۱۸۰۸۸۲
۱۳۵۲
۱۳۵۲

برای بچه دار شدن، شرایط مالی مهم است؟

بارداری قرار است شادترین دوران زندگی یک مادر باشد. بدن شما در این دوران باید از زندگی فرزندی که در حال رشد است، مراقبت کند.

بارداری قرار است شادترین دوران زندگی یک مادر باشد. بدن شما در این دوران باید از زندگی فرزندی که در حال رشد است، مراقبت کند. درحالی‌که خیلی از مادران در این دوران اتاق کودکشان را آماده می‌کنند، لباس‌های کوچک و جذاب برای کودکشان می‌خرند و دنیای اطرافشان را آماده ورود عشق زندگی‌شان می‌کنند؛ سایر مادران باردار تمام این ۹ ماه پر از نگرانی و اضطراب هستند و با توجه به شرایط حساس کنونی روز به روز به تعداد این مادران اضافه می‌شود. همه این‌ها در حالی است که مشخص شده استرس مادر تاثیرات ماندگاری بر نوزاد خواهد گذاشت؛ برای نمونه در مطالعات مشخص شده، احتمال زایمان فرزندی با وزن پایین در زنانی که طی دوران بارداری راجع به مسائل مالی احساس اضطراب و استرس دارند، بیشتر است.

نتیجه مطالعات چه بود؟

محققان موسسه «تحقیقات پزشکی رفتاری دانشگاه اوهایو» میزان اضطراب و استرس در میان ۱۳۸ زن باردار را مورد ارزیابی قراردادند. در این تحقیق عواملی که نقش بالایی در افسردگی بارداری ایفا می‌کردند شامل نگرانی در خصوص زایمان، نگرانی از تغییر شکل روابط و همچنین نگرانی در خصوص سلامت کودک بود؛ اما محققان دریافتند که در این میان استرس‌ مالی بیشترین تأثیر را روی سلامت جنین خواهد گذاشت.

استرس دوران بارداری
آمدن یک عضو جدید موجب تشدید نگرانی‌های مالی در خانواده می‌شود. مداخلات روان‌شناختی با هدف کمک به خانواده‌ها در جهت حل اضطراب‌های مرتبط با بارداری مانند کمک به زنان و همسرانشان برای ایجاد تغییراتی در کارشان، مراقبت از کودک و هزینه‌های درمانی می‌تواند عامل مهمی برای کاهش اثرات نامطلوب تنش مالی باشد.
برای ارزیابی رفاهِ مالیِ فرد باردار محققان سه سؤال زیر را از آن‌ها پرسیدند:
-شرایط زندگی‌ات با حقوق حال حاضر چطور است؟
-احتمال اینکه خانواده شما در دو ماه آینده با مشکلات مالی مانند مسکن و خوراک و مراقبت‌های پزشکی نامناسب روبه‌رو شود، چقدر است؟
-چقدر باید استاندارد زندگی خودتان را پایین بیاورید تا بتوانید از عهده این شرایط جدید برآیید؟
بعدازاینکه نوزاد به دنیا آمد، محققان وزن او را در هنگام تولد را با پاسخ‌های نظرسنجی مادر مورد بررسی قرار می‌دهند. در این تحقیق یازده کودک با مشکل وزن پایین هنگام تولد مواجه شدند که محققان پس از تحقیق و مراجعه به فرم‌های ارزیابی دریافتند، مادرانی که با بیشترین میزان مشکلات مالی درگیر بودند نوزادانی با وزن کم به دنیا آوردند. وزن پایین هنگام زایمان به معنی وزن حدود ۲.۵ کیلوگرم و یا کمتر از آن اشاره دارد.
تولد با وزن پایین می‌تواند مشکلات فراوانی با خودش به همراه داشته باشد. احتمال اینکه نوزادان با وزن پایین نسبت به سایر نوزادان به مراقبت‌های بسیار پرهزینه در هفته‌ها و یا ماه‌های اول پس از زایمان نیاز داشته باشند، بیشتر است. این مشکل همچنین می‌تواند مسائل پزشکی بلندمدتی را برای نوزاد به همراه داشته باشد؛ مسائلی مانند مشکلات تنفسی و گوارشی، بیماری‌های قلبی و همچنین چاقی مفرط.

مادران چطور باید از عهده این شرایط برآیند؟

اگر شما هم مادری هستید که تحت شرایط نامساعد مالی قرارگرفته، چه باید بکنید؟
چه قبول داشته باشید یا نه این موضوع ثابت‌شده است که استرس و عوامل استرس‌زا به‌طور مستقیم بر سلامت ما تأثیرگذار هستند. استرس نه‌تنها به‌طور فیزیکی بر بدن شما تأثیر می‌گذارد؛ بلکه احساسات و رفتار شما را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. استرس، بی‌سروصدا کار خودش را انجام می‌دهد و اگر شما مسافری نیز در رحم خودتان داشته باشید؛ اثرات منفی خودش را علاوه بر شما بر روی او نیز خواهد گذاشت.
استرس فقط یک مشکل کوچک در سلامت روان نیست؛ بلکه بر روی تغذیه، خواب و زندگی شما نیز تأثیرگذار است. استرس منجر به اضطراب، افسردگی، بی‌خوابی، کاهش و یا افزایش وزن، فشارخون بالا و حتی مشکلاتی بیشتر از این می‌شود. اگر استرس بزرگی تمام ۹ ماه بارداری شما را تحت تأثیر قرار دهد، مسلماً تأثیرات ویرانگری روی نوزاد نیز خواهد گذاشت.
همان‌طور که همه پدر مادرها می‌دانند، بارداری پر از اتفاق‌هایی است که ما می‌توانیم به‌واسطه آن‌ها نگران و مضطرب شویم. پس به همین دلیل خیلی مهم است که راهی پیدا کنید تا استرس‌های ناخواسته را کاهش دهید و عواملی را که باعث اضطراب و استرس می‌شود، از بین ببرید.
ورزش منظم شامل یوگا، مدیتیشن و تمرین آگاه بودن به ذهن (mindfulness) به همراه یک رژیم سالم، نوشیدن مایعات به‌اندازه و خواب مفید به مدت حداقل هفت ساعت در شب می‌تواند در این زمینه بسیار سودمند باشد. خیلی از مادران نیز ممکن است از خدمات مشاوره هم برای کاهش استرسشان استفاده کنند.
اگر باردار هستید و در خصوص یکی از مشکلات زندگی‌تان بیش‌ازحد اضطراب و استرس دارید حتماً این مسئله را با پزشک متخصص زنان و زایمان مطرح کنید و از او کمک بگیرید. یافتن روش‌هایی که منجر به کاهش اضطراب و نگرانی در شما بشود هم برای شما و هم برای کودک در حال رشدتان بسیار سودمند است.
ازآنجایی‌که استرس تأثیر منفی زیادی برای نوزاد به همراه دارد، گفتگو و مشاوره باید به‌عنوان بخشی از مراقبت‌های دوران بارداری و همچنین دوران پس از زایمان در نظر گرفته شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.