۲۴۶۴۲۰

دیسک کمر با درمان تجربی و غیرعلمی خوب نمی‌شود

دیسک کمر با درمان تجربی و غیرعلمی خوب نمی‌شود

در دیسک کمر نباید از درمان‌های تجربی و بدون تأیید علمی استفاده کرد، تنها پزشکان و متخصصین می‌توانند بهترین درمان را برای بیمار تجویز کنند.

دکتر محمدرضا ساعتیان با بیان اینکه مشکلات دیسک کمر، به ویژه در سنین بالاتر، می‌تواند به دلیل پارگی، برجستگی دیسک‌ها، ضخیم شدن لیگامان‌ها یا تغییرات پیری در ستون فقرات رخ دهد، مطرح کرد: از طرفی، افزایش فشار به دیسک‌ها که معمولاً به علت فعالیت‌های سنگین یا بلند کردن اجسام سنگین اتفاق می‌افتد، می‌تواند باعث پاره شدن دیسک‌ها و ایجاد مشکلات عصبی شود.

وی مطرح کرد: دیسک‌های ستون فقرات به‌عنوان ضربه‌گیر عمل می‌کنند و وظیفه دارند فشارهای وارده به ستون فقرات را جذب کرده و از آسیب به آن جلوگیری کنند.

این متخصص مغز و اعصاب و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه در مواردی که فشار به نخاع بسیار شدید باشد، بیماران ممکن است مجبور شوند که برای تسکین درد به مدت کوتاهی بنشینند تا بتوانند دوباره حرکت کنند، گفت: علائم دیسک کمر معمولاً به صورت درد در ناحیه کمر، درد منتشر شده به اندام‌ها، یا درد گردن که به شانه‌ها یا دست‌ها سرایت می‌کند، بروز می‌کند.

وی افزود: در صورتی که فرد دچار درد مزمن و مشکلات حرکتی باشد، باید فوراً به پزشک متخصص مراجعه کرده و از انجام درمان‌های خودسرانه خودداری کند.

IMG_20250219_094022

 دلایل دیسک کمر

دکتر ساعتیان بیان کرد: سبک زندگی بی‌تحرک، چاقی، و بلند کردن اجسام سنگین به‌طور مکرر می‌تواند فشار زیادی به ستون فقرات وارد کرده و روند تخریب دیسک‌ها را تسریع کند.

وی با بیان اینکه در افرادی که به طور مداوم و بدون آمادگی بدنی مناسب به انجام فعالیت‌های سنگین می‌پردازند، احتمال آسیب به دیسک‌ها افزایش می‌یابد، عنوان کرد: از سوی دیگر، استرس‌های مداوم و ناتوانی در مدیریت آن‌ها نیز می‌تواند باعث افزایش درد و تشدید علائم دیسک کمر شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان به طور خاص به چاقی به‌عنوان یکی از عوامل تسریع‌کننده بروز مشکلات دیسک کمر اشاره کرد و توضیح داد: اضافه وزن می‌تواند فشار بیشتری به ستون فقرات وارد کرده و باعث بروز مشکلاتی مانند پارگی دیسک‌ها و تنگی کانال نخاعی شود.

ساعتیان به استفاده از مسکن‌ها و درمان‌های خانگی مانند روغن‌های گیاهی اشاره کرد و گفت: اگرچه این درمان‌ها ممکن است به طور موقت درد را کاهش دهند، اما برای درمان قطعی باید به پزشک متخصص مراجعه کرد.

وی بیان کرد: درمان‌های غیرجراحی مانند فیزیوتراپی می‌توانند در بسیاری از موارد مؤثر باشند، اما اگر علائم ادامه پیدا کرد یا بیمار دچار ضعف عصبی شد، ممکن است نیاز به جراحی باشد.

درمان‌های غیرعلمی خطرناک است 

این متخصص مغز و اعصاب و عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان به خطرات ناشی از استفاده از درمان‌های غیرمجاز که توسط افراد غیرمتخصص انجام می‌شود، اشاره و هشدار داد :این اقدامات می‌توانند به شدت خطرناک باشند و حتی منجر به فلج یا آسیب‌های دائمی شوند.

ساعتیان گفت: در حال حاضر، روش‌های غیرعلمی برای درمان دیسک کمر بسیار شایع شده است و متأسفانه برخی بیماران به این روش‌ها اعتماد می‌کنند که می‌تواند منجر به نتایج بسیار بدی شود.

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند