۱۳۲۳۷۴
۲۶۵۵
۲۶۵۵

اقدامات قبل از بچه دار شدن، موارد مهم و اساسی

قبل از اقدام برای بارداری خوب است جهت چکاپ به پزشک مراجعه کنید تا مطمئن شوید بدنتان برای وظیفه مهمی که پیش رو دارد آماده است.

انتخاب های سالمی داشته باشید
قبل از باروری برای معاینه به پزشک مراجعه کنید. قبل از اقدام برای بارداری خوب است جهت چکاپ به پزشک مراجعه کنید تا مطمئن شوید بدنتان برای وظیفه مهمی که پیش رو دارد آماده است. پزشک سلامت عمومی تان را ارزیابی کرده و در مورد تغییرات لازم در سبک زندگی شما برای داشتن بارداری و جنین سالم توصیه هایی می کند. این ملاقات زمان خوبی است که هر نوع نگرانی تان در مورد بارداری و باردار شدن در این سن را برای پزشک مطرح کرده و با او مشورت کنید. همچنین می توانید از او سؤال کنید که چگونه می توانید احتمال باروری تان را افزایش دهید و اگر تا کنون مشکلی در باروری داشته اید آن را مطرح نمایید.پس از بارداری نیز به طور مرتب به پزشک مراجعه کنید. مراجعه منظم به پزشک پس از بارداری به پزشکتان این امکان را می دهد که به طور مرتب سلامت شما و جنینتان را چک کند. اگر نشانه و یا علامتی شما را نگران کرده است می توانید با پزشک در میان بگذارید، حتی اگر به نظرتان احمقانه یا مسخره به نظر می آیند. صحبت کردن با پزشک از نگرانی تان کاسته و ذهنتان را آرام می کند.
رژیم غذایی سالم داشته باشید. در طول بارداری به فولیک اسید (مصرف فولیک اسید در بارداری)، کلسیم، آهن، پروتئین، و مواد مغذی بیشتری نیاز خواهید داشت. اگر هم اکنون نیز رژیم غذایی تان سالم است آن را به همین صورت حفظ کنید. مصرف روزانه ویتامین مخصوص بارداران، آن هم از چند ماه پیش از باروری (در حالت ایده آل) و پس از بارداری، می تواند نقص ها و کمبودهای تغذیه ای شما را جبران کند.به طور مناسب وزن اضافه کنید. افزایش وزن به میزان مناسب و توصیه شده می تواند سلامت جنینتان را تضمین کند، و در عین حال کاهش وزنتان را پس از بارداری آسانتر نماید. افزایش وزن 11 تا 16 کیلوگرم اغلب برای زنانی که قبل از بارداری شان وزن سالم داشته اند توصیه می شود. اگر قبل از بارداری چاق بوده اید در دوران بارداری باید وزن کمتری نسبت به میزان توصیه شده اضافه کنید. همچنین اگر دو قلو و یا سه قلو باردارید باید وزن بیشتری اضافه کنید؛ با پزشکتان صحبت کنید تا دقیقاً به شما بگوید که چه افزایش وزنی برایتان مناسب است.
از لحاظ فیزیکی فعال باقی بمانید. البته مگر اینکه دچار مسأله ای باشید که پزشکتان برای شما فعالیت فیزیکی را منع کرده باشد؛ در غیر این صورت بارداری زمان خوبی برای فعال بودن است. فعالیت منظم می تواند به کاهش مشکلات بارداری کمک کرده و انرژی شما را افزایش دهد و همچنین سلامت عمومی تان را بهبود ببخشد. بهتر از همه، فعالیت فیزیکی با قوی کردن عضلاتتان می تواند شما را برای زایمانی بهتر و آسانتر آماده کند (همه چیز درباره زایمان طبیعی). البته قبل از ورزش همیشه با پزشکتان مشورت کنید، شاید دچار مشکلاتی باشید که ورزش موجب تشدید آن ها شود و برای شما خطرناک باشد. انواع ورزشهای مناسب دوران بارداریرا نیز ببینید.از مواد پُر خطر بپرهیزید. مصرف الکل، تنباکو و اکثر دارو ها در دوران بارداری ممنوع است. قبل از مصرف هر گونه مکمل و یا دارو با پزشکتان مشورت کنید و اطمینان حاصل کنید دارو مشکلی برای جنین ایجاد نمی کند. در دوران بارداری از مصرف گیاهان دارویی نیز به دلیل عدم مطالعه کافی درباره تأثیرات آن ها بر روی جنین بپرهیزید.در مورد تست های غربالگری و تشخیصی اختلالات کروموزومی جنین آگاهی کسب کنید. تست های تشخیصی مانند تست آمنیوسنتز و نمونه برداری از پُرز های کوریونی، در مورد کروموزوم های جنین و ناهنجاری های کروموزومی خاص اطلاعات زیادی را فراهم می آورند و البته ریسک بسیار کمی نیز برای سقط جنین در پی دارند. پزشکتان ممکن است ریسک کم سقط جنین را در برابر اطلاع از نتایج ارزشمند تست ارزیابی کند و تصمیم بگیرد که این تست ها را انجام بدهید یا خیر. گرچه اکثر تست های هنگام بارداری تأئید می کنند که جنین سالم است، اما باید خودتان را برای احتمالات دیگر نیز آماده کنید.

آینده نگر باشید
تصمیماتی که اکنون می گیرید -حتی قبل از باروری- می توانند تأثیر ماندگاری بر روی جنینتان داشته باشند. به بارداری تان به عنوان فرصتی برای پرورش کودکی فوق العاده بنگرید و از هم اکنون خود را برای تغییراتی که پیش رو دارید آماده کنید.
منبع: ۹ صبح

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.