۱۰۷۴۶۴
۴۰۱۸
۴۰۱۸

ترش کردن معده در زنان، راه درمان

ترش‌کردن معده دردِ سوزاننده‌ای است که تا گلو هم می‌رسد و در بهترین حالت، ممکن است فقط کمی برای‌تان آزاردهنده باشد.

ترش‌کردن معده دردِ سوزاننده‌ای است که تا گلو هم می‌رسد و در بهترین حالت، ممکن است فقط کمی برای‌تان آزاردهنده باشد و در بدترین حالت، سلامتی‌تان را به خطر می‌اندازد. هر وقت این اتفاق برای‌تان می‌افتد، به سرعت از انجام کاری که مسبب آن بوده است - مانند خوردنِ یک پیتزای بزرگ - پشیمان می‌شوید و به خودتان قول می‌دهید دیگر آن کار را انجام ندهید. ولی شما پیتزا دوست دارید، بنابراین بهتر است به جای حذف غذای مورد علاقه‌تان، کاری کنید دیگر ترش معده سراغ‌تان نیاید. در ادامه به ۱۰ راه موثر برای جلوگیری از ترش کردن معده اشاره می‌شود که با انجام آنها دیگری نیازی نیست خودتان را از غذای مورد علاقه‌تان محروم کنید. ترش کردن معده در حقیقت سوزش بافت‌های حساسِ مری است که توسط اسیدی که از معده‌مان بالا می‌آید، ایجاد می‌شود. از میان درمان‌های غیر پزشکیِ معمولی برای ترش معده می‌توان به جویدن آدامس‌‌های گچیِ ضد اسید که از بیسموت ساخته شده‌اند، بیسموت مایع، یا قرص‌های پیشگیری از ترش کردن معده که معمولا در همه جا یافت می‌شوند، اشاره کرد.
درصورت امکان اغلب به جای مراجعه به پزشک، ترجیح می‌دهیم از درمان‌های طبیعی و سالم که به راحتی در هر خانه‌ای یافت می‌شوند، استفاده کنیم. وقتی سعی کنید همواره سبک زندگی سلامت و ارگانیک را دنبال کنید، کم‌کم متوجه می‌شوید خانه‌تان پر از چیزهایی می‌شود که می‌تواند سلامتی‌تان را تضمین کند و بیماری‌های‌تان را بهبود بخشد.

۱. از خوردن مواد غذایی تحریک‌کننده‌ی زیر خودداری کنید
اگرچه همیشه دوست داریم غذاهای مورد علاقه‌مان را در رژیم غذایی‌مان حفظ کنیم، و با این حال، ترش معده نیز هرگز سراغ‌مان نیاید، ولی لازم است یک یا چند مواد زیر را از زندگی‌تان حذف کنید:

هرگونه قهوه، چای، نوشابه یا سودای کافئین‌دار
گوجه‌فرنگی فراوری‌شده (دست‌ساز یا کنسرو)
نوشیدنی‌های الکلی
نوشیدنی‌های گازدار
چربی‌های اضافه (کره و روغن)

برخی غذاها هم هستند که می‌توانید تاثیرشان را بر ترش معده پیش‌بینی کنید. اگر بخواهید بر رژیم غذایی‌تان کنترل داشته باشید، شاید اندکی لازم باشد از خیر برخی از این غذاها بگذرید، یا حداقل مقدار مصرف‌تان را کم‌تر کنید.
باید از نوشیدنی‌های گازدار یا غذاهای دیگری که باعث ایجاد گاز در معده‌تان می‌شوند، خودداری کنید زیرا باعث می‌شوند دریچه‌ی مری‌ برای خارج کردن آن گازها باز شود، که ممکن است این اتفاق در بالا آمدنِ اسید معده تاثیر داشته باشد. هر قدر کم‌تر آروغ بزنید، احتمال ترش معده‌تان نیز کم‌تر می‌شود.

۲. زنجبیل
زنجبیل که عموما به عنوان درمان طبیعی ناراحتی‌های معده شناخته می‌شود، می‌تواند پی‌اچ سامانه‌ی گوارشی‌تان را متعادل کند. اگر معده‌تان فضای اسیدیِ کم‌تری داشته باشد، اسید کم‌تری بالا می‌آید و امکان ترش معده‌تان کم‌تر می‌شود.

۳. جوش شیرین و آب
جوش شیرین درمان خوبی برای تعادل پی‌اچ و تنظیم فضای اسیدیِ معده‌تان است. مقدار اندکی از جوش شیرین (تقریبا یک قاشق چای‌خوری) را در یک لیوان آب بریزید و بنوشید. جوش شیرین پی‌اچ معده‌تان را تنظیم می‌کند.

۴. آدامس جویدن
جویدن آدامس از طریق ایجاد و بلع مقدار بیش‌تری از بزاق دهان، باعث می‌شود فرآیند هضم غذا راحت‌تر انجام شود. ولی در حقیقت، آهسته‌تر خوردن و بیشتر جویدنِ غذا راحت‌ترین، ارزان‌ترین و موثرترین راه برای جلوگیری از ترش معده است.

۵. مکمل‌ها
مکمل‌های هیدروکلراید، پپسین (آنزیم گوارنده‌ی پروتئین در شیره معده)، و ویتامین B۱۲ در آشپزخانه‌ی هر کسی پیدا نمی‌شوند، ولی احتمالا تاکنون از فواید آنها مطالبی شنیده‌اید. در کتاب "چرا اسید معده برای‌تان خوب است" اثر جاناتان وی. رایت و لِین لِنارد این‌گونه نوشته شده است که راهِ از بین بردن ترش معده، در حقیقت، بالا بردن میزان اسید معده است، و نه کاهش آن از طریق داروهای ضد اسید.

به گفته‌ی نویسندگان این کتاب سوزش ترش معده به خاطر اسید است، ولی نه به خاطر اسید زیادی. وقتی معده ترش می‌کند، در حقیقت میزان اسید کمی در معده وجود دارد، ولی همان مقدار هم به سمت نادرست حرکت می‌کند، که باعث ایجاد ترش معده می‌شود. این مکمل‌ها به همراه بتائین هیدروکلراید، اسید هیدروکلراید را در معده افزایش می‌دهند و به فرآیند هضم طبیعی غذا در معده کمک می‌کنند.

۶. پروبیوتیک
مصرف پروبیوتیک از غذاهای تخمیر شده‌ای نظیر میسو، تمپه، یا کومبوجا به شکم‌تان کمک می‌کند باکتری‌های مفید را دوباره به وجود بیاورد و باعث می‌شود غذا بهتر هضم شود. پروبیوتیک‌ّها بیش‌تر از طریق کاهش گاز معده به شما کمک می‌کنند، زیرا هرقدر دریچه‌ی مری به سمت بالا کم‌تر باز شود، احتمال ترش معده کم‌تر می‌شود.

۷. هنگام نوشیدن آب، پوست پرتقال در آن بریزید
ماده‌ی لیموننِ موجود در پوست پرتقال به از بین رفتن ترش معده کمک می‌کند. طبق گزارش وب‌گاهلایف‌استیشن، در یک پژوهش در مورد اثر درمانیِ عصاره‌ی پوست پرتقال بر ترش معده، ۲۲ شرکت‌کننده به صورت تصادفی انتخاب شدند و به برخی از آنها ۱۰۰۰ میلی‌گرم لیمونن و به برخی دیگر دارونما (ماده‌ی بی‌اثر) دادند. در روز ۱۴، شمار قابل‌ملاحظه‌ی ۸۳ درصد از افرادی که عصاره‌ی پوست پرتقال (لیمونن) مصرف می‌کردند در مورد شدت ترش معده‌شان از بین اعداد ۱ تا ۱۰، عدد ۲ را انتخاب کردند، در صورتی که تنها ۳۰ درصد افرادی که دارونما مصرف می‌کردند، چنین شرایطی داشتند. در پایان روز بیستم، ۷۵ درصد از افرادی که لیمونن مصرف کرده بودند علائم ترش معده‌شان برطرف شد، در صورتی که تنها ۲۰ درصد از شرکت‌کنندگانی که دارونما مصرف کرده بودند، از ترش معده خلاص شدند.

۸. کمربندتان را شل‌تر ببندید
پوشیدن لباس‌های تنگ باعث محدود شدن فضای معده و فشار آمدن به اندام‌های داخلی بدن می‌شود. فشار بر معده‌تان می‌تواند باعث شود اسید معده به سمت بالا بیاید، و ترش معده ایجاد کند.

۹. هنگام خوابیدن، سرتان را بالاتر از بدن‌تان قرار دهید
هنگام خوابیدن، سرتان را بالاتر از بدن‌تان قرار دهید و این‌گونه به گرانش زمین اجازه دهید اسید معده‌تان را سر جای خودش نگه دارد. می‌توانید برای خوابیدن از یک بالش ضخیم‌تر استفاده کنید. اگر می‌خواهید از ترش معده جلوگیری کنید، از غذا خوردن در ساعات پایانی شب نیز خودداری کنید.

۱۰. شیرین‌بیان
قرن‌ها است برای درمان ترش معده از عصاره‌ی ریشه‌ی گیاه شیرین‌بیان استفاده می‌کنند. عصاره‌ی طبیعی ریشه‌ی شیرین‌بیان را می‌توانید به صورت چای ریشه‌ی شیرین‌بیان و همین‌طور آب‌نبات شیرین‌بیان مصرف کنید.


منبع: فرادید

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.