۱۰۰۶۶۴
۳۲۹۲
۳۲۹۲

آزمایشات قبل از ازدواج، چیست؟

آزمایش خون برای بررسی تالاسمی برای این است که مشخص شود هر دو نفر زوجین همزمان تالاسمی مینور دارند یا نه.

آزمایش تالاسمی و بررسی بیماری های خونی مقاربتی، اعتیاد و آزمایش ژنتیک جزو مشاوره های قبل از ازدواج است که هر دختر و پسری که می خواهند با هم زیر یک سقف بروند باید این آزمایش را انجام دهند. البته دوتای اول اجباری و سومی فقط برای یکسری از زوج ها توصیه می شود و نتایجش هم یک ماه اعتبار دارد. درضمن در این مرحله خانم ها باید واکسن کزاز، دیفتری و سرخجه را نیز تزریق کنند.

آزمایش تالاسمی
آزمایش خون برای بررسی تالاسمی برای این است که مشخص شود هر دو نفر زوجین همزمان تالاسمی مینور دارند یا نه. اگر یکی از زوجین تالاسمی مینور داشته باشد، مشکلی ندارد چون نهایتا فرزندشان هم مینور می شود ولی زوجی که هر دو مبتلا به تالاسمی مینور باشند، فرزندشان ماژور می شود که خطرناک است و عمرش کوتاه می شود و باید جلوی تولد چنین نوزادی از همین مرحله گرفته شود.

بیماری های خونی مقاربتی
از آنجا که یکی از زوجین ممکن است قبل ازدواج دچار بیماری هایی باشد که از این طریق منتقل می شود، بنابراین در آزمایش خونی که می دهید این موضوع نیز بررسی می شود.

آزمایش ژنتیک
به صورت خیلی کلی می توانیم این آزمایش ها را به دو گروه تقسیم کنیم؛ آزمایش هایی که ژن ها را بررسی می کنند و آزمایش هایی که کروموزوم ها را بررسی می کنند و در بین مردم به کشت کروموزومی معروف هستند، اما متخصصان ژنتیک از آنها را کاریوتایپ می نامند.

برای انجام آزمایش ژنتیک باید بدانیم می خواهیم به دنبال کدام ژن معیوب و بیماری بگردیم. اینکه تصور کنیم تنها با یک آزمایش همه بیماری های ژنتیک قابل تشخیص است، درست نیست. در این موارد، ابتدا یک سابقه خانوادگی از زوج گرفته می شود تا مشخص شود آیا زوج یا هرکدام از اعضای خانواده یا فامیل و اقوام آنها دارای بیماری خاصی بوده اند یا خیر؟

در صورتی که بیماری خاصی وجود داشته باشد با انجام آزمایش ژنتیکی مختص به همان بیماری، بررسی ها و کنترل لازم انجام می شود. اگر احتمال ابتلا فرزند در صورت بارداری بیش از حد استاندارد (یعنی 10 درصد) باشد به زوج گفته می شود که مجاز به بارداری نیستند ولی اگر این احتمال کمتر از 10درصد باشد به زوج درباره وجود چنین خطری هشدار داده می شود و از آنها خواسته می شود بعد از بارداری در زمان مشخصی برای انجام آزمایش های تکمیلی مراجعه کنند.

در صورتی که در زمان بارداری نتیجه این آزمایش در زمینه ابتلای جنین به این بیماری خاص منفی باشد، مشکلی نیست اما اگر آزمایش ها حاکی از ابتلای جنین به این نقایص ژنتیکی باشد، اجازه پایان بارداری صادر می شود. درضمن توصیه اکید برای هر زوجی که با هم فامیل هستند، این است که آزمایش ژنتیک را انجام دهند.

برخلاف بیماری های ژنتیکی، برای شناسایی بیماری های احتمالی کروموزومی نیازی نیست به طور دقیق بدانیم دنبال چه اختلال کروموزومی باید بگردیم. یک آزمایش کلی با بررسی دقیق کروموزوم ها از نظر تعداد و ساختار آنها می تواند خطر ابتلا جنین به بیماری های کروموزومی را به ما نشان دهد.


منبع: همشهری

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.