۱۴۵۵۷۹
۲۰۶۵
۲۰۶۵

رژیم غذایی قبل از بارداری، میزان اهمیت

محققان اعتقاد دارند رژیم غذایی زنان قبل از باردار شدن تأثیر بسزایی بر سلامت طولانی‌مدت کودکان بعد از تولد دارد.

محققان اعتقاد دارند رژیم غذایی زنان قبل از باردار شدن تأثیر بسزایی بر سلامت طولانی‌مدت کودکان بعد از تولد دارد. برخی ترکیبات غذایی که مادران در هفته‌های قبل از باردار شدن مصرف می‌کنند باعث افزایش سلامت و ایمنی بدن کودکانشان در برابر ابتلا به برخی بیماری‌ها می‌شود.
بارداری
از دیرباز رژیم غذایی و کیفیت تغذیه نقش بسزایی در سلامت انسان داشته‌ است. محققان تا سال‌های پیش اعتقاد داشتند که مادران باردار باید به تغذیه و کیفیت مواد غذاییِ مصرفی در دوران بارداری توجه لازم را داشته باشند زیرا مصرف مواد غذایی سالم موجب افزایش سلامت جنین می‌شود. نتایج تحقیقات امروزی نشان می‌دهد که رژیم غذایی مادران قبل از باردار شدن نیز تأثیر بسزایی بر سلامت طولانی‌مدت کودکان آن‌ها بعد از تولد دارد. این دانشمندان معتقد هستند برخی ترکیبات غذایی که مادران در هفته‌های قبل از باردار شدن مصرف می‌کنند می‌تواند موجب افزایش سلامت و ایمنی بدن کودکانشان در برابر ابتلا به برخی سرطان‌ها و بیماری‌های عفونی از جمله آنفلوآنزا و ایدز در آینده شود.
این مطالعه‌ روی ۱۲۰ زن آفریقایی که قصد بارداری داشتند انجام شده است. محققین ترکیبات غذایی زنان تحت بررسی را در هفته‌های قبل از باردار شدن مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و اطلاعات آن‌ها را ثبت کردند.
زمان تولد کودکان این زنان، محققان DNA آن‌ها را مورد بررسی قرار داده و متوجه شدند که تغییرات اپی‌ژنتیکی قابل قبولی در ژنوم این کودکان نسبت به گروه کنترل رخ داده است. این تغییرات باعث بیان و یا خاموش شدن ژن‌هایی شده که با سلامت کودکان در ارتباط هستند. یکی از مهم‌ترین ژن‌هایی که مورد بررسی قرار گرفته است ژن VTRNA2-1 می‌باشد. بررسی‌ها نشان داده که بیان این ژن می‌تواند در مهار سرطان نقش بسزایی داشته باشد. محققان متوجه شدند مادرانی که در دوران قبل از بارداری از مواد غذایی با کیفیت بالا استفاده می‌کردند (فصل تابستان)، بیان این ژن در فرزندانشان، نسبت به مادرانی که فقر غذایی داشته‌اند، بیشتر بوده و مقاومت فرزندان آن‌ها نسبت به سرطان بیشتر است.
از سوی دیگر مادرانی که در فصل بارندگی باردار شده‌اند و از مواد غذایی این فصل‌ها استفاده نموده‌اند، فرزندانشان نسبت به بیماری‌های عفونی مقاوم‌تر می‌باشند. آمار مرگ‌ومیر در اثر ابتلا به بیماری‌های عفونی در آفریقا بیشتر از سرطان می‌باشد و این یکی از مهم‌ترین دلایلی است که مردان و زنان آفریقایی تمایل به بارداری در فصل‌های بارندگی دارند. بنابراین استفاده از مواد غذایی این فصل‌ها موجب ایمن شدن کودکانشان نسبت به بیماری‌های عفونی می‌شود.
نتایج این تحقیقات نشان داده است که مصرف ترکیباتی ازجمله ویتامین‌های B، متیونین، دی‌متیل‌گلایسین و اسید‌فولیک در ایجاد تغییرات اپی‌ژنتیکی مؤثر بوده است. مهم‌ترین منابع حاوی این ترکیبات تخم‌مرغ، ماهی، حبوبات، غلات، جگر و سبزیجات دارای برگ‌های سبز می‌باشد و مصرف آ‌ن‌ها به زنان، قبل از باردار شدن توصیه می‌شود.
منبع: دانش ما

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.