۱۳۸۴۵۲
۱۵۴۹
۱۵۴۹

مشکلات زنان سیگاری، زنگ خطر!

سیگار کشیدن مادر می‌تواند تاثیرات مخربی بر فرزندان داشته باشد.

سیگار یکی از معضلات اصلی جامعه است. این ماده مخدر تهدید بزرگی نیز برای سلامت جسمی و همچنین روانی کودک به شمار می آید. کودکان بیشتر دوران کودکی خود را همراه با مادر خود می گذرانند، به همین سبب مادران تاثیر بسیار زیادی بر تربیت فرزندان دارند. سیگار کشیدن مادر می تواند تاثیرات مخربی را بر فرزندان داشته باشد.
آمار نگران کننده زنان معتاد و سیگاری زنگ خطر یک بهم ریختگی فرهنگی را نشان می دهد زیرا زنانی که قرار است مادران آینده سازان کشور باشند سلامت خود را به خطر انداخته و در معرض هزاران مشکل قرار می دهند.
چه بخواهیم چه نخواهیم اعتیاد زنانه شده و روز به روز به زنان معتاد اضافه شده است. بر طبق نظر سازمان بهداشت جهانی اعتیاد به سیگار و الکل به عنوان شایع ترین مواد استعمالی از همه گیری بیشتری دارد و این مسئله در کشور ما نیز با سرعت بسیار زیادی در حال رشد است. اگر با همین شیب تند به تعداد زنان سیگاری اضافه شود در سال های آتی با یک موج عظیم سرطان در جامعه زنان رو به رو خواهیم شد.
بدن زنان به دلیل آسیب پذیری بیشتر در برابر مواد مضر توان کمتری برای دفاع دارد و همین مسئله سبب می شود تا بدن آنها بیش از مردان در برابر سرطان خلع سلاح شود. مصرف قلیان، سیگارو حتی بعضی از مواد مخدر مانند شیشه در بین زنان گستردگی زیادی دارد و این خود سبب ناامنی جامعه می شود. درحالی‌که همه‌جا صحبت از مصرف قلیان است و مصرف عمومی و در انظار آن، رشد چشم‌گیر مصرف قلیان میان زنان را برای همگان آشکار و مبرهن ساخته است، فراموش نکنیم که همیشه آن‌چه دیده نمی‌شود، لزوماً غیرقابل وجود و باور نیست. سیگار گرچه در جمع‌های خانوادگی و سفره‌خانه‌های عمومی کمتر در میان زنان دیده می‌شود، اما به دلیل نمادین و غربی‌بودن هم‌چنان از محبوبیت و جذابیت زیادی بین زنان برخوردار است و در کنار مصرف علنی آن ‌که نسبت به گذشته بسیار بیشتر شده، مصرف پنهان و غیرعلنی آن در میان زنان بسیار قابل‌توجه است.
چندی پیش رییس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات، از شیوع شتابان و نگران‌کننده مصرف قلیان خبر داد و گفت: تا سال ۸۶ مصرف قلیان روند کاهشی داشت، ولی از سال ۸۸ این روند رو به افزایش است. متأسفانه رشد مصرف قلیان در دختران بیش از دو برابر و در پسران نزدیک به ۲ بوده است.
در سال ۸۲ میزان مصرف قلیان در پسران ۱۶ درصد بود که در سال ۸۶، به ۲۱ درصد افزایش یافت. هم‌چنین این آمار در دختران ۸.۷ درصد بود که به حدود ۲۰ درصد رسیده است. مصرف مواد دخانی در سال‌های ۸۲ تا ۸۶ در پسران از ۳.۱ به ۵ درصد و در دختران از ۱ به ۹ درصد افزایش‌یافته که این افزایش به دلیل بالا رفتن قلیان است.در سال‌های ۸۵ تا ۹۰ روند مصرف سیگار به‌جز گروه سنی ۲۵ تا ۳۵ سال ثابت بود، ولی در خصوص قلیان بنا بر آمار سال ۹۰ مصرف روزانه ۲ برابر افزایش‌ یافته که بیش‌ترین میزان مربوط به افزایش قلیان در زنان است. حال کسانی که قرار است مادران و مربیان نسل های بعدی باشند هم از نظر جسمی دچار مشکلات جدی خواهند شد و هم شان و جایگاه مادری خود را با رفتارهای این چنینی به خطر می اندازد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.