت لازم برسند. برعکس، کودکانی که شبها دیر به خواب میروند، معمولاً صبح زود بیدار شده و با کلافگی روبرو میشوند که این کلافگی ممکن است بر اطرافیان نیز تأثیر بگذارد.
راهکار عالی برا خواباندن کودک در ساعت 9 شب
برای کمک به خواباندن کودک در ساعت ۹ شب، دو ساعت قبل از خواب او را از استفاده از وسایل الکترونیکی مانند موبایل یا تبلت منع کنید، زیرا نور آبی این وسایل میتواند خواب او را مختل کند. با دور نگه داشتن این وسایل، ترشح ملاتونین (هورمون تنظیمکننده چرخه خواب و بیداری) در بدن کودک افزایش مییابد.
نتیجه گیری
اگر میخواهید کودکتان زودتر بخوابد، باید الگوی او باشید. به جای اینکه او را به اجبار به اتاق خواب بفرستید و خودتان با صدای بلند تلویزیون تماشا کنید یا با تلفن صحبت کنید، با او به اتاق خواب بروید، کتاب مورد علاقهاش را برایش بخوانید یا وانمود کنید که شما نیز در حال خوابیدن هستید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼