تشخیص تبخال تناسلی، راهکار
تبخال تناسلی (Genital Herpes) جزو بیماریهای آمیزشی محسوب می شود. این یک بیماری ویروسی است.
تبخال تناسلی (Genital Herpes) جزو بیماریهای آمیزشی محسوب می شود. این یک بیماری ویروسی است. تبخال تناسلی دارای دو نوع ویروس می باشد: نوع ۱ و نوع ۲ که به ترتیب با HSV-۱ و HSV-۲ نشان داده می شوند. بیشتر موارد تبخال تناسلی با ویروس نوع ۲ ایجاد می شوند. این بیماری بسیار شایع است. از هر ۱۶ نفر ۴۹-۱۴ ساله یک نفر آن آلوده به ویروس نوع ۲ می باشد.
احتمال انتقال از یک مرد آلوده به شریک جنسی زن بیشتر از احتمال انتقال از یک زن آلوده به شریک جنسی مرد می باشد. بسیاری از افرادیکه مبتلا به این ویروس هستند یا علامتی ندارند و یا اینکه علامت آنها به اشتباه بیماری پوستی دیگری تلقی می شود. بیشتر افراد مبتلا به ویروس تبخال تناسلی (Genital Herpes) نمی دانند که به آن مبتلا هستند. این ویروس از یک فرد به فرد دیگر از راه تماس جنسی منتقل می شود. این در صورتی است که فرد آلوده دارای هیچگونه علامتی نیست و این بیماری را در جامعه منتقل می کند. وقتی این ویروس وارد بدن شد، از طریق فیبرهای عصبی در بدن منتقل می شود. این ویروس ممکن است سالها در حالت غیر فعال در بدن باقی بماند و به ناگهان در بدن فعال شود. گاهاً بعضی از افراد آلوده به این ویروس بارها مبتلا به تبخال تناسلی (Genital Herpes) می شوند که همراه با ضایعات دردناک شدید می باشد. در بعضی افراد این بیماری هر چند ماه یک بار عود می کند و سبب آزار و اذیت شدید می شود. این ویروس به راحتی در حین تماس جنسی منتقل می شود، استفاده از کاندوم از انتقال این بیماری جلوگیری نمی کند. علائم این بیماری شدید و سبب ایجاد طاولهای بخصوصی می شود.
در مورد علائم و سایر خصوصیات این بیماری در مقاله دیگری توضیح داده شد است. در این مبحث از روشهای تشخیص این بیماری صحبت می شود. ممکن است فردی بخواهد بداند که آیا تا کنون مبتلا به ویروس این بیماری شده است یا نه و یا اینکه شریک جنسی وی این بیماری را دارد یا نه؟
این بیماری با ظاهر بخصوصی که دارد به راحتی با دیدن قابل تشخیص است. ولی آن در مواردی است که فرد مبتلا ضایعات تبخال را دارد. در مواردی تشخیص دقیق از روی ضایعات جلدی نا ممکن است و اگر بیمار دارای ضایعه نباشد برای تشخیص باید از آزمایشات بخصوصی کمک گرفت. اهمیت موضوع وقتی است که یک خانم حامله این ویروس را به جنین خود منتقل نماید.
برای تشخیص ابتلا به ویروس تبخال تناسلی (Genital Herpes) از تستهای آزمایشگاهی زیر استفاده می شود:
PCR: این آزمایش در خون انجام می شود و حتی اگر بیمار هیچگونه علامتی نداشته باشد می تواند وجود آلودگی به این ویروس را تشخیص دهد. با این تست DNA ویروس تشخیص داده می شود و بسیار دقیق است. این آزمایش می تواند نتایج مثبت کاذب و منفی کاذب داشته باشد. مثبت کاذب یعنی اینکه نتیجه تست مثبت است، در صورتیکه فرد آلوده به ویروس نیست. منفی کاذب هم بدین معنی است که علی رغم آلوده بودن فرد به ویروس تبخال تناسلی، نتیجه تست منفی گزارش می شود. با دقت پزشک می توان ار این نتایج جلوگیری کرد. منفی کاذب وقتی است که آزمایش خیلی زود انجام شود. چون پس از آلوده شدن به ویروس تبخال تناسلی چند هفته وقت لازم است تا آنتی بادی در بدن تشکیل و نتیجه تست مثبت شود.
کشت سلولی: این تست موقعی انجام می شود که ضایعه پوستی وجود داشته باشد. با وسایلی یک نمونه از ضایعه پوستی برای کشت سلولی برداشته می شود.
اندازه گیری آنتی بادیها: با این تست می توان انواع ویروس (نوع ۱ یا نوع ۲ ) را افتراق داد. اگر فردی مبتلا به ویروس نوع ۲ باشد، احتمال عود بیماری در او زیاد خواهد بود. دانستن نوع ویروس در تشخیص راه ابتلا به آن کمک کننده است. اگر فرد مبتلا به تبخال تناسلی دارای نوع یک ویروس باشد به احتمال زیاد در یک رابطه جنسی دهانی ویروس به ناحیه تناسلی وی منتقل شده است. و اگر فرد مبتلا به ویروس نوع ۲ باشد، به احتمال زیاد ویروس از راه رابطه جنسی واژینال به وی منتقل شده است.
منبع:
دکتر صفری نژاد
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼