بیماری قلبی در زنان، شرایط بارداری هست؟
متخصص بیماریهای قلب گفت: میزان مرگو میر نوزادان کاهش یافته اما هنوز ضرورت مشاوره بیماریهای قلبی پیش از بارداری احساس میشود.
علیرضا اخوین متخصص قلب و عروق گفت: کاهش مرگومیر در نوزاد از سیاستهای وزارت بهداشت است که تاکنون موفق بوده اما بحث مشاوره بیماریهای قبل و عروق پیش از بارداری همچنین در زنان با بیماریهای قلبی از ضرورتهایی است که نباید آنها فراموش کرد.
وی ادامه داد: فیزیولوژی زن باردار و غیر باردار متفاوت است بنابراین با توجه به عوارض بیماریهای قلبی به بیمارانی که سابقه بیماریهای قلبی دارند تاکید میکنیم تا پیش از بارداری با متخصص قلب و عروق و هم زمان با متخصص زنان و زایمان مشاوره داشته باشند.
اخوین اظهار کرد: توصیه ما به خانمهایی که قصد بارداری دارند این است که قبل از حاملگی مشاوره سلامت عموم بدن را داشته باشند تا درگیر حاملگیهای پر خطر نشوند و جامعه شاهد تولد نوزادی سالم باشد.
وی بیان کرد: پزشکان در مواجه با خطر در مادر زمان بارداری ممکن است اجازه حاملگی را به فرد ندهند که نباید این توصیه پزشکان را مقطعی تلقی کرد بلکه با توجه به عوارض بیماریهای قلبی و عروقی، کاهش کیفیت زندگی در بیماران قلبیو عروقی و سایر عوارض در این بیماران باید علائم بالینی یک بیماری قلبی را مد نظر قرار داد تا خانم ها در حین بارداری درگیر عوارض متعدد و خطرناکی نشوند.
سه ماهه دوم بارداری در بیماران قلبی نیازمند مداخله زودهنگام است
این متخصص بیماریهای قلب و عروق گفت: ایجاد محیط آرام، تغذیه، ورزش و سبک زندگی سالم از توصیههایی است که همواره در بحث پیشگیری به تمامی افراد توصیه میشود و با توجه به دورههای مختلف حاملگی سه ماه دوم بارداری و مراقبتهای بعد از زایمان در بیماران قلبی از مواردی است که نیازمند مداخله زودهنگام و مراقبتهای خود افراد است.
وی مصرف داروها و مراقبتهای بعد از تولد تا ۶ هفته بعد از تولد در زنان مبتلا به بیماری قلبی را موضوعی جدی دانست و در مشاوره قلبی برای این گروهها تاکید کرد.
اخوین تصریح کرد: رسالت سلامت مادر و نوزاد در گام اول با متولیان سلامت است اما فرهنگ سازی در این عرصه و آگاهی زنان نسبت به مشاورههای پزشکی قبل از بارداری موضوعی مهم است، امیدواریم شاهد توسعه فرهنگسازی در این عرصه و تولد نوزادان سالم در جامعه باشیم.
منبع:
باشگاه خبرنگاران
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼