۱۲۰۹۴۱
۱۷۰۶
۱۷۰۶

سندرم تخمدان پلی کیستیک، درمان اختلالات

علل ایجاد سندروم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

علل ایجاد سندروم تخمدان پلی کیستیک چیست؟
روش های درمانی برای مبتلایان به این عارضه چگونه است داروهای طبیعی که در این زمینه به ما کمک می کنند را می شناسید برای کنترل این عارضه بهتر است وزن خود را کاهش دهید و از مصرف فست فودها پرهیز کنید

OS یکی از اختلالات شایع در میان خانم های 20 تا 40 ساله است. از علائم این سندروم می توان به اختلال در قاعدگی، ریزش مو، جوش های پوستی، رشد موهای زائد، پوست چرب و چاقی اشاره کرد. معمولا سندروم تخمدان پلی کیستیک علت مشخصی ندارد ولی عوامل ژنتیکی و محیطی می توانند در بروز آن دخیل باشند. زنان مبتلا ممکن است به دلیل مشکلات بوجود آمده در تخمک گذاری، برای باردار شدن با مشکل مواجه شوند. تشخیص زودهنگام و شروع درمان می‌تواند به پیشگیری عوارض طولانی مدت آن مثل دیابت نوع ۲، سرطان آندومتر رحم، سرطان سینه، افزایش فشار خون، افزایش چربی خون، بیماری‌های قلبی کمک کند. درمان قطعی شناخته شده ای برای این سندروم وجود ندارد، اما با اصلاح شیوه زندگی به ویژه کنترل تغذیه و برخی درمان های دارویی می توان آن را کنترل کرد.

کاهش وزن در زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک
اما منظور از کنترل تغذیه داشتن یک برنامه غذایی صحیح و کاهش وزن در افراد چاق مبتلا به این سندرم است. معمولا زنان مبتلا به این سندروم خیلی سریع چاق می شوند و کاهش وزن در آنها به سختی صورت می گیرد اما موضوعی که اخیرا در بین آنها رایج شده است و از آن برای کاهش وزن خود استفاده می کنند، گرسنه نگه داشتن خود به مدت طولانی و حذف وعده های غذایی . مثلا این زنان گاهی ناهار خود را در ساعت ۲ ظهر میل می کنند دیگر چیزی نمی خورند تا صبح روز بعد. حال این سوال مطرح است که آیا این روش برای مبتلایان به این سندروم مناسب است؟

اگر بخواهیم به صورت مفید و مختصر به این پرسش پاسخ بدهیم، در ابتدا این روش منجر به کاهش وزن در این افراد می شود اما پس از مدتی بدن آنها مقاوم شده و دیگر حتی به این روش هم پاسخ نمی دهد ولی اگر مساله کاهش وزن را کنار بگذاریم این روش از نظر پزشکی برای سلامتی افراد مبتلا به این سندروم مناسب نیست.

دلایل مناسب نبودن گرسنگی طولانی برای مبتلایان به سندرم تخمدان پلی کیستیک
• مطالعات مختلف نشان داده است که زنانی که طولانی مدت از این روش برای کاهش وزن استفاده می کنند هیچ تغییری در سطح هموگلوبین A1C (شاخصی که کنترل قند خون را در 3 ماه گذشته نشان می دهد)، حساسیت به انسولین (در مبتلایان به سندروم تخمدان پلی کیستیک سلولها حساسیت به انسولین را از دست می دهند و این هورمون عملکرد طبیعی خود را از دست می دهد و فرد در معرض ابتلا به دیابت نوع دو است) و یا سطح چربی خون صورت نمی گیرد.

بنابراین از نظر پزشکی این روش تایید شده نیست زیرا اهداف درمانی برای کنترل عوارض بلند مدت این سندروم را تامین نمی کند.

• دلیل دیگر این است که این روش بیشتر به محدودیت کالری دریافتی تاکید دارد و توجهی به نوع برنامه غذایی اجرایی در فرد مبتلا ندارد. یکی از راههای درمان این سندروم داشتن برنامه غذایی صحیح است یعنی دریافت کافی فیبر، میوه و سبزیجات مختلف، پرهیز از مصرف کربوهیدراتهای تصفیه شده و بدون سبوس و شیرینی جات و قند و شکر اضافی، دریافت چربی های خوب مانند مغزها و روغن های گیاهی مانند روغن زیتون، روغن کانولا، روغن ذرت، مصرف کافی حبوبات و مصرف کمتر فست فودها، سوسیس و کالباس و غذاهای شور و جرب است.

• وقتی شما ساعتها چیزی نمی خورید و وعده غذایی خود را حذف می کنید، شدیدا گرسنه می شوید. در زنان مبتلا به این سندروم میزان انسولین از حد طبیعی بالاتر است و قند خون بر اثر گرسنگی طولانی مدت کاهش می یابد و میل به خوردن شیرینی جات و کربوهیدرات افزایش می یابد که این موضوع برای این بیماران چندان خوب نیست و در تشدید علائم بیماریشان نقش دارد.

بنابراین به صورت کلی توصیه می شود مبتلایان به این سندروم یک برنامه غذایی صحیح را اجرا نمایند و وعده های غذایی خود را به صورت منظم میل نمایند. هیچ کدام از وعده ها و میان وعده های خود را حذف نکنند البته این توصیه به این معنی نیست که آخر شب وقتی گرسنه نیستید سراغ میان وعده پرکالری و چرب بروید و خود را توجیح نمایید که باید میان وعده بخورم.

در آخر باید این موضوع را خاطر نشان کرد که یکی از بهترین راههای درمانی برای این سندروم ورزش منظم است که به کاهش وزن و پیشگیری از چاقی در این افراد کمک بسیاری می نماید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.