۲۴۸۰۱۷

سنگ لوزه چیست و چگونه درمان می‌شود؟

سنگ لوزه چیست و چگونه درمان می‌شود؟

سنگ لوزه یکی از بیماری‌هایی است که بر خلاف آنچه در فضای مجازی در مورد آن مطرح می‌شود، قابل پیشگیری و درمان است. به گفته یک جراح حلق و بینی درمان این بیماری به صورت قطعی عمل جراحی برداشتن لوزه است.

سنگ لوزه یا Tonsil stones یکی از بیماری‌های گوش و حلق و بینی است که علی‌رغم نام ترسناک آن بیماری خطرناکی نیست و برخلاف آنچه در فضای مجازی وجود دارد هم قابل پیشگیری و هم قابل درمان است.

سنگ لوزه در واقع توده‌های کوچک و سفت شده‌ای هستند که در حفره‌های لوزه تشکیل می‌شوند، به گفته امین‌زاده جراح حلق و بینی، وقتی سیستم ایمنی بدن، ذرات حاصل از تجمع مواد غذایی، موکوس، سلول‌های مرده و باکتری‌ها را شناسایی می‌کند، گلبول‌های سفید را برای مقابله با آنها ارسال می‌کند در نتیجه تحت تأثیر سیستم ایمنی بدن در نهایت رسوبات کلیسفه‌ای کوچکی بر جای گذاشته و این رسوبات در نهایت بزرگتر شده و تبدیل به سنگ لوزه می‌شوند.

زهره امین زاده در رابطه با علائم این بیماری اظهار کرد: شایع‌ترین علامت سنگ لوزه بوی بد دهان ناشی از تجزیه باکتریایی در این توده‌ها است طعم ناخوشایند و تلخ در دهان، توده‌های قابل مشاهده سفید در دهان، التهاب و قرمز شدن لوزه‌ها، احساس وجود جسم خارجی در گلو که تحریک ناشی از آن که ممکن است موجب سرفه کردن شود و همچنین تورم غدد لنفاوی گردن در برخی از موارد از جمله علائم سنگ لوزه است.

وی همچنین در رابطه با درمان این بیماری نیز گفت: جراحی سنگ لوزه (تونسیلکتومی) به عنوان یک گزینه درمانی قطعی مطرح است. این عمل جراحی، لوزه‌ها را به طور کامل برداشته و از تکرار مشکل سنگ لوزه جلوگیری می‌کند. از مزایای جراحی، حذف دائمی مشکل سنگ لوزه، کاهش عفونت‌های مکرر گلو است.

این جراح گوش، حلق و بینی با بیان اینکه برخی روش‌های خانگی می‌توانند به کاهش تشکیل سنگ در لوزه‌ها کمک می‌کنند، در رابطه با این روش‌ها گفت:غرغره مرتب آب نمک گرم، حفظ بهداشت دهان و دندان با مسواک و نخ دندان و تمیز کردن زبان که موجب کاهش باکتری‌های دهان می‌شود، کنترل شرایط آلرژی، ترک سیگار، نوشیدن آب کافی برای حفظ هیدراتاسیون نیز از جمله مهمترین راه‌های پیشگیری از تشکیل سنگ لوزه می‌شود.

امین‌زاده یادآور شد: باید از اقداماتی مانند استفاده از ابزار‌های تیز یا فشار مستقیم با انگشت یا سواب دندان برای خارج کردن سنگ‌ها خودداری کرد چرا که این کار می‌تواند، منجر به آسیب لوزه‌ها و ایجاد عوارضی مانند افزایش التهاب، عفونت و خونریزی در گلو شود.

منبع: آنا

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند