۱۶۹۸۱۰
۱۱۰۱
۱۱۰۱

دلسردی از زندگی زناشویی، چاره و راهکار

بسیاری از زوجین با عشق و علاقه ای فراوان زندگی مشترک خود را آغاز می کنند ولی پس از گذشت...

بسیاری از زوجین با عشق و علاقه ای فراوان زندگی مشترک خود را آغاز می کنند ولی پس از گذشت چند سال از زندگی زناشویی‌شان به تدریج رابطه عاطفی بینشان کم رنگ می شود و گاهی دچار طلاق عاطفی می شوند.
دل زدگی و سردی روابط زناشویی در چند سال بعد از زندگی مشترک امری متداول هست و نباید بدین معنا تلقی شود که فقط زندگی شما دچار این مشکل شده و نا امیدانه به زندگی نگاه کنید، باید قبول کنید که پس از چند سال شما وارد فصل جدیدی از زندگی مشترک شده اید که اقتضائات خاص به خود را دارد. با رعایت نکات و تکنیک های ساده می توانید رابطه با همسرتان را بیش از پیش گرم و صمیمی کنید.

افزایش محبت با هدیه
اولین مهارت این هست که بتوانید از تکنیک هدیه دادن استفاده کنید. نیاز نیست که هدیه بزرگ باشد، یا حتما آن را خرید کرده باشید، گاهی یک نوشته چند خطی از ابراز محبت می تواند همسرتان را خوشحال و غافلگیر کند. از علاقه به همسرتان بنویسید. با ظرافت و غافلگیری می توانید صحنه زندگی را متفاوت کنید، تنوع بخشی باعث نشاط فزاینده در زندگی شماست. در آغاز زندگی مشترک انواع تنوع ها باعث لذت بردن از زندگی هست، به همسرتان نشان بدهید که زندگی با او را دوست دارید، هدیه دادن راهی است که زندگی را تنوع می بخشد. با هدیه همسرتان را غافلگیر و هیجانزاده کنید، گاهی یک آغوش و یک بوسه پس از رسیدن زن و شوهر به هم در روز حتی بدون بهانه و مقدمه بهترین هدیه هست، چرا باید این رفتارها را از هم دریغ داشت؟!
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمود: هدیه دادن مرد به همسرش موجب زیادی عفّت او خواهد گشت.
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمود: هدیه دادن مرد به همسرش موجب زیادی عفّت او خواهد گشت. قال رسول الله (صلی الله علیه و آله): هبة الرجل لزوجته تزید فی عفّتها (من لا یحضره الفقیه ج 4 ص 273).
امیرالمؤمنین (علیه السلام) فرمود: هدیه دادن موجب ایجاد محبّت می گردد. قال أمیرالمؤمنین (علیه السلام): الهدیة یجلب المحبّة (غرر الحکم).
پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمود: به همدیگر هدیه دهید، زیرا هدیه دادن موجب از بین رفتن کدورتها و دشمنیها می گردد. قال رسول الله (صلی الله علیه و آله): تهابوا. فإنّ الهدیة تسلّ السخائم و وتجلی ضغائن العداوة و الأحقاد (الکافی ج 5 ص 143).

از تکنیک گوش کردن غافل نشوید
هستند زنان و مردانی که درد دل ها وگفتگوی صمیمی خود را با دوستانشان در میان می گذارند و با آنها راحتتر از همسرشان هستند. همین باعث می شود به مرور زمان محبت و تکیه گاهشان یعنی همسرشان را از دست بدهند و به آرامش لازم هم نرسند. در این میان خانم ها بیش از آقایان از این وضعیت گلایه مند هستند که ارتباط کلامی خوبی با شوهرشان ندارند. آقایان به جای اینکه به سخنان همسرشان گوش کنند بیشتر به دنبال دلیل تراشی برای امور هستند تا نظر خودشان را مطرح کنند اما خانمها فقط می خواهند کسی حرف آنها را با دقت گوش کند، در مقابل اگر آقا شروع به صحبت می کند نیازی به نصیحت خانم یا راهنمایی فلسفی او ندارد!، بیشتر می خواهد محبت و به نوعی دلسوزی خانم را ببیند.
مهم ترین مهارت در برقراری ارتباط موثر بین زوجین گوش دادن است که موجب افزایش صمیمیت بین زن و شوهر می شود. یکی از شاخصه های مهم پیغمبر صلی الله علیه و آله همین روحیه گوش دادن به صحبت های مخاطبین خود بوده است. قرآن کریم می فرماید:«یَقُولُونَ هُوَ أُذُنٌۭ ۚ قُلْ أُذُنُ خَیْرٍۢ لَّکُمْ» سوره توبه،آیه ۶۱. [منافقین]می‌گویند: «او فردی گوش کننده (خوش باور) است!» بگو: «گوش کردن (خوش‌باوری و حسن ظن) او به نفع شماست!. این آیه به خوبی یکی از خصیصه های پیامبر مهربانی اشاره می کند که با آرامش و متانت صحبت مردم را گوش نموده و پس از آن راهنمایی لازم را می کرده اند، البته پیغمبر در برابر گناه محکم برخورد می کرده اند که بحث دیگری است. گاهی انسان مثلا توانایی مالی حل مشکلات مردم را ندارد اما با صرف دقایقی برای گوش کردن به درد دل مردم به آنها احترام و امید را القاء می کند.
زن و شوهر حتی اگر مشکلات زندگی هم زیاد باشد و نتوانند آن را حل کنند اما با روی گشاده و در کنار هم بودن می توانند بهترین لحظات را رقم بزنند. با قرار دادن روزانه دقایقی برای گوش دادن به صحبت های همسرمان از نیاز و خواسته هایش آگاهی پیدا می کنیم و از تلنبار شدن موضوعات روی هم جلوگیری می کنیم، روز افزون شدن مشکلات جمع شده سبب فشارهای فکری و عصبی در اهل منزل خواهد شد که اگر از راه درست ارضا و حل نشود افراد از طریق راههای نادرست به دنبال حل این مشکلات می گردند و این درحالی است که نتنها مشکل حل نمی شود گاهی زمینه خوبی است که در دام شیادان هم قرار بگیرند اما با دقایقی کوتاه در کنار هم بودن می توان بزرگترین انرژی و امیدها را به زندگی القاء نمود.
صحبت بایدمودبانه و محترمانه و حتما همراه با استفاده از کلمات عاشقانه باشد. نه تنها از زبان و حرف بلکه از زبان بدن هم برای گفتگو استفاده کنید، با اشاره دست، با لباس خوب و ظاهر آراسته بهتر می توانید صحبت کنید. البته نباید فراموش کرد که خواسته های ما از همسر باید منطقی و معقول و در حد توان او باشد. زیاده خواهی های ما سبب می شود که همسر ما از حرف زدن با ما فرار کند و خود را به امور مختلف مثل شبکه های اجتماعی، تلویزیون و … مشغول کند تا مستقیم با این خواسته ها مواجه نشود. پس محتوای گفتگوها را نیز باید توجه کرد، گاهی بسیار بد گفتن یا بسیار تعریف بی جا از دیگران همانند پُتکی است که بر سر همسر وارد می شود تا از صحبت با شما فرار کند. زنی که همواره از خانواده همسرش بد می گوید یا موفقیت های فلان مرد در فامیل را به رخ شوهرش می کشد و به او به اصطلاح سرکوفت می زند نباید انتظار داشته باشد که شوهرش عاشقانه پای صحبت های او بنشیند!.

احترام لازمه زندگی عاشقانه
در محیط منزل هر کدام از زن و مرد باید جایگاه خود را خوب بشناسند و به جایگاه و نقش طرف مقابل هم احترام بگذارند. مردی که می خواهد تمام امور را خودش به دست بگیرد و در ریز و درشت زندگی نظر بدهد، یا زنی که اجازه تصمیم گیری را از همسرش می گیرد، تمام این افراد در معرض شکست های بزرگ عشقی قرار خواهند گرفت!. مرد باید بداند اگر از سر کار و فعالیت سخت روزانه بر می گردد و نیاز به استراحت دارد، نباید نقش خانم در منزل را که ساعتها با بچه ها سرو کله زده و خسته شده است را نادیده بگیرد و فقط خود را مستحق استراحت و احترام بداند.
هرگاه حریم احترام جای خود را به تحقیر و توهین داد باید منتظر پس لرزه های بی محبتی باشیم!، باید منظر طوفان بی مهری ها باشیم. باید منتطر باشیم سیلابهای جدل ها و بهانه گیری های بی جهت آغاز شود، حال از این زندگی چه باقی خواهد ماند؟!.
هرگاه حریم احترام جای خود را به تحقیر و توهین داد باید منتظر پس لرزه های بی محبتی باشیم!، باید منظر طوفان بی مهری ها باشیم. باید منتطر باشیم سیلابهای جدل ها و بهانه گیری های بی جهت آغاز شود، حال از این زندگی چه باقی خواهد ماند؟!. باید یادبگیرید که همسر شما قبل از اینکه به محبت شما نیاز داشته باشد به احترام شما نیاز دارد تا صدای محبت شما را بشنود. شما میلیونها تومان هم هزینه زندگی کنید اما همسر شما در فامیل و حتی در بین فرزندان کوچکترین احترام و ارزشی نداشته باشد، این همه هزینه کردن ها به چشم نخواهد آمد!. هر جا که هستید باید احترام همسر را حفظ کنید، باید فرزندان یاد بگیرند به مادر یا پدرشان احترام بگذارند، گاهی در میان جمع همسر شما از شما چیزی را می خواهد، با احترام سریع برای او انجام بدهید. گاهی در مسافرت خانم اشاره می کند که برای جمع نوشیدنی یا چیزی بخرد، شما خساست را کنار بگذارید و از جمع خوب پذیرایی کنید همه اینها جایگاه همسر شما در جمع را بالا می برد تا به شما افتخار کند.
با یک احترام و محبت کوپک به همسر می توان بالاترین پاداش های الهی را دریافت کرد. پیامبر صلى الله علیه و آله : إنَّ الرَّجُلَ لَیُؤجَرُ فی رَفعِ اللُّقمَةِ إلى فِی امرَأتِهِ . پیامبر خدا صلى الله علیه و آله : کسى که به طرف دهان همسرش لقمه اى بالا برد پاداش برد. المحجّة البیضاء : 3/70 .

صداقت و عمل کردن به وعده ها را همیشه سر لوحه کارتان داشته باشید
صداقت در زندگی باعث می شود همسر شما عاشق شما شود، عمل به وعده ها باعث ایجاد حس اعتماد در زندگی شماست. اگر تاخیری در رسیدن به منزل داشتید، تماس بگیرید و اطلاع بدهید بی تفاوت نباشید. وعده های خودتان را فراموش نکنید، اگر نتوانستید انجام بدهید حداقل عذر خواهی کنید اما پشت گوش نیندازید. از انجام رفتارهایی که سبب سوء ظن به شما شود خودداری کنید از صداقت به دور است.

در اشتباهات، گذشت داشته باشید
از برچسب زدن به یکدیگر اجتناب کنید و در صورت رفتار اشتباه همسر از محکوم کردن هویت و شخصیتش خودداری کنید زیرا موجب از بین رفتن اعتماد و صمیمیت بین زن و شوهر می شود. بدتر از این حالت آنست که شما در زندگی گذشته همسرتان سرک بکشید و به دنبال نقظه های مبهم آن ایام باشید تا از او گرو کشی نمایید.
هنگام جر و بحث و جدل کوتاه بیایید، یعنی صبر کنید!، شما که فرصت دارید و با هم هستید چه نیازی هست در همان لحظه حرف حق خودتان را به کرسی بنشانید پس از فروکش کردن می توانید با هم صحبت کنید.

تغییر سبک زندگی
توجه به نیازهای روحی و جنسی همسر برای تحول بخشی به زندگی نقش اساسی دارد. بسیاری از زوجین تکنیک های ارتباطات زناشویی را خوب بلد نیستند و همین باعث ایجاد دلسردی هاست.
با تغییر سبک زندگی می توانید زندگی را از یکنواختی کسل کننده خارج کنید و روح جدیدی در زندگی بدمید. توجه به نیازهای روحی و جنسی همسر برای تحول بخشی به زندگی نقش اساسی دارد. بسیاری از زوجین تکنیک های ارتباطات زناشویی را خوب بلد نیستند و همین باعث ایجاد دلسردی هاست. گاهی یک لباس زیر خوش رنگ، گاهی یک عطر مورد علاقه همسرتان، گاهی تغییر فضای منزل و اتاق خواب بسیاری از مشکلات را بر طرف می کند یا یک دوش گرفتن پس از یک روز پر کار باعث آرامش فکر و راغب شدن زوجین به هم می شود.
زوجین می توانند با کشف ابعاد ناشناخته و توجه به ویژگی ها و علایق یکدیگر از سردی روابط زناشویی خود جلوگیری کنند و با یادگیری مهارت های ارتباط موثر، رابطه عاشقانه شان را گرمی و حرارت بخشند. مهمترین عامل برای تغییر سبک زندگی داشتن اعتقاد و عمل به دین و دینداری هست، قطعا کسی که حضور خداوند متعال را در زندگی خود می بیند بهتر و عاشقانه تر از سایرین زندگی خود را مدیریت خواهد کرد. بیشتر وقت خود را برای خانواده خرج می کند. پیامبر صلى الله علیه و آله : جُلوسُ المَرءِ عندَ عِیالِهِ أحَبُّ إلى اللّه ِ تعالى مِنِ اعتِکافٍ فی مَسجِدِی هذا /تنبیه الخواطر : ۲/۱۲۲ .. پیامبر خدا صلى الله علیه و آله : نشستن مرد نزد زن و فرزندش ، نزد خداى متعال محبوبتر است از اعتکاف او در این مسجد من .
عبادت پروردگار و روحیه دینداری عامل مهمی است که خواسته های کاذب و انتظارات بی جا را از بین می برد و امید به زندگی و نشاط را افزایش دهد. مومنی که در تمام لحظات زندگی نام و یاد خدای متعال را بر لب و در عمل دارد، به راحتی برای خدا بسیاری از ناملایمات را تحمل و در هر کاری رضای خداوند را می بیند. مومن می داند که رضای خدا و اهل البیت علیهم السلام در رضایت خانواده است در آرامش خانواده است، مومن می داند هر تلاشی برای زندگی عبادت محسوب می شود و دارای اجر و ثواب می باشد. پیامبر خدا صلى الله علیه و آله : : لا یَخدُمُ العِیالَ إلاّ صِدِّیقٌ أو شَهیدٌ أو رَجُلٌ یُرِیدُ اللّه ُ بهِ خَیرَ الدنیا و الآخِرَةِ . بحار الأنوار : ۱۰۴/۱۳۲/۱ .
به زن خود خدمت نکند، مگر صدّیق، یا شهید، یا مردى که خداوند خیر دنیا و آخرتِ او را بخواهد.
اگر روحیه دینداری از خانواده ها رخت بندد، پایه های عشق و محبت متزلزل و آمار طلاق درآن جامعه فراوان خواهد شد چون هر کسی به دنبال خواسته دل خویش است، دنبال لذات زود گذر خودش است و به خانواده کمترین توجهی را نخواهد داشت. هر تلاشی برای حضور پر رنگ دین در خانواده اثر مستقیمی بر روحیه و نشاط زوجین و رفع دلزدگی و دلسردی خواهد داشت.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.