درمان کجی آلات تناسلی، حتما بخوانید
کجی آلتتناسلی (Penile Curvature) بر دو نوع است: مادرزادی و اکتسابی.
کجی آلتتناسلی (Penile Curvature) بر دو نوع است: مادرزادی و اکتسابی. علت کجی مادرزادی آلتتناسلی (Congenital Penile Curvature) نقص تکاملی آلت در دوران جنینی است، ولی کجی اکتسابی، ثانویه به یک بیماری و حادثه در طول زندگی است، مثل بیماری پیرونی یا شکستگی آلتتناسلی که منجر به کجی آلتتناسلی می شود.
در این مبحث می خواهیم تکنیکهای جراحی (Surgical Techniques) مختلف که با استفاده از آنها می توان کجی آلتتناسلی را اصلاح کرد، توضیح دهیم. هر یک از این روشها معایب و مزایای مخصوص به خود را دارند و باید مناسبترین روش برای هر بیمار انتخاب شود.
برای اصلاح کجی مادرزادی آلتتناسلی سه روش کلی وجود دارد:
-ترمیم اجسام غاری یا Corporoplasty
-اصلاح کجی با استفاده از ترمیم مجرای ادرار یا Urethroplasty
-اصلاح کجی با گذاشتن پروتز آلتتناسلی Penile Prosthesis Implant
آلتتناسلی دارای دو عدد جسم غاری است که در بالا قرار گرفته اند و مسئول نعوظ مرد هستند (شکل ۱). ترمیم اجسام غاری به روشهای مختلف صورت می گیرد در این مبحث ما فقط به روشهای ترمیم اجسام غاری خواهیم پرداخت. برای انجام هر نوع عمل ترمیم اجسام غاری ابتدا باید پوست آلتتناسلی بطور کامل از روی آلتتناسلی به طرف عقب کشیده شود. برای اینکار از محل بخصوصی در زیر کلاهک آلتتناسلی یک برش دایره وار دور تا دور آلت داده می شود و سپس از عمق بخصوصی پوست از تنه آلتتناسلی جدا و کاملا بطرف عقب تا قاعده آلتتناسلی پائین آورده می شود (شکل ۲). با اینکار تمام اجزاء آلتتناسلی در معرض دید برای ترمیم قرار می گیرند.
ترمیم اجسام غاری به روش برداشتن تکه های از اجسام غاری Excisional corporoplasty
قبل از هر نوع عمل ترمیمی با استفاده از ژئومتری میزان کجی و محلهائی که باید تکههائی از جسم غاری برداشته شوند و میزان آنها بدقت مشخص می شود. در این روش تکههائی از اجسام غاری بریده و برداشته می شوند. هریک از اجسام غاری توسط یک پوشش بسیار محکم به اسم تونیکا آلبوژینه پوشیده می شوند و در حقیقت در این عمل تکههائی از تونیکا آلبوژینه برداشته می شود نه از خود جسم غاری. در حقیقت با برداشتن این تکه ها در سطحی از آلتتناسلی که تونیکا آلبوژینه درازتر است، کوتاه تر شده و اندازه آن برابر تونیکا آلبوژینه در سطح مخالف می شود (شکل ۳). از این روش می توان هم در بالغین و هم در کودکان استفاده کرد.
ترمیم اجسام غاری به روش بریدن اجسام غاری Incisional corporoplasty
در این روش تکههائی از تونیکا آلبوژینه برداشته نمی شوند بلکه از برش بر روی تونیکا آلبوژینه استفاده می شود. این روش از اصل Heineke-Mikulicz پیروی می کند. در این روش در سطحی از آلتتناسلی که بعلت کوتاهی را بطرف خودش کج کرده است بر حسب نیاز برشهای عرض داده شده و این برشهای عرضی بصورت طولی ترمیم می شوند (شکل ۴). مثلا اگر آلتتناسلی بطرف پائین کج شده باشد، برشهای عرضی در سطح مقعر که سطح تحتانی آلتتناسلی است داده می شوند. باید توجه داشته باشید که با این عمل یک تغییر شکل بصورت کمر بند در آلتتناسلی ایجاد شده و در حالت نعوظ بخوبی خود را نشان می دهد. ولی اکثر جراحانی که از روش برش برای ترمیم کجی آلتتناسلی استفاده می کنند ترجیح می دهند، از روش معکوس استفاده کنند که آن بر پایه اصل Inverted Heineke-Mikulicz خواهد بود. در این روش بر روی سطح محدب آلتتناسلی یا سطحی که تونیکا آلبوژینه دراز تر است، برش طولی داده شده و بصورت عرضی ترمیم می شود و سبب کوتاه شده سطح محدب و همسان شدن آن با سطح مقعر می گردد.
نعوظ آلتتناسلی وابسته به اعصاب بخصوصی است که از خط وسط سطح فوقانی آلتتناسلی عبور می کنند، اگر حین عمل جراحی این اعصاب آسیب ببینند، سبب اختلال نعوظ بعد از عمل می شوند. مزیت روش برش در این است که چون هیچ بافتی بریده و برداشته نمی شود، خطر آسیب به اجسام غاری نیز اندک خواهد بود.
ترمیم اجسام غاری به روش چین دادن اجسام غاری Plicational corporoplasty
در این روش تونیکا آلبوژینه نه بریده می شود و نه برداشته می شود. در این روش سطح محدب آلتتناسلی با چین دادن کوتاه می شود (شکل ۵). عیب این روش در این است که در حین نعوظ نخها ممکن است پاره یا در رفته و کجی دو باره عود کند. در این روش باید از نخهای غیر قابل جذب استفاده شود و بدین ترتیب گرههای نخها همیشه در زیر پوست آلت قابل لمس و آزار دهند خواهند بود.
برای موفقیت هر نوع عمل ترمیم کجی آلتتناسلی باید از نخهائی استفاده کرد که استحکام خوب داشته و حداقل تا شش ماه جذب نشوند. تا چند سال قبل یک همچون نخهائی وجود نداشت و مجبور بودیم از نخهای غیر قابل جذب استفاده کنیم که همیشه برای بیمار مشکل ساز بودند. در چند سال اخیر در نخهای جراحی انقلابی ایجاد شد و نخهای فوق العاده خوب برای موارد استفاده مختلف وجود دارند. در عمل جراحی برای اصلاح کجی آلتتناسلی من از نخهائی که پس از شش ماه جذب می شوند استفاده می کنم. عیب این نخها گران قیمت بودن آنها است و بدین دلیل حتی در اکثر مراکز خصوصی نیز برای ترمیم کجی آلتتناسلی از نخهای غیر قابل جذب استفاده می کنند که بعد از عمل گرههای نخ برای بیمار و همسر وی مشکل ساز می شود و این در مواردیکه پوست آلتتناسلی نازک است خیلی مشکل ساز می شود. من چندین عمل جراحی کجی آلتتناسلی که توسط همکاران با نخهای غیر قابل جذب ترمیم شده بودند را بعلت ایجاد مزاحمت نخهای غیر قابل جذب مجددا بیمار را تحت عمل جراحی قرار داده و نخهای مذبور خارج کرده ام. هر چند هزینه عمل بالا می رود ولی در هر نوع عمل ترمیمی کجی آلتتناسلی باید از نخهای مستحکم و قابل جذب با طول
عمر زیاد استفاده کرد. اگر نخ استحکام کافی نداشته باشد به راحتی در حین نعوظ پاره می شود. در ضمن تکنیکی وجود دارد که در آن گره نخ بخیه داخل زخم قرار می گیرد و از بیرون قابل رویت و قابل لمس نیست.
شاید خوانندگان محترم با خواندن این مقاله تصور کنند که عمل جراحی برای ترمیم کجی آلتتناسلی ساده است، ولی اینطور نیست آن نیاز به تبحر خاصی دارد و خیلی پیچیده است. در بعضی موارد که کجی بیشتر (مثلا ۹۰ درجه) و یا در دو جهت است، لازم است مشکل بیمار در دو جلسه عمل جراحی اصلاح شود. بعد از عمل بیمار تا ۸ هفته نباید نعوظ داشته باشد و گرنه بخیه ها در می روند. برای بیماران پس از عمل داروهای بخصوصی تجویز می شوند تا نعوظ شبانه مهار شود و بیمار باید از موقعیتهائی که سبب تحریک جنسی و ایجاد نعوظ می شوند، پرهیز کند. اگر این عمل جراحی بخوبی انجام شود، پس از شش ماه هیچ آثاری از عمل باقی نمانده و مردم عادی نمی توانند تشخیص دهند که یک فرد تحت عمل جراحی اصلاح کجی آلتتناسلی قرار گرفته است.
توجه: اخیرا دیده می شود که دستگاهی برای درمان کجی آلت تناسلی تبلیغ می شود، راست کردن با فشار سبب ایجاد پارگی و حتی شکستگی در اجسام غاری شده و منجر به بیماری پیرونی می شود. بنده موارد بسیار بیمار داشتم که بعلت استفاده از این دستگاه دچار بیماری پیرونی پیشرفته شده بودند. سرانجام بیماری پیرونی پیشرفته ایجاد ناتوانی جنسی کامل است.
منبع:
دکتر صفری نژاد
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼