۱۴۵۰۱۶
۱۸۰۶
۱۸۰۶

مشکلات هورمونی در خانم ها، چه نشانه‌هایی دارد؟

هورمونها پیام دهنده های شیمیایی هستند که بر عملکرد سلولها و اندامها تاثیر گذار هستند و تغییرات در بدن و خلق و خوی فرد از تغییرات هورمونی نشات می گیرد.

اگر چه تغییر سطح هورمون در زمانهای مختلفی در زندگی مانند قبل و پس از بارداری، حین قاعدگی و یا حین یائسگی طبیعی است اما برخی از اختلالات و درمانها می تواند بر افزایش یا کاهش غیر طبیعی هورمونها تاثیر گزار باشد.

قاعدگی نامنظم
اکثر بانوان قاعدگی بین 21 تا 35 روز را تجربه می کنند. در صورت عدم بروز قاعدگی در بازه ی زمانی فوق ممکن است اختلالی در هورمونهای خاص نظیر استروژن یا پروژسترون اتفاق افتاده باشد. بروز قاعدگی های نامنظم در سن 40 تا 50 سالگی می تواند بعنوان علامت دوره ی پیش از قاعدگی شناخته شود در حالیکه قاعدگی نامنظم در سنین جوانی می تواند نمادی از بیماریهای سندروم تخمدان پلی کیستیک باشد. بنابراین به بانوان پیشنهاد می شود در صورت مواجه با قاعدگی های نامنظم به پزشک مراجعه کنند.

اختلالات خواب
در صورتی که از خواب نرمال برخوردار نیستید ممکن است دچار اختلال هورمونی باشید. پروژسترون هورمون ترشح شده از تخمدان ها باعث خواب مناسب افراد می شود. در صورتی که سطح آن کمتر از نرمال باشد می تواند موجب اختلال خواب شود. استروژن کم نیز می تواند باعث گر گرفتگی و تعریق شبانه شده و استراحت افراد را مختل کند.

جوش
بروز جوش قبل و حین قاعدگی نرمال است. اما آنچه که می تواند نشانه ای از اختلالات هورمونی شود بروز جوشدر خارج از بازه زمانی فوق است. افزایش هورمون مردانه می تواند باعث ترشح چربی و بروز جوش شود.

افسردگی و اختلالات خلقی
کاهش هورمون ها می تواند باعث افسردگی و بدخلقی شود. استروژن بر روی مواد شیمیایی مغز شامل دوپامین، سروتونین و نورا پی نفرین تاثیر گذارند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.