۱۶۵۸۴۰
۱۵۰۱
۱۵۰۱

تخمک گذاری چیست؟

به عمل آزاد شدن تخمک بالغ از تخمدان زنان ، تخمک گذاری گفته می شود که در طی آن ، یک یا چند تخمک از تخمدان زن آزاد می شود.

تخمک گذاری چیست؟ عمل آزاد شدن تخمک به چه معناست؟ شاید شما نیز مایل به دانستن این موضوع هستید و یا اینکه می خواهید اطلاعات بیشتری در این زمینه داشته باشید. در هر صورت ، در این مطلب قصد داریم در مورد پروسه تخمک گذاری و آزاد شدن تخمک از تخمدان بحث کنیم و تا حد توان و امکان ، نحوه این عمل را تشریح کنیم.
به عمل آزاد شدن تخمک بالغ از تخمدان زنان ، تخمک گذاری گفته می شود که در طی آن ، یک یا چند تخمک از تخمدان زن آزاد می شود. در هر ماه (هر دوره قاعدگی خانم ها) معمولا بین سه تا سی تخمک در هر تخمدان رشد می کنند و بزرگترین آن ها که به آن تخمک رسیده یا بالغ هم گفته می شود ، از تخمدان آزاد شده و وارد لوله فالوپ می گردد. عمل آزاد شدن تخمک از تخمدان ، معمولا در اواسط دوره پریود صورت می گیرد اما همیشه این زمان ، دقیق نیست و گاهی اوقات کمی زودتر یا دیرتر از اواسط زمان پریود ، عمل تخمک گذاری انجام می شود. عمل تخمک گذاری معمولا بین دوازده تا شانزده روز قبل از شروع دوره عادت ماهانه بعدی شما انجام می گیرد ؛ یعنی بین ۱۲ تا ۱۶ روز قبل از اینکه دوره پریود بعدی شما شروع شود ، عمل تخمک گذاری و آزاد شدن تخمک از تخمدان زن انجام می شود. زمان آزاد شدن تخمک از تخمدان ، زمان دقیق و ثابتی نیست و از یک زن به زن دیگر و از یک دوره عادت ماهانه به دوره عادت ماهانه دیگر ممکن است متغیر باشد حتی یک زن ممکن است زمان های تخمک گذاری متفاوتی در سیکل های قاعدگی مختلف داشته باشد.
تخمک آزاد شده طول عمر بسیار کمی در مقایسه با طول عمر اسپرم آزاد شده مردان دارد که معمولا بین دوازده (۱۲) تا بیست و چهار (۲۴) ساعت متغیر است و این در حالی است که اسپرم وارد شده در بدن زن می تواند حداکثر تا هفت (۷) روز زنده بماند. لازم به ذکر است که هر چند که طول عمر اسپرم در بدن زن می تواند تا هفت روز هم باشد ، اما اسپرم سالمی که قدرت باروری لازم برای بارور نمودن تخمک را داشته باشد معمولا در مدت سه تا چهار روز پس از انزال و وارد شدن در بدن زن ، می تواند این کار را انجام دهد و پس از مدت چهار روز که از زمان انزال و ورود اسپرم به داخل بدن زن بگذرد ، اسپرم ها با وجود زنده بودن ، معمولا قدرت باروری لازم را ندارند. چنانچه در مدت حداکثر بیست و چهار ساعت پس از آزاد شدن تخمک از تخمدان ، اسپرم سالمی که قدرت بارور کردن تخمک را دارد در رحم زن وجود داشته باشد ، احتمال ترکیب و لقاح تخمک با اسپرم و در نتیجه امکان بارداری وجود دارد. اگر به هر دلیلی از جمله عدم وجود اسپرم در رحم زن ، تخمک آزاد شده نتواند با اسپرم ترکیب شود ، پس از مدت حداکثر بیست و چهار ساعت از بدن زن دفع می گردد.
عاملی که به اذن الهی منجر به انجام عمل تخمک گذاری و آزاد شدن تخمک می شود ، تغییرات هورمونی می باشد. به همین دلیل هم است که اگر تنظیمات هورمون های زنانه دچار اختلال شود ، معمولا این اختلال منجر به این می شود که تخمکی از تخمدان ها آزاد نشود. یکی از بیماری های زنان که مرتبط با اختلالات هورمونی می باشد کیست تخمدان است. البته کیست تخمدان دلایل متعددی دارد که فقط یکی از دلایل آن اختلالات هورمونی می باشد. اگر مایل به دانستن علل مختلف کیست تخمدان هستید ، مطالعه مطلب عوامل مهم کیست تخمدان توصیه می گردد.
با نزدیک شدن به زمان تخمک گذاری ، بدن زنان مقدار قابل توجهی هورمون استروژن تولید می کند که این هورمون تولید شده باعث ضخیم تر شدن دیواره رحم گردیده و محیط رحم را آماده دریافت اسپرم می کند. وقتی که این مقدار از هورمون استروژن تولید شد ، این عمل موجب تولید ناگهانی هورمون دیگری به نام هورمون جسم زرد یا هورمون لوتئینه کننده (LH) می شود که همین هورمون سبب آزاد شدن تخمک از تخمدان و انجام عمل تخمک گذاری می شود.
ممکن است سؤال شود که عمل تخمک گذاری چقدر طول می کشد؟ در پاسخ باید گفت که تخمک گذاری یک عمل ناگهانی است و مدت زیادی طول نمی کشد و در مدت بسیار کمی ، تخمدان زن ، تخمک بالغ را آزاد کرده و به درون لوله های فالوپ می فرستد.
در بعضی از زنان بنا به دلایل مختلف ، ممکن است عمل تخمک گذاری انجام نشود. اگر چنانچه تخمک گذاری در مدت حداکثر ۳۵ روز انجام نشود ، احتمال دارد که خانم دچار کیست تخمدان شده باشد که در این حالت با تشخیص پزشک متخصص می توان علت عدم تخمک گذاری را مشخص نمود.
تخمک گذاری در زنان ، نمونه ای از آیات الهی و دلیلی بر قدرت خداوندی است و آن هایی که با دیده بینا به این امر نگاه کنند می توانند قدرت خدای بزرگ را در این پدیده شگفت انگیز مشاهده نمایند.
منبع: ۲ زندگی

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.