۱۰۷۱۱۷
۱۸۰۱
۱۸۰۱

زندگی مشترک موفق، ملاک ازدواج سالم

دین اسلام آن‌قدر برای ازدواج اهمیت قائل است که پیامبر(ص) می‌فرمایند، نزد خداوند هیچ بنایی محبوب‌تر از خانه‌ای نیست که از طریق ازدواج آباد شود.

کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت شهرستان بوئین‌ زهرا تاکید کرد: داشتن شهروندان سالم از نظر جسمی و احساسی، کاهش خشونت‌های خانوادگی، کاهش آمار جرم و جنایت، به‌ ویژه در نوجوانان و جوانان و کاهش نیاز به خدمات مشاوره خانوادگی بخشی از مزایای ازدواج سالم برای اجتماع است.


محمدحسین کرمی، اظهارکرد: دین اسلام آن‌قدر برای ازدواج اهمیت قائل است که پیامبر(ص) می‌فرمایند، نزد خداوند هیچ بنایی محبوب‌تر از خانه‌ای نیست که از طریق ازدواج آباد شود.

وی افزود: بالا رفتن درصد افراد تحصیل‌کرده، کاهش بارداری در نوجوانان، بالا رفتن میزان مالکیت ملکی، کاهش میزان مهاجرت و افزایش ارزش دارایی‌های افراد نیز از مزایای ازدواج سالم برای یک جامعه است.

کرمی تصریح کرد: ازدواج، قراردادی رسمی برای پذیرش تعهدی دوطرفه به‌ منظور تشکیل زندگی مشترک است تا زوج‌ها در سایه آن، در خط سیر جدیدی از زندگی قرار گیرند.

این کارشناس اضافه کرد: این پیمان دارای فواید بسیار شگفت‌انگیزی است که هنوز بسیاری از روانشناسان به دنبال کشف آثار آن هستند.

مزایای ازدواج برای زنان
وی در تشریح مزایای ازدواج سالم برای زنان، خاطرنشان کرد: تحقیقات نشان می‌دهد که زنانی که ازدواجی سالم دارند نسبت به زنانی که ازدواج‌های ناموفق داشته‌اند، از ارتباط خود راضی‌تر هستند، از نظر جسمانی و احساسی سالم‌تر هستند، ازنظر مالی غنی‌تر، کمتر قربانی خشونت، سوء استفاده‌های جنسی و یا سایر جُرم‌ها می‌شوند.

کرمی ادامه داد: این زنان تلاش کمتری برای خودکشی انجام می‌دهند، از موادمخدر استفاده نمی‌کنند، کمتر دچار بیماری‌های آمیزشی می‌شوند، زیرخط فقر به سر نمی‌برند و با فرزندان خود ارتباط بهتری برقرار می‌کنند.

مزایای ازدواج برای مردان
به گفته کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت شهرستان بوئین‌زهرا، مزایای ازدواج سالم برای مردان شامل، عمر طولانی‌تر، سلامت جسمانی، تأمین مالی، اشتغال بلندمدت، دستمزد بالاتر، داشتن ارتباط بهتر با فرزندان، ریسک کمتر درروی آوردن به موادمخدر و مشروبات الکلی، داشتن ارتباط جنسی رضایت‌بخش‌تر، احتمال کمتر در ارتکاب به جُرم و جنایت، احتمال کمتر در ابتلا به بیماری‌های آمیزشی و احتمال کمتر در خودکشی است.

امروز ازدواج سالم، فردا موفقیت فرزندان
وی ادامه داد: جدا از ویژگی‌ها و مهارت‌هایی که جامعه‌شناسان و روانشناسان، برای ازدواج سالم، موفق و رضایت‌بخش اعلام کرده‌اند، این‌گونه افراد در آینده شاهد موفقیت فرزندان خود خواهند بود.

کرمی تاکید کرد: تحقیقات نشان می‌دهد، کودکانی که در آغوش گرم خانواده بزرگ می‌شوند، برتری‌های بیشتری نسبت به سایر افراد دارند.

کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت شهرستان بوئین‌زهرا افزود: کم‌تر نشان دادن ناآرامی و ناهنجاری‌ در مدرسه، احتمال بالاتر در ورود به دانشگاه و موفق‌تر بودن ازنظر تحصیل در آن، سالم‌تر بودن ازنظر جسمی و عاطفی و کم‌تر شدن احتمال خودکشی نمونه این برتری‌ها است.

نشانه‌های ازدواج سالم در زوج‌ها
وی اضافه کرد: در ازدواج سالم، دوستی، احترام و عشق بین زوج‌ها، هر روز بیشتر می‌شود.

کرمی با اشاره به اینکه زوج‌های موفق، علایق و فعالیت‌های مشترک زیادی دارند و از همراهی یکدیگر لذت می‌برند، اظهار کرد: افراد دارای ازدواج سالم، اعتمادپذیر هستند و می‌توانند اعتماد کنند، صادق و درعین‌حال موقعیت‌شناس هستند، به یکدیگر وابسته‌اند و از موفقیت‌های همدیگر احساس غرور کرده و یک دیگر را از ته دل تحسین می‌کنند.

به گفته‌ی این کارشناس، زوج‌های موفق، به کار یکدیگر علاقه‌مند بوده و به آن احترام می‌گذارند، در تصمیم‌گیری‌ها مشارکت می‌کنند؛ سعی می‌کنند کارهای خسته‌کننده‌ و یکنواخت نظیر کارهای خانه را باهم تقسیم کرده و آن را برای هم جذاب کنند و مشکلات را چالش‌هایی می‌بینند که باید بر آن فائق آیند.

کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت شهرستان بوئین‌زهرا با بیان اینکه در ازدواج سالم، افراد از ضعف‌های خودآگاه بوده و برای تغییر آن، تلاش مؤثر نشان می‌دهند، گفت: آن‌ها عشقی جنون‌آمیز و عجله‌ای ندارند و بیش از ۶۰ درصد از طلاق‌های زودهنگام به علت ازدواج عجله‌ای است که در آن زوج بسیار جوان بوده، آشنایی زیادی باهم نداشته و مدت‌زمان نامزدی کوتاه است.

این کارشناس بهداشتی در پایان اظهار کرد: افراد دارای ازدواج سالم، همدل هستند، برای برآوردن نیازهای همدیگر تلاش می‌کنند، با احترام و محبت ازدواج می‌کنند نه از روی دلسوزی، خانواده‌های همدیگر را باوجود اشکالاتی که دارند، دوست دارند و قدرت بخشیدن دارند.


منبع: ایسنا

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.