۱۷۵۰۷۵
۱۰۴۲
۱۰۴۲

تاثیر استرس بر زنان، سلامتتان در خطر است؟

استرس حاد و مزمن اساسا می تواند تعادل هورمون بدن را تغییر دهد، که می تواند منجر به دوره های از دست رفته، دیر یا غیر منظم شود.

با وجودی که بسیاری از روش هایی که مردان و زنان به استرس پاسخ می دهند مشابه است، با این حال تفاوت هایی نیز وجود دارد که چگونه استرس بر سلامت زنان نسبت به مردان تاثیر می گذارد. مطالعات نشان داده اند که زنان نه تنها در نحوه پاسخ های عاطفی به استرس با مردان تفاوت دارند بلکه استرس های حاد و مزمن نیز ممکن است بر سلامت جسمی و روانی زنان تاثیر بگذارد.
هنگام واکنش به استرس، بدن هورمون هایی مانند کورتیزول را که بر سیستم ایمنی بدن، سیستم گوارش، پوست و موارد دیگر تاثیر می گذارد، آزاد می کند و پاسخ های کورتیزول به استرس روانی نیز بین مردان و زنان متفاوت است. استرس می تواند تقریبا در تمام سیستم های بدن تاثیر بگذارد و ممکن است سلامتی شما را به روش های مختلف کاهش دهد. در زیر لیستی از اثرات فیزیولوژیکی و شناختی استرس بر سلامت زنان را بررسی کرده ایم.
هنگام واکنش به استرسورها، بدن هورمون هایی مانند کورتیزول را آزاد می کند که باعث افزایش موقت تولید انرژی می شود، گاهی اوقات به هزینه انجام نشدن دیگر فرایندها در بدن که فوری نیست مانند هضم و عملکرد سیستم ایمنی بدن تمام می شود. در زنان، این تغییر هورمون روش های منحصر به فرد بدن را تحت تاثیر قرار می دهد که می تواند منجر به مشکلات بهداشتی کوتاه مدت و بلند مدت شود.

کاهش میل جنسی
به گفته دکتر ایروین گلدشتاین، ممکن است رخدادهای مهم در زندگی که موجب ایجاد استرس می شوند، مانند شروع یک کار جدید یا یک نگرانی، باعث کاهش میل جنسی شود. این امر می تواند زمانی رخ دهد که سطح بالای کورتیزول باعث سرکوب هورمون های طبیعی بدن می شود.

دوره های نامنظم
استرس حاد و مزمن اساسا می تواند تعادل هورمون بدن را تغییر دهد، که می تواند منجر به دوره های از دست رفته، دیر یا غیر منظم شود. محققان همچنین دریافته اند که زنان دارای استرس شغلی ۵۰ درصد بیشتر در معرض خطر کوتاهی دوره (کمتر از ۲۴ روز) نسبت به زنانی هستند که در موقعیت های دارای استرس زیاد کار نمی کنند.

آکنه
افزایش سطح کورتیزول در بدن می تواند باعث تولید بیش از حد روغن شود که موجب بروز آکنه می شود. در مطالعه ۲۰۰۳ مشاهده شد که دانشجویان دختر در طی دوره های امتحان به علت افزایش استرس، آکنه های بیشتری را تجربه کردند.

ریزش مو
استرس عاطفی و روانی قابل توجه می تواند منجر به عدم تعادل فیزیولوژیکی شود که باعث ریزش مو می شود. استرس می تواند چرخه زندگی مو را مختل کند و باعث می شود که آن به مرحلۀ ریزش برسد. در حالی که ممکن است متوجه شوید که ریزش مو در طی مدت استرس یا بلافاصله پس از یک دوره استرس رخ می دهد، تغییرات ممکن است سه تا شش ماه بعد رخ دهند.

گوارش ضعیف
استرس طولانی مدت می تواند تا حد زیادی بر سیستم گوارش با افزایش اسید معده تاثیر بگذارد و موجب اختلال در هضم شود و در بعضی موارد باعث ایجاد IBS و زخم شود. به گفته womenshealth.gov، کاهش استرس برای حفظ یک سیستم گوارش سالم ضروری است.

افسردگی
زنان دو برابر احتمال افسردگی را در مقایسه با مردان تجربه می کنند. سطوح بالای کورتیزول
ناشی از استرس مزمن یک استرس بلند مدت، کم کار و یا استرس حاد مربوط به یک واقعیت دشوار زندگی مانند مرگ و یا طلاق می تواند به عنوان یک عامل برای افسردگی عمل کند.

بی خوابی
اکثر ما می دانیم احساس بی خوابی و فکر کردن در مورد وقایع روز و یا مشکلات در محل کار را داریم. استرس یک علت شایع بی خوابی است که به نوبه خود سبب عدم تمرکز، تحریک پذیری و فقدان انگیزه می شود.

افزایش وزن
تحقیقات سطوح بالاتر کورتیزول را به اندازه دور کمر زنان (از جمله وزن بیشتر در اطراف ناحیه شکم) و همچنین کاهش متابولیسم مرتبط کرده است. سطوح استرس بالا نیز با افزایش اشتها و گرایش به چیزهای شیرین مرتبط است که می تواند منجر به افزایش وزن شود.

کاهش باروری
در حالی که تحقیقات اخیر نشان می دهد که زنان با سطوح بالای آلفا آمیلاز، آنزیم مرتبط با استرس، زمان کمتری برای بارداری شدن دارند، مطالعات بیشتری لازم است تا بهتر ارتباط میان استرس و باروری را روشن کند. زنان با بالاترین غلظت آنزیم در دوران قاعدگی خود، ۱۲ درصد احتمال ابتلا به این بیماری را کمتر از زنان با پایین ترین میزان آلفا آمیلاز داشتند.

افزایش خطر بیماری قلبی و سکته مغزی
بر اساس یک مطالعه در سال ۲۰۱۲ در مورد بیش از ۲۲،۰۰۰ زن، زنان با شدت بالای استرس در کار ۴۰ درصد بیشتر احتمال وقوع بیماری قلبی عروقی (حمله قلبی یا سکته مغزی) را نسبت به زنانی گزارش کردند که سطوح پایین استرس مربوط به شغل را داشتند. سکته مغزی نیز در میان افرادی که دارای زندگی استرس زا هستند، رایج است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.