۱۵۶۰۷۰
۱۱۰۹
۱۱۰۹

بی اختیاری ادرار در زنان، انواع مختلفی دارد

بی اختیاری با هر مانوری که سبب بالا رفتن فشار در داخل شکم شود بی اختیاری ادراری ایجاد میشود.

مهمترین نوع آن بی اختیاری استرسی است (Stress Urinary Incontinence = SUI) در این نوع بی اختیاری با هر مانوری که سبب بالا رفتن فشار در داخل شکم شود بی اختیاری ادراری ایجاد میشود، مثل سرفه کردن، عطسه کردن، نشستن و بلند شدن، خندیدن، اجسام سنگین برداشتن و غبره. این نوع بی اختیاری ادراری بیشتر در خانمهائی دیده می شود که چند بار زایمان مکرر و سخت داشته اند و علتش افتادگی مثانه است. نوع دیگر بی اختیاری ادراری، بی اختیاری ادراری از نوع فوریتی است. یعنی بیمار احساس می کند که مثانه اش پر شده است و باید به سرویس بهداشتی مراجعه کند، سرویس بهداشتی باید به فوریت قابل دسترسی باشد و گرنه فرد دچار بی اختیاری ادراری میشود. اگر فردی هر دو نوع بی اختیاری ادراری را داشته باشد می گویند که مبتلا به بی اختیاری ادراری مخلوط می باشد.
درمان بی اختیاری ادراری استرسی جراحی است که در آن مثانه افتاده را بالا می کشند و برای اینکار روشهای عمل جراحی زیادی وجود دارد. این خانمها معمولا چاق هستند و بیمار باید در بیمارستان بستری و با بیهوشی تحت یک عمل جراحی بزرگ قرار گیرد. درمان بی اختیاری فوریتی نیز دارو است که تا ۸۰ درصد موارد موثر می باشد.
اختراع لیزر اربیوم یاگ در درمان بی اختیاری ادراری در خانمها نیز انقلابی ایجاد کرد با این لیزر دیگر نیازی به جراحی در این خانمها که اکثرا سن بالای ۵۰ سال دارند نیست و بیمار بصورت سرپائی مراجعه و ظرف نیم ساعت کاری که توسط بیهوشی و عمل جراحی و بستری در بیمارستان انجام می شد، آن توسط لیزر اربیوم یاگ بدون هرگونه جراحی و در مطب بصورت سرپائی انجام میشود.
بی اختیاری ادراری استرسی به سه نوع خفیف، متوسط، و شدید تقسیم می شود. لیزر اربیوم یاگ فقط نوع خفیف و متوسط را درمان می کند. مکانیسم درمان بی اختیاری ادراری استرسی توسط لیزر اربیوم یاگ عبارت از این است که با تولید نور با طول موج ۲۹۴۰ نانومتر، بافتهای واژن را با تولید حرارت تحت تاثیر قرار داده و سبب تحریک بافت کلاژن و ایجاد بافت کلاژن جدید می شود. بافت کلاژن جدید سبب شکل گیری مجدد (Remodeling) وستیبول فرج (ناحیه مابین لبهای بزرگ و کوچک) و سوراخ مجرای ادرار می شود. این شکل گیری مجدد در جدار قدامی واژن نیز اتفاق می افتد. نتیجه نهائی ایجاد بافت کلاژن جدید و جمع شدن و تنگ شدن بافت مخاط واژن می باشد. در ناحیه لگن یک پرده پوششی بنام آندو پلویک وجود دارد که پر از بافت کلاژن است جمع شدن این پرده سبب حمایت بیشتر از مثانه و کنترل بهتر ادرار می شود.
مزایای منحصر بفرد لیزر اربیوم یاگ در درمان اختیاری ادراری استرسی
نیاز به بیمارستان، بستری، اطاق عمل، برش جراحی ندارد و یک روش بدون خونریزی، بدون درد و بدون بخیه است.
دوره پس از عمل بسیار سریع بدون نیاز به مصرف آنتی بیوتیک و ضد درد می باشد.
هیچ نوع تمهیدات قبل و بعد از لیزر نیاز نیست و بیمار بلافاصله می تواند به سر کار خود برگردد.
معمولا دو جلسه برای درمان بی اختیاری ادراری استرسی لازم است.
نتایج بالینی
بعد از ۱۲۰ روز حدود ۷۰ درصد بیماران کاملا خشک خواهند بود.
بعد از ۱۲۰ روز ۹۴ درصد بیماران اظهار میدارند که بی اختیاری ادراری استرسی آنها بهبود پیدا کرده است و ۶۸ درصد اظهار میدارند که عاری از بی اختیاری ادراری استرسی هستند.
اگر بیمار بهبود هم پیدا نکند این نوع لیزر هیچ عارضه ای نخواهد داشت.
بطور خلاصه دو سوم ۲:۳ بیماران مبتلا به بی اختیاری ادراری استرسی بصورت کامل بهبود یافته و یا به عبارت دیگر خشک خواهند بود و بیش از ۹۰ درصد اظهار بهبودی در بی اختیاری ادراری استرسی خواهند داشت. مجددا تکرار می شود که لیزر اربیوم یاگ در بی اختیاری ادراری استرسی خفیف و متوسط موثر است و نوع شدید باید همچنان جراحی شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.