۱۳۲۹۴۳
۴۰۵۸
۴۰۵۸

مصرف فولیک اسید قبل از بارداری، ضروری است؟

قرص اسیدفولیک یکی از مکمل‌ های ضروری در دوران بارداری است که مصرف آن از سه ماه قبل از بارداری شروع و تا پایان هفته‌ی شانزدهم بارداری ادامه دارد.

مصرف اسیدفولیک پیش از بارداری
قرص اسیدفولیک یکی از مکمل‌های ضروری در دوران بارداری است که مصرف آن از سه ماه قبل از بارداری شروع و تا پایان هفته‌ی شانزدهم بارداری ادامه دارد. بعد از هفته‌ی شانزدهم با مصرف مکمل‌های پریناتال نیاز بدن به این ماده نیز تأمین شده و نیاز به مصرف جداگانه‌ی مکمل اسیدفولیک نیست.اگر از منابع این ویتامین استفاده می‌کنید باز هم نیاز به مصرف مکمل خواهید داشت، زیرا تمامی پزشکان به نقش بالقوه‌ی اسیدفولیک بر پیشگیری از نقص لوله‌ی عصبی جنین تأکید دارند. نگران مصرف بیش از حد این ویتامین نباشید، به دلیل اینکه این ویتامین محلول در آب بوده و به راحتی مقدار اضافی آن توسط بدن دفع می‌شود و هیچ‌گونه ضرری برای شما نخواهد داشت. با توجه به این ویژگی، اسیدفولیک در هنگام پخت سبزیجات وارد آب شده و به مقدار کافی به بدن شما نمی‌رسد. در نتیجه بهتر است سبزیجات را با آب بسیار کم و به صورت بخارپز استفاده کنید.

این ویتامین در پیشگیری از برخی بیماری‌ها مانند سکته‌ی قلبی و مغزی، سرطان و دیابت نقش دارد. یکی از مهم‌ترین بیماری‌هایی که در نتیجه‌ی کمبود اسیدفولیک به وجود می‌آید، نقص لوله‌ی عصبی جنین است. در این بیماری کاسه‌ی سر و یا لوله‌ی عصبی که از سر تا کمر ادامه دارد به طور کامل بسته نمی‌شود. اعصاب موجود در آن‌ها بیرون زده و آسیب‌های بسیاری برای کودک خواهد داشت. این نوزادان معمولاً در ماه اول تولد جان خود را از دست می‌دهند و بسته به مقدار بیرون‌زدگی عصب، برخی از نوزادان دچار فلج پاها و بی‌اختیاری ادرار می‌شوند.به خاطر داشته باشید مصرف زیاد اسیدفولیک باعث مخفی شدن کمبود ویتامین B12 خواهد شد، بنابراین توصیه می‌شود قبل از مصرف هرگونه مکملی با پزشک خود مشورت کنید.کمبود اسیدفولیک منجر به ایجاد کم‌خونی در شما می‌شود. حتی با عدم مصرف اسیدفولیک هم احتمال ابتلای کودک‌تان به نقص لوله‌ی عصبی کم است.

مقدار نیاز به اسیدفولیک قبل از بارداری
زنان در سنین باروری و کسانی که قصد بارداری دارند باید روزانه ۴۰۰ میکروگرم از این ویتامین دریافت کنند.در صورتی که شرایط زیر را داشتید باید به پزشک اطلاع داده و مقدار مصرف اسیدفولیک را به ۴ میلی‌گرم برسانید:

سابقه‌ی تولد کودک با نقص لوله‌ی عصبی؛
سابقه‌ی نقص لوله‌ی عصبی در شما و یا همسرتان؛
مصرف داروهای ضد صرع؛
وجود بیماری‌های دیابت، سندروم روده‌ی کوتاه، آنمی سیکل سل یا تالاسمی.
منابع غذایی اسیدفولیک
اسفناج و سبزیجات برگ‌دار سبز رنگ، مرکبات، آجیل، حبوبات و نان‌ها یا غلات غنی‌شده اسیدفولیک بالایی دارند، اما برخی از آن‌ها مقدار زیادی ویتامین A هم دارند که برای جنین شما بسیار آسیب‌زننده خواهد بود. بنابراین برای تأمین اسیدفولیک بهتر است از مکمل استفاده کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.