عوارض دیدن فیلم پورنوگرافی، اثرات فاجعه آمیز
تماشای فیلمهای مستهجن به طرز غیرقابل باوری تخریب بنیان خانواده را در پی دارد.
بر خلاف باور رایج افرادی که به پورنوگرافی و دیدن فیلم های محرک جنسی و خواندن داستان های مستهجن خصوصا روابط غیر متعارف عادت و اعتیاد دارند با ازدواج یا فراهم کردن شریک جنسی این اعتیاد و این رفتار را ترک نخواهند کرد.
به ۵ دلیل از فیلم های پورنو دوری کنید!
تماشای فیلمهای مستهجن به طرز غیرقابل باوری تخریب بنیان خانواده را در پی دارد. این کار بهطور ظریف و نامحسوسی باعث میشود مرد، جسم همسرش را سوای شخصیت و روان او ببیند، در نتیجه حس احترام و ارزشی که برای او قائل است، رفتهرفته تضعیف شود و او را در ذهنش تا سرحد یک وسیله برای رفع نیاز جنسی پایین بیاورد.
علاوه بر این، مرد را نسبت به رابطه زناشویی بیرغبت میکند و باعث میشود از رابطه با همسرش احساس رضایت نکند. نتیجه تمام اینها چیزی نیست جز ناتوانی در خلق یک زندگی زناشویی سالم که بر پایه صمیمیت و احترام به همسر استوار شده است.
روانشناسان و کارشناسان خانواده، 5 دلیل اساسی را برای آثار منفی تماشای فیلمهای مستهجن بر زندگی زناشویی مطرح کردهاند:
۱. تاثیر و عملکرد این فیلمها مثل مواد مخدر است؛ احساس لذتی که برای اولین بار با تماشای آنها به فرد دست میدهد، دیگر تکرار نخواهد شد مگر آنکه با میزانی بسیار بیشتر به مصرف ادامه دهد. مردان هم اغلب، پس از نخستین تجربه، شروع به تماشای هرچه بیشتر این فیلمها میکنند. چیزی که باعث میشود از همسر و خانواده دور شوند یا حتی به بازده کاری آنها لطمه وارد کند.
2. در این فیلمها نوعی تبعیض جنسی به چشم میخورد؛ زنها صرفا در نقش یک وسیله برای رفع نیاز ظاهر میشوند و در وضعیتی کاملا نامساوی با مردان قرار میگیرند. این امر باعث میشود مرد، همسرش را به مثابه فردی کماهمیتتر از خود بداند و به چشم ابزاری برای ارضای تمایلات جنسیاش به او نگاه کند. چنین مردی نمیتواند با همسرش رابطهای جز رابطه زناشویی برقرار کند، چرا که شخصیت همسرش را نمیبیند، فقط جسم او را میبیند.
۳. فیلمهای مستهجن، زن را در یکی از این ۴ دسته غیرانسانی و بیارزش جلوه میدهد: حریص پولپرستی که فقط برای مادیات به سمت مردها میرود، معشوقهای بیخرد، موجودی که میلی سیریناپذیر برای داشتن رابطه دارد یا کسی که در تمنای جلبتوجه است. مردانی که به دیدن این فیلمها میپردازند نابکارانهترین و خائنانهترین دیدگاه ممکن را نسبت به همسرشان پیدا میکنند و در نتیجه از برقراری رابطه عاطفی سالم و پرمعنا با همسرشان ناتوان میمانند یا حتی ممکن است رفتار خشونتآمیزی (که نشأت گرفته از همین دیدگاه است) نسبت به او داشته باشند.
4. این فیلمها مرد را نسبت به همسرش کسل و بیتمایل میکند؛ مردی که مدام به تماشای اینگونه فیلمها میپردازد، دائم در معرض گستره بسیار متنوعی از اندامهای برهنه است که در نتیجه این تنوع، دیگر اندام همسرش نمیتواند برایش رضایتبخش باشد.
۵. این فیلمها معیاری از زیبایی را در ذهن بیننده به وجود میآورند که در واقعیت هیچ زنی نمیتواند به آن دست یابد. این امر منجر به نارضایتی و اشتباه مرد در مواجهه با واقعیت زندگیاش میشود. عمدهترین اثر سوء فیلمهای مستهجن این است که باعث میشود تمام انرژی جنسی که مرد باید صرف همسرش کند، هرز میرود و هدر رفتن غریزه جنسی مرد به این معناست که رابطه زناشوییشان کسلکننده و بیتنوع خواهد شد.
عوارض دیدن فیلم های پورنو
اعتیاد به پرونوگرافی و دیدن فیلم ها و داستان های پورنو را برخی محققان در ردیف اعتیاد به کوکائین قرار داده اند و همین موضوع موجب بازگشت فرد( عموما مردها ) به مشاهده و خواندن این مطالب خواهد شد که آسیب های آن پس ازازدواج به مزاتب فاجعه بار تر از پیش از آن است .
به نظر میرسد که این مطالب،یک محرک قدرتمند جنسی را برمیانگیزد که به دنبال آن، آزادسازی شهوت، اغلب توسط استمنا صورت میگیرد. هرزهنگاری، تصویر بسیار قدرتمند و هیجانآلودی ایجاد میکند که دائماً به ذهن فرد خطور میکند و او آنها را در مخیله خود تفصیل میدهد.افراد به هنگام اعتیاد به هرزهنگاری، به تنهایی نمیتوانند از شر آن خلاص شوند و آن را کنار بگذارند.
علیرغم این که این اعتیاد، عواقب وخیمی مثل طلاق، از دست دادن خانواده و مواجهه با قانون (در موارد تهاجمات جنسی، آزار یا سوء استفاده از همکاران) را به دنبال دارد.افراد با ضریب هوشی بالاتر بر خلاف انتظارها بیش از دیگران در معرض خطر قرار دارند چون قدرت خیال پردازی و تصویر سازی این افراد خصوصا در خواندن داستان های پورنو بالاتر از دیگران است و طبیعتا اعتیادشان به این مطالب قوی تر است .
این افراد پله پله به سمتی حرکت می کنند که هر چه پیشتر می روند به دنبال مطالب وقیحانه تری می گردند و در مرحله بعد زمان خودارضایی را افزایش داده و به سمتی می روند که زمان بسیار زیادی طول می کشد تا فرد به مرحله آخر برسد .
از دید روان شناسان فهم و درک درجه اعتیاد و قدرت آن در معتادان برای غیر معتادان دشوار است. زمانی که تحت فشار آن بحران قرار می گیرند هیچ چیز نمی تواند جلوی آنها را بگیرد . و اعتیاد بر زندگی آنها حکمرانی می کند .
جدایی و طلاق در این زمینه بسیار رواج دارد و البته کمتر رسانه ای می شود فرد معتاد به سمتی حرکت می کند که همسر مجبور است او را همراهی کند و او خواستار رفتارهای عجیب و متنوع جنسی خواهد شد و این موضوع تا جایی پیش می رود که همسر که درجه اعتیاد را درک نمی کند و از این رفتارها هیچ لذتی نمی برد نمی تواند موضوع را تحمل کند و نتیجه دعوا و جدایی و طلاق ...
فرد معتاد اغلب خودارضایی را به ارتباط سالم جنسی ترجیح می دهد. و این امر تقریباً همیشه، ظرفیت دوست داشتن و ابراز عشق به همسرشان در روابط خصوصی آنها را کاهش میدهد. این تخیل پردازی بسیار قوی است و موجب آزردگی خاطر همسران آنها میشود.مردان، بعد از دیدن اعمال غلو شده جنسی در فیلمهای مستهجن، از زنان خود ارضا نمیشوند و آنها را ناکافی میدانندمحرک جنسی آنها، چیزی غیر از همسرشان است و همسر آنها به سادگی میتواند این امر را حس کند و در نتیجه، اغلب احساس تنهایی و رانده شدن میکند.
هر فردی که مرتباً با دیدن هرزهنگاریها خودارضایی میکند، در خطر تبدیل شدن به یک معتاد جنسی و شرطی کردن خود به داشتن انحراف جنسی یا اختلال ایجاد کردن در روابط متعهدانه با همسر خود قرار دارد.یک اثر جنبی همیشگی، کاهش شدید ظرفیت دوست داشتن است. به عبارت دیگر، هرزهنگاری منجر به گسست آشکار عمل جنسی از دوست داشتن، عاطفه، توجه و دیگر احساسات طبیعی سالم و ویژگیهایی که به روابط زناشویی کمک میکنند، میشود. جنبه جنسی این افراد، عاری از ویژگیهای انسانی میشود.
یک تصور غلط: عموماً این گونه فکر میکنند که خودارضایی عواقب کم اهمیتی دارد و فقط تنش جنسی را کاهش میدهد.جدا از معیارهای اخلاقی، این گفته شاید صحیح باشد؛ اما یک استثنا وجود دارد و آن این است که خودارضایی مداوم با تصویرپردازی هرزهنگاریها (چه به صورت یاد آوردن در ذهن و چه به صورت محرک آشکار هرزهنگاری)، موجب مخاطراتی از طریق شرطی سازی در ابتلا به اعتیادهای جنسی و یا آسیبهای جنسی دیگر میشود.
در این مورد، هیچ فرقی نمیکند که فرد، یک پزشک مشهور باشد یا یک قهرمان، مدیر یک شرکت، رئیس دانشکده، کارگر غیرماهر و یا یک پسربچه ۱۵ ساله؛ همه آنها میتوانند نسبت به نابهنجاری جنسی شرطی شوند.روند شرطی سازی خودارضایی غیرقابل اجتناب است و به طور خودانگیخته از بین نمیرود. رشد این بیماری ممکن است آهسته باشد و تقریباً همیشه از دید پنهان بماند. این بیماری معمولاً بخش محرمانه زندگی یک مرد است و همانند سرطان به رشد و گسترش خود ادامه میدهد.
این بیماری به ندرت، خود به خود متوقف میشود و درمان آن دشوار است. تکذیب این بیماری از طرف مرد معتاد و امتناع او از برخورد با این مشکل، طبیعی و قابل پیش بینی است، و تقریباً همیشه به ناسازگاری زناشویی و گاهی هم طلاق و گاهی به شکستن روابط خصوصی دیگری میانجامد.
یافتههای دکتر روان شناس، چیز مک گاف در دانشگاه کالیفرنیا نشان میدهند که خاطرات تجربههایی که به هنگام تحریکات احساسی (مثل تحریک جنسی) رخ میدهند، توسط هورمون غده آدرنال در مغز مینشینند و پاک کردن آنها دشوار است. این فرض میتواند تا حدودی اثر اعتیاد به هرزهنگاری را توصیف کند.
خاطرات نیرومند تحریکات جنسی از تجربههای گذشته، خودشان را در صحنه مغز حفظ میکنند و مرتباً به ذهن خطور میکنند و فرد را از لحاظ شهوانی تحریک میکنند. اگر او به هنگام این تخیلات، خودارضایی کند، باعث تقویت پیوند بین تحریک جنسی و اوج لذت جنسی میشود که همراه با منظره ویژه یا تکرار پی در پی آن صحنه در ذهن خواهد بود.
عوارض فیلم های پورنوگرافی کدامند ؟
کاهش روابط اجتماعی در نوجوانان و پرخاشگری در همسران ، مهمترین عارضه فیلم های پورنوگرافی است که در این مورد هیچ فرقی نمی کند که منحرف جنسی ، مدیر یک شرکت یا یک کارگر ساده باشد و همه آنها می توانند نسبت به نابهنجاری جنسی به یک اندازه شرطی شوند .
سیر روند شرطی سازی خودارضایی غیر قابل اجتناب است و به راحتی و خودانگیخته از بین نمی رود بنابراین درمان آن دشوار است . متاسفانه از عوارض فیلم های پورنوگرافی ، رشد آهسته و آرام این بیماری است که همیشه از دید پنهان است و همانند سرطان ، در زندگی محرمانه و شخصی مردان ، سال ها به رشد و گسترش خود ادامه می دهد .
تجسم نیرومند خاطرات گذشته ، از تحریک شدن های جنسی و مرور صحنه های فیلم های مستهجن در ذهن ، عوارض فیلم های پورنوگرافی را تایید می کند و باعث می شود که فرد با عطش سیری ناپذیری دست به خود ارضایی بزند و حتی گاهی با پوشیدن جوراب و لباس های زیر زنانه از لحاظ شهوانی ، در حالت لذت و تحریک جنسی باقی بماند .
برخی آثار فاجعه آمیز نگاه کردن به فیلم های غیراخلاقی را میتوان اینگونه برشمرد :
1. کاهش شدید عشق:
چنین افرادی از توان عاطفی کمتری برخوردارند و در روابط عاشقانه توفیق کمتری کسب میکنند.
2. تاثیرات فیزیولوژیک:
سلامت جنسی انسان که تأثیر عمیقی در سلامت جسمی و روانی او دارد، حاصل ارضاء معقولی است که در پی تحریک واقعی و نیاز حقیقی فیزیولوژی بدن اتفاق افتاده باشد. عدم حفظ این عدم تعادل، از عقلانیت انسان میکاهد و او را وادار به گناه میکند.
3. تضعیف انسانیت:
جنبه جنسی بسیاری این افراد، عاری از ویژگیهای انسانی میشود. آنها یک حالت «من غریبه» (جنبه تاریک) را توسعه میدهند که محور آن، شهوت جامعه ستیز و عاری از اکثر ارزشها است.
مشاهده مکرر و زیاد آن و در دسترس همه بودن این نوع فیلمها (حتی به عنوان آموزش) باعث شکستن قبح و زشتی اموری است که اسلام، عقلاء و عرف جامعه آنها را زشت و قبیح میشمارند. حتی انسانهای مۆدب و با نزاکت از بیان و ذکر برخی الفاظ که مستقیما اشاره به یکی از اعضاء بدن انسان میکند، اکراه دارند و آن را زشت و ناپسند و قبیح میدانند چه رسد به این که به مشاهده و تجزیه و تحلیل آن بپردازند
۴. از بین رفتن عفت عمومی و اجتماعی در درازمدت:
کسانی که اینگونه فیلم ها را تماشا می کنند در برخورد با افراد دیگر در اجتماع نگاه جنسی دارند و شیطان همیشه برای گمراه کردن آنها امید دارد. زیرا آنها برای گمراهی و انحراف از مسیر الهی آمادگی لازم را دارند.
۵. نقش بستن تصاویر جنسی در مغز:
در این جا بهتر است که به تجربه دکتر روان شناس، «مک گاف» در دانشگاه کالیفرنیا بپردازیم. یافتههای او (که بسیار ساده شده اند) نشان میدهند که خاطرات تجربههایی که به هنگام تحریکات احساسی (مثل تحریک جنسی) رخ میدهند، توسط هورمون غده آدرنال در مغز مینشینند و پاک کردن آنها دشوار است. این فرض میتواند تا حدودی اثر اعتیاد به هرزهنگاری و هرزهبینی را توصیف کند. خاطرات نیرومند تحریکات جنسی از تجربههای گذشته، خودشان را در صحنه مغز حفظ میکنند و مرتباً به ذهن خطور میکنند و فرد را از لحاظ شهوانی تحریک میکنند. اگر او به هنگام این تخیلات، استمنا کند، باعث تقویت پیوند بین تحریک جنسی و اوج لذت جنسی میشود که همراه با منظره ویژه یا تکرار پیدرپی آن صحنه در ذهن خواهد بود.
۶. تأثیر بر رفتار جنسی:
برخی از جامعهشناسان آلمانی ادعا میکنند که «عادت بیمارگونه دیدن عکس یا فیلمهای پورنو » بر رفتارها و برخوردهای جنسی «معتادان پورنو» تأثیر منفی دارد. تا جایی که این بیماران، از انجام مقاربت عادی و عشقورزی لذتی نمیبرند. کاربرانی که داوطلبانه برای ترک اعتیاد خود به روانکاو مراجعه کردهاند، اعتراف میکنند که «دیدن پورنو، به بخش جداییناپذیر ارضای جنسی آنان تبدیل شده است» و آنان نمیتوانند بر «وسوسه و نیاز» دیدن این تصاویر غلبه کنند.
۷. انزوا و کاهش روابط اجتماعی:
پژوهشگران آلمانی معتقدند که اعتیاد به دیدن فیلم ها و تصاویر پورنو، همچنین سبب انزوا و دوری فرد از اجتماع و کاهش روابط اجتماعی او میشود.
۸. تحلیل توان عقل:
هر قدر که اطلاعات موجود در ذهن، منظمتر و دارای عناوین کمتری باشد، دسترسی عقل به آنها برای پردازشهای جدید، مهیاتر خواهد بود. اما وجود دادههای فراوان و متعدد که فضای ذهن را بی جهت پر کرده باشند و با تکرار درگیری ذهنی و رفتار بیرونی، تقویت شده باشند، باعث میشود توان عقل را به مقدار چشمگیری کاهش دهند، چه رسد جایی که این دادهها، دارای تاثیر بر هورمونهای مختلف نیز باشد که تأثیرات ارگانیک را نیز درپی داشته باشد.
۹. سقوط شخصیت زن و مرد و تبدیل شدن به وسیلهای برای اشباع هوسهای سرکش:
با پرداختن افراطی فرد به مسائل جنسی، شخصیت او به شخصیتی شهوانی تبدیل خواهد شد که تداعیها و برداشتهای وی با کوچکترین ارتباطی (حتی توهمی) رنگ جنسی به خود میگیرد. کارکرد افراد برای چنین فردی تنها ارضاء غریزه جنسی است و اهتمام خود او نیز صرفا بر ارضاء همین بعد وجودی خویش است.
۱۰. آسیب جسمی:
علم پزشکی هنوز تا مرز شناخت بسیاری از بیماریها فاصله ای طولانی دارد و چه بسا اموری که در زندگی روزمره ما وجود داشته باشد و ما به عنوان امور مفید از آنها استفاده کنیم، در آینده ای نزدیک ضرر آنها از نظر پزشکی ثابت شود. بنابراین اگرچه تاکنون برای هرزهبینی، اثر جسمانی مستقیم تشخیص داده نشده است (و احتمال این وجود دارد که با پیشرفت علم مشخص گردد) ولی قطعا اثر غیرمستقیم دارد.
یعنی نگاه به عکس و فیلمهای مبتذل غالبا موجب تحریک سیستم عصبی خودکار (سمپاتیک و پاراسمپاتیک) و تحریک شهوت میگردد؛ هم زمان ضربان قلب و تعداد تنفس افزایش پیدا میکند؛ ترشح برخی از هورمونها در خون بالا رفته و تعادل هورمونی و روانی شخص برای دقایقی و گاه ساعت ها و گاه روزها به مخاطره میافتد. اگر این رفتار به مدت طولانی ادامه یابد آثار آن همه عمر فرد را در بر خواهد گرفت.
11. پرخاشگری:
هرزهبینی نه تنها بر ذهن فرد تاثیر مخرب میگذارد بلکه افراد را تشویق میکند تا از نظر جنسی بیشتر حالت سلطه جو و پرخاشگر داشته باشند.
با پرداختن افراطی فرد به مسائل جنسی، شخصیت او به شخصیتی شهوانی تبدیل خواهد شد که تداعیها و برداشتهای وی با کوچکترین ارتباطی (حتی توهمی) رنگ جنسی به خود میگیرد. کارکرد افراد برای چنین فردی تنها ارضاء غریزه جنسی است و اهتمام خود او نیز صرفا بر ارضاء همین بعد وجودی خویش است
۱۲. مقایسه:
به دنبال مشاهده اینگونه فیلمها، افراد مجرد در آینده به مقایسه آنچه در فیلم دیدهاند و آنچه از همسر خود سراغ دارند میپردازند و در نتیجه نقایص و کمبودها و ضعفهای احتمالی خود و همسر خویش در ذهن فرد برجسته شده و چه بسا باعث کاهش تمایل و علاقه به همسر انتخاب شده خود میشود و به تدریج کانون خانواده را دچار اختلال و فروپاشی میکند.
۱۳. دیدن عکسها و فیلمهای مبتذل،
به ویژه جوانان را، در یک حال تحریک دائم قرار میدهد، تحریکی که سبب کوبیدن اعصاب آنان و ایجاد هیجان های بیمارگونه عصبی و گاه سرچشمه امراض روانی میگردد.
۱۴. سستی ایمان:
این گناه، پیوند انسان با خدا را سست و در صورت استمرار، این پیوند را قطع و ایمان او را زایل میگرداند؛ غریزه جنسی انسان را به طور افراطی تحریک کرده؛ او را از فعالیتهای مثبت انسانی بازداشته؛ به سمت ارتکاب فحشا و منکرات سوق میدهد. بدین وسیله انسانیت انسان که سرمایه وجودی انسان است را از او سلب میکند.
۱۵. محروم شدن از شیرینی و لذت انس با خدا:
هشیار بودن این تصاویر در ذهن و مرور دائمی و ناخودآگاه آن، حضور قلب را در عبادات به خطر میاندازد و تکرار نافرمانی خدا، بهره رابطه با او را از لذت میاندازد.
۱۶. مردن دلها و افسردگی:
همانگونه که روایات نیز بر این امر تصریح دارند، ولنگاری جنسی و ارتباطی، باعث بروز قساوت قلب میشود و مرگ معنوی و روانی قلب را درپی دارد.
۱۷. تاثیرات منفی در زندگی زناشویی:
مشاهده مکرر و زیاد آن و در دسترس همه بودن این نوع فیلمها (حتی به عنوان آموزش) باعث شکستن قبح و زشتی اموری است که اسلام، عقلاء و عرف جامعه آنها را زشت و قبیح میشمارند. حتی انسانهای مۆدب و با نزاکت از بیان و ذکر برخی الفاظ که مستقیما اشاره به یکی از اعضاء بدن انسان میکند، اکراه دارند و آن را زشت و ناپسند و قبیح میدانند چه رسد به این که به مشاهده و تجزیه و تحلیل آن بپردازند
به ۵ دلیل از فیلم های پورنو دوری کنید!
تماشای فیلمهای مستهجن به طرز غیرقابل باوری تخریب بنیان خانواده را در پی دارد. این کار بهطور ظریف و نامحسوسی باعث میشود مرد، جسم همسرش را سوای شخصیت و روان او ببیند، در نتیجه حس احترام و ارزشی که برای او قائل است، رفتهرفته تضعیف شود و او را در ذهنش تا سرحد یک وسیله برای رفع نیاز جنسی پایین بیاورد.
علاوه بر این، مرد را نسبت به رابطه زناشویی بیرغبت میکند و باعث میشود از رابطه با همسرش احساس رضایت نکند. نتیجه تمام اینها چیزی نیست جز ناتوانی در خلق یک زندگی زناشویی سالم که بر پایه صمیمیت و احترام به همسر استوار شده است.
روانشناسان و کارشناسان خانواده، 5 دلیل اساسی را برای آثار منفی تماشای فیلمهای مستهجن بر زندگی زناشویی مطرح کردهاند:
۱. تاثیر و عملکرد این فیلمها مثل مواد مخدر است؛ احساس لذتی که برای اولین بار با تماشای آنها به فرد دست میدهد، دیگر تکرار نخواهد شد مگر آنکه با میزانی بسیار بیشتر به مصرف ادامه دهد. مردان هم اغلب، پس از نخستین تجربه، شروع به تماشای هرچه بیشتر این فیلمها میکنند. چیزی که باعث میشود از همسر و خانواده دور شوند یا حتی به بازده کاری آنها لطمه وارد کند.
2. در این فیلمها نوعی تبعیض جنسی به چشم میخورد؛ زنها صرفا در نقش یک وسیله برای رفع نیاز ظاهر میشوند و در وضعیتی کاملا نامساوی با مردان قرار میگیرند. این امر باعث میشود مرد، همسرش را به مثابه فردی کماهمیتتر از خود بداند و به چشم ابزاری برای ارضای تمایلات جنسیاش به او نگاه کند. چنین مردی نمیتواند با همسرش رابطهای جز رابطه زناشویی برقرار کند، چرا که شخصیت همسرش را نمیبیند، فقط جسم او را میبیند.
۳. فیلمهای مستهجن، زن را در یکی از این ۴ دسته غیرانسانی و بیارزش جلوه میدهد: حریص پولپرستی که فقط برای مادیات به سمت مردها میرود، معشوقهای بیخرد، موجودی که میلی سیریناپذیر برای داشتن رابطه دارد یا کسی که در تمنای جلبتوجه است. مردانی که به دیدن این فیلمها میپردازند نابکارانهترین و خائنانهترین دیدگاه ممکن را نسبت به همسرشان پیدا میکنند و در نتیجه از برقراری رابطه عاطفی سالم و پرمعنا با همسرشان ناتوان میمانند یا حتی ممکن است رفتار خشونتآمیزی (که نشأت گرفته از همین دیدگاه است) نسبت به او داشته باشند.
4. این فیلمها مرد را نسبت به همسرش کسل و بیتمایل میکند؛ مردی که مدام به تماشای اینگونه فیلمها میپردازد، دائم در معرض گستره بسیار متنوعی از اندامهای برهنه است که در نتیجه این تنوع، دیگر اندام همسرش نمیتواند برایش رضایتبخش باشد.
۵. این فیلمها معیاری از زیبایی را در ذهن بیننده به وجود میآورند که در واقعیت هیچ زنی نمیتواند به آن دست یابد. این امر منجر به نارضایتی و اشتباه مرد در مواجهه با واقعیت زندگیاش میشود. عمدهترین اثر سوء فیلمهای مستهجن این است که باعث میشود تمام انرژی جنسی که مرد باید صرف همسرش کند، هرز میرود و هدر رفتن غریزه جنسی مرد به این معناست که رابطه زناشوییشان کسلکننده و بیتنوع خواهد شد.
عوارض دیدن فیلم های پورنو
اعتیاد به پرونوگرافی و دیدن فیلم ها و داستان های پورنو را برخی محققان در ردیف اعتیاد به کوکائین قرار داده اند و همین موضوع موجب بازگشت فرد( عموما مردها ) به مشاهده و خواندن این مطالب خواهد شد که آسیب های آن پس ازازدواج به مزاتب فاجعه بار تر از پیش از آن است .
به نظر میرسد که این مطالب،یک محرک قدرتمند جنسی را برمیانگیزد که به دنبال آن، آزادسازی شهوت، اغلب توسط استمنا صورت میگیرد. هرزهنگاری، تصویر بسیار قدرتمند و هیجانآلودی ایجاد میکند که دائماً به ذهن فرد خطور میکند و او آنها را در مخیله خود تفصیل میدهد.افراد به هنگام اعتیاد به هرزهنگاری، به تنهایی نمیتوانند از شر آن خلاص شوند و آن را کنار بگذارند.
علیرغم این که این اعتیاد، عواقب وخیمی مثل طلاق، از دست دادن خانواده و مواجهه با قانون (در موارد تهاجمات جنسی، آزار یا سوء استفاده از همکاران) را به دنبال دارد.افراد با ضریب هوشی بالاتر بر خلاف انتظارها بیش از دیگران در معرض خطر قرار دارند چون قدرت خیال پردازی و تصویر سازی این افراد خصوصا در خواندن داستان های پورنو بالاتر از دیگران است و طبیعتا اعتیادشان به این مطالب قوی تر است .
این افراد پله پله به سمتی حرکت می کنند که هر چه پیشتر می روند به دنبال مطالب وقیحانه تری می گردند و در مرحله بعد زمان خودارضایی را افزایش داده و به سمتی می روند که زمان بسیار زیادی طول می کشد تا فرد به مرحله آخر برسد .
از دید روان شناسان فهم و درک درجه اعتیاد و قدرت آن در معتادان برای غیر معتادان دشوار است. زمانی که تحت فشار آن بحران قرار می گیرند هیچ چیز نمی تواند جلوی آنها را بگیرد . و اعتیاد بر زندگی آنها حکمرانی می کند .
جدایی و طلاق در این زمینه بسیار رواج دارد و البته کمتر رسانه ای می شود فرد معتاد به سمتی حرکت می کند که همسر مجبور است او را همراهی کند و او خواستار رفتارهای عجیب و متنوع جنسی خواهد شد و این موضوع تا جایی پیش می رود که همسر که درجه اعتیاد را درک نمی کند و از این رفتارها هیچ لذتی نمی برد نمی تواند موضوع را تحمل کند و نتیجه دعوا و جدایی و طلاق ...
فرد معتاد اغلب خودارضایی را به ارتباط سالم جنسی ترجیح می دهد. و این امر تقریباً همیشه، ظرفیت دوست داشتن و ابراز عشق به همسرشان در روابط خصوصی آنها را کاهش میدهد. این تخیل پردازی بسیار قوی است و موجب آزردگی خاطر همسران آنها میشود.مردان، بعد از دیدن اعمال غلو شده جنسی در فیلمهای مستهجن، از زنان خود ارضا نمیشوند و آنها را ناکافی میدانندمحرک جنسی آنها، چیزی غیر از همسرشان است و همسر آنها به سادگی میتواند این امر را حس کند و در نتیجه، اغلب احساس تنهایی و رانده شدن میکند.
هر فردی که مرتباً با دیدن هرزهنگاریها خودارضایی میکند، در خطر تبدیل شدن به یک معتاد جنسی و شرطی کردن خود به داشتن انحراف جنسی یا اختلال ایجاد کردن در روابط متعهدانه با همسر خود قرار دارد.یک اثر جنبی همیشگی، کاهش شدید ظرفیت دوست داشتن است. به عبارت دیگر، هرزهنگاری منجر به گسست آشکار عمل جنسی از دوست داشتن، عاطفه، توجه و دیگر احساسات طبیعی سالم و ویژگیهایی که به روابط زناشویی کمک میکنند، میشود. جنبه جنسی این افراد، عاری از ویژگیهای انسانی میشود.
یک تصور غلط: عموماً این گونه فکر میکنند که خودارضایی عواقب کم اهمیتی دارد و فقط تنش جنسی را کاهش میدهد.جدا از معیارهای اخلاقی، این گفته شاید صحیح باشد؛ اما یک استثنا وجود دارد و آن این است که خودارضایی مداوم با تصویرپردازی هرزهنگاریها (چه به صورت یاد آوردن در ذهن و چه به صورت محرک آشکار هرزهنگاری)، موجب مخاطراتی از طریق شرطی سازی در ابتلا به اعتیادهای جنسی و یا آسیبهای جنسی دیگر میشود.
در این مورد، هیچ فرقی نمیکند که فرد، یک پزشک مشهور باشد یا یک قهرمان، مدیر یک شرکت، رئیس دانشکده، کارگر غیرماهر و یا یک پسربچه ۱۵ ساله؛ همه آنها میتوانند نسبت به نابهنجاری جنسی شرطی شوند.روند شرطی سازی خودارضایی غیرقابل اجتناب است و به طور خودانگیخته از بین نمیرود. رشد این بیماری ممکن است آهسته باشد و تقریباً همیشه از دید پنهان بماند. این بیماری معمولاً بخش محرمانه زندگی یک مرد است و همانند سرطان به رشد و گسترش خود ادامه میدهد.
این بیماری به ندرت، خود به خود متوقف میشود و درمان آن دشوار است. تکذیب این بیماری از طرف مرد معتاد و امتناع او از برخورد با این مشکل، طبیعی و قابل پیش بینی است، و تقریباً همیشه به ناسازگاری زناشویی و گاهی هم طلاق و گاهی به شکستن روابط خصوصی دیگری میانجامد.
یافتههای دکتر روان شناس، چیز مک گاف در دانشگاه کالیفرنیا نشان میدهند که خاطرات تجربههایی که به هنگام تحریکات احساسی (مثل تحریک جنسی) رخ میدهند، توسط هورمون غده آدرنال در مغز مینشینند و پاک کردن آنها دشوار است. این فرض میتواند تا حدودی اثر اعتیاد به هرزهنگاری را توصیف کند.
خاطرات نیرومند تحریکات جنسی از تجربههای گذشته، خودشان را در صحنه مغز حفظ میکنند و مرتباً به ذهن خطور میکنند و فرد را از لحاظ شهوانی تحریک میکنند. اگر او به هنگام این تخیلات، خودارضایی کند، باعث تقویت پیوند بین تحریک جنسی و اوج لذت جنسی میشود که همراه با منظره ویژه یا تکرار پی در پی آن صحنه در ذهن خواهد بود.
عوارض فیلم های پورنوگرافی کدامند ؟
کاهش روابط اجتماعی در نوجوانان و پرخاشگری در همسران ، مهمترین عارضه فیلم های پورنوگرافی است که در این مورد هیچ فرقی نمی کند که منحرف جنسی ، مدیر یک شرکت یا یک کارگر ساده باشد و همه آنها می توانند نسبت به نابهنجاری جنسی به یک اندازه شرطی شوند .
سیر روند شرطی سازی خودارضایی غیر قابل اجتناب است و به راحتی و خودانگیخته از بین نمی رود بنابراین درمان آن دشوار است . متاسفانه از عوارض فیلم های پورنوگرافی ، رشد آهسته و آرام این بیماری است که همیشه از دید پنهان است و همانند سرطان ، در زندگی محرمانه و شخصی مردان ، سال ها به رشد و گسترش خود ادامه می دهد .
تجسم نیرومند خاطرات گذشته ، از تحریک شدن های جنسی و مرور صحنه های فیلم های مستهجن در ذهن ، عوارض فیلم های پورنوگرافی را تایید می کند و باعث می شود که فرد با عطش سیری ناپذیری دست به خود ارضایی بزند و حتی گاهی با پوشیدن جوراب و لباس های زیر زنانه از لحاظ شهوانی ، در حالت لذت و تحریک جنسی باقی بماند .
برخی آثار فاجعه آمیز نگاه کردن به فیلم های غیراخلاقی را میتوان اینگونه برشمرد :
1. کاهش شدید عشق:
چنین افرادی از توان عاطفی کمتری برخوردارند و در روابط عاشقانه توفیق کمتری کسب میکنند.
2. تاثیرات فیزیولوژیک:
سلامت جنسی انسان که تأثیر عمیقی در سلامت جسمی و روانی او دارد، حاصل ارضاء معقولی است که در پی تحریک واقعی و نیاز حقیقی فیزیولوژی بدن اتفاق افتاده باشد. عدم حفظ این عدم تعادل، از عقلانیت انسان میکاهد و او را وادار به گناه میکند.
3. تضعیف انسانیت:
جنبه جنسی بسیاری این افراد، عاری از ویژگیهای انسانی میشود. آنها یک حالت «من غریبه» (جنبه تاریک) را توسعه میدهند که محور آن، شهوت جامعه ستیز و عاری از اکثر ارزشها است.
مشاهده مکرر و زیاد آن و در دسترس همه بودن این نوع فیلمها (حتی به عنوان آموزش) باعث شکستن قبح و زشتی اموری است که اسلام، عقلاء و عرف جامعه آنها را زشت و قبیح میشمارند. حتی انسانهای مۆدب و با نزاکت از بیان و ذکر برخی الفاظ که مستقیما اشاره به یکی از اعضاء بدن انسان میکند، اکراه دارند و آن را زشت و ناپسند و قبیح میدانند چه رسد به این که به مشاهده و تجزیه و تحلیل آن بپردازند
۴. از بین رفتن عفت عمومی و اجتماعی در درازمدت:
کسانی که اینگونه فیلم ها را تماشا می کنند در برخورد با افراد دیگر در اجتماع نگاه جنسی دارند و شیطان همیشه برای گمراه کردن آنها امید دارد. زیرا آنها برای گمراهی و انحراف از مسیر الهی آمادگی لازم را دارند.
۵. نقش بستن تصاویر جنسی در مغز:
در این جا بهتر است که به تجربه دکتر روان شناس، «مک گاف» در دانشگاه کالیفرنیا بپردازیم. یافتههای او (که بسیار ساده شده اند) نشان میدهند که خاطرات تجربههایی که به هنگام تحریکات احساسی (مثل تحریک جنسی) رخ میدهند، توسط هورمون غده آدرنال در مغز مینشینند و پاک کردن آنها دشوار است. این فرض میتواند تا حدودی اثر اعتیاد به هرزهنگاری و هرزهبینی را توصیف کند. خاطرات نیرومند تحریکات جنسی از تجربههای گذشته، خودشان را در صحنه مغز حفظ میکنند و مرتباً به ذهن خطور میکنند و فرد را از لحاظ شهوانی تحریک میکنند. اگر او به هنگام این تخیلات، استمنا کند، باعث تقویت پیوند بین تحریک جنسی و اوج لذت جنسی میشود که همراه با منظره ویژه یا تکرار پیدرپی آن صحنه در ذهن خواهد بود.
۶. تأثیر بر رفتار جنسی:
برخی از جامعهشناسان آلمانی ادعا میکنند که «عادت بیمارگونه دیدن عکس یا فیلمهای پورنو » بر رفتارها و برخوردهای جنسی «معتادان پورنو» تأثیر منفی دارد. تا جایی که این بیماران، از انجام مقاربت عادی و عشقورزی لذتی نمیبرند. کاربرانی که داوطلبانه برای ترک اعتیاد خود به روانکاو مراجعه کردهاند، اعتراف میکنند که «دیدن پورنو، به بخش جداییناپذیر ارضای جنسی آنان تبدیل شده است» و آنان نمیتوانند بر «وسوسه و نیاز» دیدن این تصاویر غلبه کنند.
۷. انزوا و کاهش روابط اجتماعی:
پژوهشگران آلمانی معتقدند که اعتیاد به دیدن فیلم ها و تصاویر پورنو، همچنین سبب انزوا و دوری فرد از اجتماع و کاهش روابط اجتماعی او میشود.
۸. تحلیل توان عقل:
هر قدر که اطلاعات موجود در ذهن، منظمتر و دارای عناوین کمتری باشد، دسترسی عقل به آنها برای پردازشهای جدید، مهیاتر خواهد بود. اما وجود دادههای فراوان و متعدد که فضای ذهن را بی جهت پر کرده باشند و با تکرار درگیری ذهنی و رفتار بیرونی، تقویت شده باشند، باعث میشود توان عقل را به مقدار چشمگیری کاهش دهند، چه رسد جایی که این دادهها، دارای تاثیر بر هورمونهای مختلف نیز باشد که تأثیرات ارگانیک را نیز درپی داشته باشد.
۹. سقوط شخصیت زن و مرد و تبدیل شدن به وسیلهای برای اشباع هوسهای سرکش:
با پرداختن افراطی فرد به مسائل جنسی، شخصیت او به شخصیتی شهوانی تبدیل خواهد شد که تداعیها و برداشتهای وی با کوچکترین ارتباطی (حتی توهمی) رنگ جنسی به خود میگیرد. کارکرد افراد برای چنین فردی تنها ارضاء غریزه جنسی است و اهتمام خود او نیز صرفا بر ارضاء همین بعد وجودی خویش است.
۱۰. آسیب جسمی:
علم پزشکی هنوز تا مرز شناخت بسیاری از بیماریها فاصله ای طولانی دارد و چه بسا اموری که در زندگی روزمره ما وجود داشته باشد و ما به عنوان امور مفید از آنها استفاده کنیم، در آینده ای نزدیک ضرر آنها از نظر پزشکی ثابت شود. بنابراین اگرچه تاکنون برای هرزهبینی، اثر جسمانی مستقیم تشخیص داده نشده است (و احتمال این وجود دارد که با پیشرفت علم مشخص گردد) ولی قطعا اثر غیرمستقیم دارد.
یعنی نگاه به عکس و فیلمهای مبتذل غالبا موجب تحریک سیستم عصبی خودکار (سمپاتیک و پاراسمپاتیک) و تحریک شهوت میگردد؛ هم زمان ضربان قلب و تعداد تنفس افزایش پیدا میکند؛ ترشح برخی از هورمونها در خون بالا رفته و تعادل هورمونی و روانی شخص برای دقایقی و گاه ساعت ها و گاه روزها به مخاطره میافتد. اگر این رفتار به مدت طولانی ادامه یابد آثار آن همه عمر فرد را در بر خواهد گرفت.
11. پرخاشگری:
هرزهبینی نه تنها بر ذهن فرد تاثیر مخرب میگذارد بلکه افراد را تشویق میکند تا از نظر جنسی بیشتر حالت سلطه جو و پرخاشگر داشته باشند.
با پرداختن افراطی فرد به مسائل جنسی، شخصیت او به شخصیتی شهوانی تبدیل خواهد شد که تداعیها و برداشتهای وی با کوچکترین ارتباطی (حتی توهمی) رنگ جنسی به خود میگیرد. کارکرد افراد برای چنین فردی تنها ارضاء غریزه جنسی است و اهتمام خود او نیز صرفا بر ارضاء همین بعد وجودی خویش است
۱۲. مقایسه:
به دنبال مشاهده اینگونه فیلمها، افراد مجرد در آینده به مقایسه آنچه در فیلم دیدهاند و آنچه از همسر خود سراغ دارند میپردازند و در نتیجه نقایص و کمبودها و ضعفهای احتمالی خود و همسر خویش در ذهن فرد برجسته شده و چه بسا باعث کاهش تمایل و علاقه به همسر انتخاب شده خود میشود و به تدریج کانون خانواده را دچار اختلال و فروپاشی میکند.
۱۳. دیدن عکسها و فیلمهای مبتذل،
به ویژه جوانان را، در یک حال تحریک دائم قرار میدهد، تحریکی که سبب کوبیدن اعصاب آنان و ایجاد هیجان های بیمارگونه عصبی و گاه سرچشمه امراض روانی میگردد.
۱۴. سستی ایمان:
این گناه، پیوند انسان با خدا را سست و در صورت استمرار، این پیوند را قطع و ایمان او را زایل میگرداند؛ غریزه جنسی انسان را به طور افراطی تحریک کرده؛ او را از فعالیتهای مثبت انسانی بازداشته؛ به سمت ارتکاب فحشا و منکرات سوق میدهد. بدین وسیله انسانیت انسان که سرمایه وجودی انسان است را از او سلب میکند.
۱۵. محروم شدن از شیرینی و لذت انس با خدا:
هشیار بودن این تصاویر در ذهن و مرور دائمی و ناخودآگاه آن، حضور قلب را در عبادات به خطر میاندازد و تکرار نافرمانی خدا، بهره رابطه با او را از لذت میاندازد.
۱۶. مردن دلها و افسردگی:
همانگونه که روایات نیز بر این امر تصریح دارند، ولنگاری جنسی و ارتباطی، باعث بروز قساوت قلب میشود و مرگ معنوی و روانی قلب را درپی دارد.
۱۷. تاثیرات منفی در زندگی زناشویی:
مشاهده مکرر و زیاد آن و در دسترس همه بودن این نوع فیلمها (حتی به عنوان آموزش) باعث شکستن قبح و زشتی اموری است که اسلام، عقلاء و عرف جامعه آنها را زشت و قبیح میشمارند. حتی انسانهای مۆدب و با نزاکت از بیان و ذکر برخی الفاظ که مستقیما اشاره به یکی از اعضاء بدن انسان میکند، اکراه دارند و آن را زشت و ناپسند و قبیح میدانند چه رسد به این که به مشاهده و تجزیه و تحلیل آن بپردازند
منبع:
دلگرم
نظر کاربران
مطلب بسیار مفیدی بود ممنون از شما