زندگی زناشویی موفق، نقش مشاوره ازدواج
مشاوره ها باید در همه دوران زندگی و پس از ازدواج نیز ارایه شود. واقعیت این است که بسیاری زنان در جامعه ما با مسایل بعد از ازدواج نیز آشنایی ندارند.
وقتی صحبت از مشارکت می شود یعنی هر فرد در درجه اول به فکر سلامت خود و تلاش برای سالم زندگی کردن باشد؛ در مرحله بعد فرد به فکر سلامت خانواده خود باشد و به تدریج این مشارکت می تواند در سطح جامعه گسترش پیدا کند.
دکتر ایازی گفت: جوانان ما باید با مسایل و مشکلات دوره جوانی خود آشنایی داشته باشند تا بتوانند آگاهانه از بروز آسیب های جدی اجتماعی جلوگیری کنند.
دکتر سید محمد هادی ایازی معاون اجتماعی وزارت بهداشت در کنگره ملی مشاوره در مامایی، دستاوردها، چالش ها و آینده نگاری درباره نقش مهم مشاوره مخصوصا در مسایل و مشکلات زنان سخن گفت.
وی با اشاره به سلامت جامعه محور به عنوان یکی از مباحثی که از اولویت های طرح تحول سلامت بوده، گفت: برای دست یابی به این اصل ما باید زمینه مشارکت ها را فراهم کنیم تا آحاد هموطنان در موضوع سلامت مشارکت داشته باشند.
دکتر ایازی خاطرنشان کرد: وقتی صحبت از مشارکت می شود یعنی هر فرد در درجه اول به فکر سلامت خود و تلاش برای سالم زندگی کردن باشد؛ در مرحله بعد فرد به فکر سلامت خانواده خود باشد و به تدریج این مشارکت می تواند در سطح جامعه گسترش پیدا کند.
وی با اشاره به ماموریت شورای اجتماعی کشور در رسیدگی به موضوعات کلان اجتماعی در کشور گفت: اخیرا این شورا قریب به ۱۹ محور از آسیب های اجتماعی کشور را شناسایی کرده و قرار بر این شد که این محورها مورد بحث قرار گیرد.
دکتر ایازی در این مورد افزود: حاشیه نشینی، طلاق، اعتیاد، اختلالات روانی، مفاسد اخلاقی و... از جمله این محورها بودند که به طور اختصاصی به حوزه فعالیت وزارت بهداشت مربوط می شدند و وزارت بهداشت برای رسیدگی به آنها باید اقداماتی را انجام می داد.
وی گفت: در بین این موضوعات دو موضوع به رشته مشاوره مامایی مربوط می شود که یکی از آنها سلامت روان و دیگری بحث طلاق است. بنابراین ما کارگروه های مختلفی را در این حوزه ها ایجاد کردیم که در این کارگروه ها استادان صاحب نظر و مدیران حضور دارند.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت با نام بردن کارگروه سلامت جنسی به عنوان یکی از این کارگروه ها عنوان کرد: با بررسی های انجام شده مشخص شد که سلامت جنسی یکی از موضوعات مرتبط با طلاق است که البته در کمیته طلاق نیز که دبیرخانه شورای انقلاب فرهنگی مسوول آن است به این مساله پرداخته شده است.
دکتر ایازی مشاوره پیش از ازدواج را یکی از راهکارهای کاهش آسیب های پس از ازدواج دانست و یادآور شد: قبل از ازدواج باید مشاوره انجام شود؛ متاسفانه در موضوع مشاوره پیش از ازدواج الزام وجود ندارد در صورتی که ما معتقدیم بعد از این مشاوره باید یک کارگاه آموزشی نیز برای زوج های جوان گذاشته شود.
وی ضمن اشاره به لزوم وجود مشاوره ها در تحکیم بنیان خانواده ها افزود: آنچه ما به آن رسیده ایم این است که مشاوره قبل از ازدواج باید حتما وجود داشته باشد زیرا عامل موثری در تحکیم روابط همسران خواهد بود و اگر مشاور احساس کرد که احیانا یکی از زوجین در این زمینه مشکل دارد می تواند موضوع را گوشزد بکند.
وی گفت: خیلی از دختران ما با مسایل دوره جوانی خود آشنا نیستند و متاسفانه این مسایل در مدارس نیز به طور کامل آموزش داده نمی شود. بنابراین ما طرحی با عنوان طرح نماد با مشارکت ۹ دستگاه ارایه داده ایم که در آن ما به عنوان وزارت بهداشت حق ورود به مدارس را داشته باشیم و برای پیشگیری از آسیب های آجتماعی جوانان، این موضوعات را در مقطع دبیرستان مطرح کنیم.
دکتر ایازی در این مورد یادآور شد: البته فراهم آوردن ساز و کار اجرایی این موضوع بسیار مهم است و بدانیم که برای دختر و پسر جوان در دبیرستان چه مسایلی و به چه نحوی بیان شود.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت همچنین در مورد مشکلات بیان مسایل و مشکلات جوانان در مدارس عنوان کرد: در گذشته در خیلی موارد خطوط قرمزی را برای ما می گذاشتند و اجازه مطرح کردن برخی مسایل را به ما نمی دادند ولی خوشبختانه در چارچوب طرح نماد و توافق های صورت گرفته ما این مجوز را گرفته ایم که این مسایل بیان شود.
وی در مورد دیگر توافقات در این راستا گفت: در این توافقات همچنین تدوین و احیای کتاب بهداشت و مربی بهداشت در دستور کار قرار گرفته تا به این وسیله، مسایل جوانان به شکلی بهتر مورد بررسی قرار گیرد.
دکتر ایازی هشدار داد: اگر ما به این مسایل توجه نداشته باشیم، خیلی از این موضوعات می توانند به آسیب اجتماعی بدل شوند و مشکلات بعدی را برای جامعه ما ایجاد کنند.
دکتر ایازی در پایان زنان را یکی از گروه های در معرض آسیب های اجتماعی دانست و گفت: مشاوره ها باید در همه دوران زندگی و پس از ازدواج نیز ارایه شود. واقعیت این است که بسیاری زنان در جامعه ما با مسایل بعد از ازدواج نیز آشنایی ندارند و ما باید سمن هایی را برای آشنا کردن آنها با این مسایل ایجاد کنیم تا در دراز مدت با ارایه مشاوره های صحیح در تمام طول زندگی، زمینه کاهش آسیب های اجتماعی را افزایش دهیم.
شایان ذکرست که اولین کنگره ملی مشاوره در مامایی، دستاوردها، چالش ها و آینده نگاری و نیز دومین کنگره ملی طرح احیای آموزش بالینی مامایی، بیست و پنجم و بیست و ششم آبان ماه در ساختمان مرکزی وزارت بهداشت برگزار شد.
منبع:
شفا آنلاین
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼