۱۳۷۴۵۱
۳۸۵۹
۳۸۵۹

عوارض کم تحرکی در زنان، اهمیت ورزش

از آنجایی‌که زنان بیشتر از مردان در معرض بیماری‌های استخوانی به‌ویژه پوکی استخوان قرار می‌گیرند، ورزش برای این قشر اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

از آنجایی‌که زنان بیشتر از مردان در معرض بیماری‌های استخوانی به‌ویژه پوکی استخوان قرار می‌گیرند، ورزش برای این قشر اهمیت بیشتری پیدا می‌کند؛ اما با توجه به شرایط حاکم بر جامعه، زنان کشور ما کمتر به این مسئله مهم توجه نشان می‌دهند. هرچند عده‌ای به این باوراند که ورزش می‌تواند در درازمدت مشکلاتی برای ورزشکاران زن ایجاد کند، اما با تدابیری که در سطوح مختلف اندیشیده می‌شود می‌توان بستر لازم را برای حضور زنان مسلمان در عرصه‌های مختلف ورزشی و با رعایت حدود اسلامی فراهم کرد. این در حالی است که فرزندان سالم از مادران سالم به وجود می‌آیند و محیط خانواده نیز در سایه سلامتی زنان، شادتر و پرنشاط‌تر خواهد شد.

فعالیت‌های بدنی منظم در زنان می‌تواند از بسیاری بیماری‌ها ازجمله پوکی استخوان، حملات قلبی و سکته‌های مغزی که بیش از یک‌سوم مرگ‌ومیر زنان ناشی از آن است، جلوگیری کند. فعالیت بدنی به همراه رژیم صحیح و سالم می‌تواند از بروز چاقی در زنان نیز جلوگیری کند. زنان در دوران یائسگی بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و پوکی استخوان هستند که انجام ورزش‌های منظم مانند پیاده‌روی و فعالیت‌های بدنی مختلف می‌تواند در کاهش این بیماری‌ها تأثیر بسزایی داشته باشد. همچنین ورزش و تحریکات جسمی موجب کاهش استرس و افسردگی در زنان می‌شود.
این نکته را نباید ازنظر دور داشت که به دلیل برخی محدودیت‌ها، حضور زنان در اماکن ورزشی کمـتر به چشم می‌خورد؛ بنابراین توجه و اهمیت به فرهنگ‌سازی درزمینه ورزش زنان، می‌تواند در حفظ و افزایش سطح سلامت جامعه و فرزندان که آینده‌سازان این مرزوبوم هستند کمک شایانی کرده باشد. کارشناسان بر این باوراند که ورزش نقش مهم و برجسته‌ای در حفظ سلامتی و تناسب‌اندام افراد دارد و توصیه می‌کنند که برای داشتن یک جامعه سالم‌تر و فعال‌تر، باید تلاش کنیم ورزش را به فهرست کارهای روزانه افراد جامعه اعم از زن و مرد، در هر سن و با هر سطحی از توانایی فیزیکی اضافه کنیم.
چون ورزش زنان در بُعد اجتماعی نیز می‌تواند آثاری همچون حفظ شادابی و نشاط جامعه و نیز برخورداری از خانواده‌ای بانشاط و سرزنده را در پی داشته باشد. بانوان به دلیل آناتومی خاصی که ازنظر استخوان‌ها و عضلات دارند نسبت به مردان بیشتر نیازمند پرداختن مستمر به برخی ورزش‌ها ازجمله کوهنوردی و پیاده‌روی هستند. چراکه مقدار آب و چربی در بدن بانوان به‌طور طبیعی ۱۵ درصد بیشتر از آقایان است و همچنین به دلیل مسائل ناشی از بارداری و زایمان، مقداری از کلسیم بدن آنها به جنین منتقل‌شده و این امر زمینه ابتلای آنها به درگیری‌های استخوانی و آرتروز در میانسالی را فراهم می‌کند.
همچنین به علت کم‌تحرکی بانوان، درصد ابتلا به چاقی آنها بیشتر از مردان است. به این منظور به جهت پیشگیری از پوکی استخوان و دردهای عضلانی در سال‌های پس از دوره جوانی، ضرورت دارد که از سنین جوانی با ورزش‌هایی که سیستم اسکلتی آنها را مستحکم‌تر کرده و مقاومت بدنشان را نسبت به بروز برخی از بیماری‌ها بیشتر می‌کند همگام شوند.

در آمارهای پزشکی که از تحقیقات دانشمندان به‌دست‌آمده است کاملاً ثابت‌شده بانوانی که در طول زندگی علاقمند به ورزش بوده‌اند و تمرینات مداوم ورزشی را به صورت‌های مختلفی انجام داده‌اند دارای طول عمری 30 درصد بیشتر از زنانی بوده‌اند که کمتر تحرک داشته و درنتیجه دارای اندامی چاق و کم‌تحرک شده‌اند.
همچنین بر اساس همین تحقیقات بروز بیماری‌های روحی و روانی و آترواسکروز عروق کرونرو قلب و دیابت و فشارخون و آرتروز اندام‌های بدن و بیماری‌های گوارشی، در زنان ورزشکار نادر و یا اصلاً مشاهده نمی‌شود، در عوض در زنانی که از تحرکات ورزشی دوری جسته و تمایل به زندگی ماشینی و کم‌تحرک امروزی رادارند و یا اینکه آلوده به سیگار و سایر مواد افیونی و الکل هستند میزان شیوع بیماری‌های ذکرشده بسیار فراوان‌تر از زنان ورزشکار و پرتحرک است، زیرا در این گروه از بانوان مکانیسم تعادلی بین هیدرات‌های کربن و کلسترول و پروتئین‌ها و ویتامین‌ها مختل شده و حرکات دودی روده‌ها نیز به‌کندی صورت گرفته و آنان را به بیماری قلبی عروقی و گوارشی سوق می‌دهد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.