قبل از باردار شدن، این کارها را انجام دهید
وزن مناسب در بالا بردن احتمال بارداری به شما کمک زیادی میکند. شاخص توده بدنی شما باید بین ۱۹ تا ۲۵ باشد.
گروه ترجمه نی نی بان: برای اینکه بهترین شروع را برای کودکتان رقم بزنید، هیچ چیز مهمتر از این نیست که خودتان سلامت باشید. سلامت بدن در تلاش برای بارداری و البته بارداری سالم تاثیر بسزایی دارد.
وزنتان را متناسب کنید
وزن مناسب در بالا بردن احتمال بارداری به شما کمک زیادی میکند. شاخص توده بدنی شما باید بین 19 تا 25 باشد. اگر اضافه وزن دارید، کاهش وزن خطر مشکلات سلامت برای شما و کودکتان را کاهش میدهد، به ویژه اگر شاخص توده بدنیتان 30 یا بیشتر باشد. بنابراین کاهش وزن باروریتان را نیز افزایش میدهد. داشتن یک رژیم غذایی متعادل و داشتن تناسب اندام یک شروع عالی برای دوران بارداری است.
اگر دچار کاهش وزن هستید با پزشکتان در مورد راههای سلامت افزایش BMI یا همان شاخص توده بدنی صحبت کنید. درصورتی که کاهش وزن داشته باشید دوره های قاعدگی نامنظمی خواهید داشت که این میتواند شانس بارداریتان را کاهش دهد. خوشبختانه در بسیاری از موارد با دستیابی به وزن مناسب این مشکل نیز برطرف میشود.
عادتهای بد و دارو قدغن!
مصرف سیگار میتواند باعث به وجود آمدن مشکلات جدی برای کودک شود ضمن آنکه خطر سقط جنین را هم افزایش میدهد. زمانی که باردار میشوید، فورا متوجه این موضوع نمیشوید بنابراین بهتر است پیش از اقدام به بارداری این عادت را ترک کنید. در صورت مصرف هرگونه داروی انرژیزا و حتی مخدر باید پیش از اقدام به بارداری آن را ترک کنید تا بتوانید مطمئن باشید که بارداری سلامتی خواهید داشت.
به پزشکتان مراجعه کنید
اگر شما تصمیم به بارداری دارید بهتر است سری به پزشکتان بزنید تا یک چکاپ انجام دهد. اگر مبتلا به بیماریهای طولانی مدت مانند صرع، آسم یا دیابت بوده باشید و در حال حاضر دارو مصر میکنید باید تغییراتی در درمان شما انجام شود چون برخی داروها نباید در زمان بارداری مصرف شود. به این نکته دقت کنید که هیچ دارویی را بدون مشورت پزشک قطع نکنید. برخی داروهای مسکن مانند ایبوپروفن در اوایل بارداری مناسب نیستند و بنابراین در مورد مصرف آنها حتی پیش از بارداری احتیاط کنید.
چکاپ کنید
اگر تصمیم دارید قبل از بارداری بررسیهای لازم انجام شود پزشک باید درباره مسائل گوناگونی از شما سوال کنید. مواجهه با مواد خطرناک در محل کار، سبک زندگی کلی شما، میزان فعالیت بدنی، سلامت روانی و عادات غذاییتان همگی سوالاتی است که پزشک باید آنها را بررسی کنید. به طور کلی آزمایش شما شامل آزمایش دیابت، آسم، فشار خون بالا، بیماری صرع، مشکلات تیروئید، مشکلات قلبی، مسائل بهداشت روانی است. علاوه بر این پزشک باید سابقه خانوادگی شما را از بابت مشکلات ژنتیک مانند فیبروز کیستیک، تالاسمی و بیماری سلول داسی شکل بررسی کند. ضمن آنکه در صورت داشتن سقط و بارداری نابجا هم پزشک سوال خواهد کرد. غربالگری دهانه رحم، آزمایش خون و آزمایش درباره بیماریهای مقاربتی نیز بهتر است پیش از اقدام به بارداری انجام شود.
واکسن یادتان نرود
پیشگیری از بسیاری از عفونتها میتواند از سقط جنین جلوگیری کند. بنابراین مطمئن شوید که واکسیناسیون را انجام داده اید. در صورتی که برای ویروسی مانند سرخجه واکسینه میشوید دست کم تا یک ماه بعد نباید اقدام به بارداری کنید چون بدن شما نیاز به زمان برای خلاص شدن از شر ویروس تزریقی دارد. به محض اینکه تصمیم به بارداری گرفتید مصرف روزانه 400 میکروگرم مکمل فولیک اسید را در رژیم غذایی تان قرار دهید. به این نکته هم دقت کنید که برخی افراد نسبت به دیگران نیاز به فولیک اسید بیشتری دارند و این را پزشک با بررسی سابقه پزشکی مشخص میکند. در صورتی که شما سابقه خانوادگی نقص لوله عصبی داشته باشید یا مبتلا به دیابت یا سلیاک بوده و BMI بالای 30 داشته باشید ممکن است پزشک 5 میلی گرم اسید فولیک تجویز کند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼