درمان ماه گرفتگی پوست، خانمها خبر دارید؟
احتمالا شما هم بارها شنیده اید یا حتی خود نیز بر این باورید که از برخی ضایعات یا نشانه های روی پوست افراد با عنوان ماه گرفتگی و پدید آمده.
احتمالا شما هم بارها شنیدهاید یا حتی خود نیز بر این باورید که از برخی ضایعات یا نشانههای روی پوست افراد با عنوان ماهگرفتگی و پدیدآمده از نگاه مادر باردار به ماه و لمس پوست در دوران حاملگی یاد میشود.
به گفته یک متخصص پوست، اصطلاح ماهگرفتگی یک اعتقاد اشتباه در میان مردم است و ضایعات روی پوست صورت و بدن هیچگونه ربطی به ماهگرفتگی ندارد.
عبدالرضا عرفانی اظهار کرد: ضایعات روی پوست صورت و بدن هیچ ارتباطی با ماهگرفتگی ندارد بلکه این قبیل لکهها ممکن است در نتیجه تولید بیش از حد رنگدانه توسط سلولهای پوستی (ملانینها) یا اختلال در رشد غیرطبیعی عروق خونی ایجاد شود.
وی با بیان اینکه این ضایعه از هنگام تولد افراد وجود دارد، افزود: این لکهها دارای اشکال متعدد با رنگهای مختلف هستند و ممکن است نیمی از صورت یا بدن فرد را بپوشانند.
این متخصص پوست با بیان اینکه این ضایعات زمینه ارثی ندارند و به صورت مادرزادی ایجاد میشوند، اضافه کرد: درمان ماهگرفتگی اغلب با لیزر انجام میشود؛ البته ممکن است ضایعه به صورت کامل درمان نشود بلکه لیزر میتواند تا حدودی منجر به اصلاح رنگ ناحیه مورد نظر شود.
عرفانی با اشاره به اینکه در صورتی که ضایعه محدود باشد، میتوان با جراحی آن را برداشت، ادامه داد: ممکن است علت ضایعه، عروقی باشد که بیشتر این دسته ضایعات قرمزرنگ هستند و گاهی نیمی از صورت و حتی دو طرف بدن را میپوشانند. نوع دیگر این ضایعات، نتیجه اختلال در رنگدانههای پوستی (ملانینها) است که موجب میشود قسمتی از پوست تیرهتر از سایر نقاط بدن شود.
منبع:
جام جم
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼