۱۳۰۱۹۴
۳۰۸۰
۳۰۸۰

اقدامات قبل از بارداری، چه باید انجام داد؟

با انجام یک آزمون آزمایشگاهی، می توانید مطمئن شوید که مبتلا به بیماری هایی مانند ایدز یا کلامیدیا و هرپس نیستید.

بهتر است درباره روابط زناشویی و مشکلاتی که ممکن است ایجاد شود، خجالت نکشید و مشکلات خود را با پزشک مطرح کنید. مشکل جنسی نیز مانند مشکلات سایر دستگاه های بدن باید درمان و برطرف شوند وگرنه منشاء بسیاری از ناسازگاری ها و اختلالات و حتی بیماری ها خواهند شد.برای اینکه بارداری خوبی داشته باشید، از یک سال قبل برای آن برنامه ریزی کنید. لازم است رژیم غذایی خود را کمی تغییر دهید و شیوه زندگی تان را عوض کنید.در صورتی که مبتلا به بیماری هایی مانند صرع، آسم یا میگرن هستید، بهتر است سه ماه قبل از بارداری با پزشک خود مشورت کنید تا وضعیت سلامت شما را بررسی کند. حتی اگر شما قبلا هیچ مشکلی نداشته اید، پزشک به شما توصیه می کند چکاپ کامل انجام دهید. قبل از بارداری به این نکات توجه کنید:
● پرسش های پزشک یا ماما
هنگام انجام بررسی های پزشکی، درباره شیوه زندگی، خوراک و تغذیه، عادات معمول ورزش و حتی خطر احتمالی بعضی مواد مانند سرب یا موادی که ممکن است در خانه یا محیط کار شما را آزرده کنند با پزشک خود صحبت کنید و همه را برای او توضیح دهید.در صورت ابتلا به بیماری دیابت یا لوپوس و سایر بیماری هایی که در خانواده تان وجود دارد، مانند بیماری های ژنتیکی (نشانگان داون یا فیبروزکیستیک) با پزشک صحبت کنید.در مورد مصرف قرص های ضد بارداری و نوع آن هم با پزشک خود صحبت کنید. اگر تاکنون مشکلی از نظر تخمک گذاری یا قاعدگی داشته اید و دچار سقط، حاملگی خارج رحمی یا مشکلات و عوارض بارداری بوده اید، با پزشک در میان بگذارید.
● معاینه داخلی
پزشک یا ماما درصورتی که متوجه شود، احتمالا مشکلی وجود دارد معاینه داخلی انجام می دهد. دستگاه تناسلی و لگن شما از نظر عفونت احتمالی مورد بررسی قرار می گیرد. در صورتی که مبتلا به عفونت باشید یا بیماری مانند کیست یا فیبروز داشته باشید، حتما تحت درمان قرار خواهید گرفت. اینکه پزشکان توصیه می کنند، چند ماه قبل از تصمیم گیری برای بارداری به پزشک مراجعه کنید، برای این است که در صورت وجود مشکلات پزشکی یا بیماری کاهش یا اضافه وزن حتما زمان کافی برای رسیدن به سلامت کامل داشته باشید و با اطمینان فرزندی سالم به دنیا آورید.

● تست سرطان
همان طور که ابتدای این بحث گفته شد، یکی از معاینات دوره ای شما انجام تست سرطان پاپ اسمیر است. این تست برای زنان جوان، هر دوسال یک بار انجام می شود تا مادران مطمئن شوند برای باردارشدن مشکلی ندارند.(طبق آخرین رفرنس بیماریهای زنان).
● آزمایش ادرار
درصورتی که مبتلا به عفونت دستگاه ادراری هستید یا علائمی از سوزش ادرار دارید، پزشک برای شما درخواست آزمایش ادرار می کند. عفونت دستگاه ادراری در صورتی که درمان نشود، ممکن است منجر به سقط، تولد نوزاد کم وزن یا زایمان زودرس می شود. پس بهتر است قبل از تصمیم برای باردارشدن عفونت ادراری خود را درمان کنید.
● آزمایش خون
درصورتی که قبل از بارداری برای کنترل وضعیت سلامت به پزشک مراجعه کنید، حتما پزشک آزمایش های خونی لازم را برایتان درخواست می کند. کم خونی و چربی و قند خونتان کنترل می شود و درصورت وجود مشکل که براساس تاریخچه پزشکی تان مشخص می شود پزشک همان آزمایش خاص را درخواست می کند.
● بررسی فشارخون
در اولین ویزیت متخصص زنان، فشار خون شما اندازه گرفته می شود تا مشخص شود در چه حدی است. در صورت بالابودن فشار خون، پزشک توصیه های لازم را برایتان انجام می دهد.
زنان بارداری که مبتلا به فشار خون بالا هستند، ممکن است به بیماری فشار خون حاملگی مبتلا شوند. بنابراین خوب است قبل از تصمیم به باردارشدن، برای چکاپ نزد پزشک بروید و مشکل فشار خون خود را برطرف یا حداقل آن را کنترل کنید.
● آزمون بیماری های مقاربتی
با انجام یک آزمون آزمایشگاهی، می توانید مطمئن شوید که مبتلا به بیماری هایی مانند ایدز یا کلامیدیا و هرپس نیستید. انجام یک آزمایش خون ساده می تواند بارداری موفق و سالمی برای شما به دنبال داشته باشد.
● واکسیناسیون
بسیاری از عفونت های قابل پیشگیری در صورتی که درمان نشوند، می توانند سبب سقط یا نقایصی هنگام تولد نوزاد شوند. با انجام آزمایش خون مشخص می شود که شما علیه بیماری هایی مانند سرخجه مصون هستید یا خیر. در صورتی که واکسیناسیون سرخجه برایتان انجام شد، باید حداقل ۳ ماه از باردارشدن جلوگیری کنید؛ چرا که در صورت بارداری کودک شما ممکن است دچار کوری، کری، التهاب مغز و مشکلات قلبی شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.