۱۷۱۹۸۲
۱۲۱۴
۱۲۱۴

ورزش برای باروری، مفید است؟

در گذشته، اگر یک زن مشکلات باروری داشت، پزشکان اغلب به او توصیه می‌کردند که دست از ورزش کردن بردارد.

در گذشته، اگر یک زن مشکلات باروری داشت، پزشکان اغلب به او توصیه می‌کردند که دست از ورزش کردن بردارد. عقیده‌شان این بود که اجتناب از تقلا و فشار بیش از حد، ممکن است به حاملگی کمک کند. اما این روزها، دکترها می‌دانند که ورزش می‌تواند یک جزء مهم در باروری باشد، بویژه برای زنانی که چاق هستند. در حالیکه اثر ورزش برای هر زن متفاوت است، اما ممکن است ورزش به مقدار مناسب، در واقع شانس حامله شدن را افزایش دهد.

فواید ورزش برای باروری
ورزش برای یک فرد معمولی، مزایای سلامتی متعددی دارد، اما برای زنی که قصد باردار شدن دارد، ممکن است به از بین بردن یا حداقل مدیریت برخی از علل ناباروری کمک کند:
کاهش استرس: استرس نه تنها بر سلامت کلی شما تاثیر می‌گذارد، بلکه می‌تواند توانایی شما برای باردار شدن را نیز تحت تاثیر قرار دهد. راشل گورویچ می‌گوید در حالیکه استرس بطور مستقیم باعث ناباروری نمی‌شود، اما می‌تواند ما را به سمت رفتارهای ناسالمی که به ناباروری کمک می‌کنند سوق دهد. رفتارهایی مانند غذاخوردن ناسالم، نوشیدن الکل و سیگار کشیدن. افرادی که ورزش می‌کنند، معمولا نسبت به افراد غیر ورزشکار، استرس را بهتر کنترل کرده و استرس کمتری دارند.
کاهش وزن: با وجود مطالعات متعددی که نشان می‌دهند خانم‌های چاق به احتمال بیشتری دچار مشکلات باروری می‌شوند، و اگر هم باردار شوند، ریسک سقط جنین بالاتر و عوارض زایمان بیشتری را تجربه می‌کنند، نتیجه می‌گیریم که چاقی با ناباروری مرتبط است. یک برنامه‌ی تمرین قدرتی و کاردیوی منظم، به همراه یک رژیم غذایی سالم، یک جزء کلیدی در هر برنامه‌ی کاهش وزن است.
خواب بهتر: در حالیکه مشکلات خواب، یک علت مستقیم ناباروری نیستند، اما کمبود خواب، با چاقی مرتبط است. تحقیقی در مجله اپیدمیولوژی آمریکا، نشان می‌دهد خانم‌هایی که کمتر از ۵ ساعت در هر شب می‌خوابند، به احتمال بیشتری دچار افزایش وزن می‌شوند. ورزش در واقع می‌تواند به شما کمک کند خواب شبانه بهتری داشته باشید، بخصوص اگر در صبح ورزش کنید. پژوهشگران بر این باورند که ورزش در صبح، می‌تواند ریتم شبانه روزی شما را طوری تنظیم کند. در طول روز، هوشیارتر بوده، و شب‌ها عمیق‌تر خواهید خوابید.

چه مقدار، بیش از حد است؟
در حالیکه برخی مطالعات نشان داده‌اند که ورزش می‌تواند به باروری کمک کند، اما مطالعات دیگر نشان می‌دهند که ورزش بیش از حد شدید، ممکن است توانایی باروری را کاهش دهد.
اما مشکل اینجاست: هیچ دستورالعمل ورزشی خاصی برای خانم‌هایی که سعی دارند باردار شوند وجود ندارد. البته ما دستورالعمل‌های ورزشی کلی داریم، برای افرادی که سعی دارند وزن کم کنند، برای سالمندان و حتی در طول دوران باردای، یکسری دستورالعمل‌های ورزشی داریم. اما دستورالعمل درست در هنگامیکه می‌خواهید باردار شوید، از چه قرار است؟

اگر در حال حاضر ورزش می‌کنید
اگر شما ورزش می‌کنید و همچنان مشکلات باروری دارید، باید با پزشکتان مشورت کنید. اما علائمی وجود دارد که ممکن است به شما بگوید که آیا بیش از حد ورزش می‌کنید یا نه:
تاخیر یا قطع پریود: ورزش بیش از حد ممکن است باعث پریودهای نامنظم یا قطع پریود بطور کامل شود. اگر همیشه دوره‌های نامنظمی داشته‌اید، ممکن است به دلیل ورزش نباشد، اما اگر شما در شدت بالا ورزش می‌کنید و به همین دلیل تغییراتی در چرخه‌ی قاعدگی‌تان ایجاد شده، ممکن است لازم باشد با پزشکتان در مورد کاهش میزان تمریناتتان صحبت کنید.
ورزش کردن بیشتر از ۷ ساعت در هفته: برخی از مطالعات نشان داده‌اند که ورزش کردن به مدت بیش از ۷ ساعت در هفته، ممکن است بر باروری تاثیر بگذارد.
علائم بیش تمرینی: بیش تمرینی می‌تواند استرس اضافی بر بدن وارد کند. حتی اگر شما همچنان دوره‌های پریودتان را دارید، باز هم به دنبال نشانه‌های بیش تمرینی بگردید، مانند خستگی و دردی که از بین نمی‌رود، بی‌خوابی یا عملکرد ضعیف.

اگر می‌خواهید ورزش را شروع کنید
اگر یک ورزشکار تازه وارد هستید، با پزشکتان در مورد سطح مناسب ورزش بر حسب سطح تناسب اندامتان صحبت کنید. اگر نمی‌دانید از کجا شروع کنید، یک مربی شخصی با تجربه و تحصیل کرده استخدام کنید تا یک برنامه‌ی تمرینی مخصوص برای شما آماده کند که به شما اجازه می‌دهد براحتی ورزش کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.