۱۸۱۷۲۲
۹۵۸
۹۵۸

پیشگیری از سرطان رحم، عوامل خطرزا در بروز آن

سرطان رحم ششمین علت مرگ و میر ناشی از سرطان در زنان است. حفظ سلامت رحم، گامی مهم برای پیشگیری از بروز این سرطان است.

حفظ سلامت رحم، گامی مهم برای پیشگیری از سرطان رحم است. از راه های پیشگیری از ابتلا به این سرطان می توان به مصرف قرص های ضد بارداری، استفاده از آی یو دی، حفظ وزن سالم و ورزش اشاره کرد.
سرطان رحم ششمین علت مرگ و میر ناشی از سرطان در زنان است. حفظ سلامت رحم، گامی مهم برای پیشگیری از بروز این سرطان است. علاوه بر این گاهی اوقات، عوامل خطرزا می توانند احتمال ابتلا به سرطان رحم را افزایش دهند. اگرچه این عوامل بر روی ابتلا به سرطان تأثیر می‌گذارند، اما اکثر آن‌ها به طور مستقیم، باعث بروز سرطان نمی‌شوند.

عوامل خطرزا در بروز سرطان رحم
عوامل زیر ممکن است احتمال ابتلا به سرطان رحم را در زنان افزایش دهند:
۱. سن. سرطان رحم بیشتر در زنان بالای ۵۰ سال مشاهده می‌شود؛ میانگین سن ۶۰ سال است.
۲. چاقی. زنانی که دچار اضافه وزن هستند، بافت چربی در آن‌ها باعث تولید بیشتر هورمون استروژن شده که این شرایط می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان را افزایش دهد؛ بطوری که این احتمال با افزایش شاخص توده بدنی (BMI) بیشتر می‌شود. از آنجایی که حدود ۴۰ درصد از موارد ابتلا به این سرطان با چاقی مرتبط هستند، بنابراین یکی از راه های پیشگیری از سرطان رحم، کنترل وزن و پیشگیری از چاقی است.
۳. نژاد. احتمال ابتلا به سرطان رحم در زنان سفید پوست بیش از دیگر نژاد‌ها است.
۴. ژنتیک. این سرطان ممکن است در خانواده‌هایی که سابقه سرطان روده دارند نیز دیده شود. به عنوان مثال، در خانواده‌هایی که سابقه سندرم لینچ دارند (که به آن سرطان کلورکتان غیرپولیپوزی وراثتی (HNPCC) نیز گفته می‌شود)، احتمال ابتلا به سرطان رحم افزایش پیدا می‌کند. توصیه می‌شود تمام زنان زیر ۶۰ سال که به سرطان آندومتر مبتلا هستند، بهتر است برای سندرم لینچ نیز آزمایش دهند، حتی اگر سابقه خانوادگی سرطان روده یا دیگر سرطان‌ها را نداشته باشند. حدود ۲ تا ۵ درصد از زنان مبتلا به سرطان آندومتر، به سندرم لینچ نیز مبتلا هستند.
۵. دیابت. یکی دیگر از راه های پیشگیری از سرطان رحم، پیشگیری و کنترل دیابت است؛ چرا که زنان مبتلا به دیابت، بیشتر در معرض ابتلا به این سرطان قرار دارند.
۶. دیگر سرطان ها. در زنان مبتلا به سرطان سینه، سرطان روده یا سرطان تخمدان، احتمال ابتلا به سرطان رحم نیز بیشتر است.
۷. تاموکسیفن. در زنانی که برای پیشگیری یا درمان سرطان سینه، داروی تاموکسیفن مصرف می‌کنند، احتمال ابتلا به سرطان رحم افزایش پیدا می‌کند.
۸. پرتو درمانی. در زنانی که برای درمان سرطان در ناحیه لگن از پرتو درمانی استفاده کرده‌اند، احتمال ابتلا به سرطان رحم افزایش پیدا می‌کند.
۹. رژیم غذایی. احتمال ابتلا به سرطان رحم در زنانی که غذا‌هایی با چربی حیوانی بالا می‌خورند، افزایش پیدا می‌کند. بنابراین یکی دیگر از راه های پیشگیری از سرطان رحم، داشتن رژیم غذایی صحیح و مناسب است.
۱۰. استروژن. میزان بالای استروژن و یا عدم تعادل استروژن در بدن با بسیاری از عوامل خطرزای زیر در ارتباط است:
زنانی که قبل از ۱۲ سالگی قاعده شده‌اند و یا زنان یائسه
زنانی که پس از یائسگی، از درمان جایگزینی هورمون (HRT) استفاده می‌کنند، به ویژه اگر فقط استروژن مصرف کنند. زنانی که استروژن را با پروژسترون مصرف می‌کنند، احتمال ابتلای سرطان در آن‌ها کمتر است.
زنانی که هرگز باردار نشده‌اند.

پیشگیری از سرطان رحم
عوامل مختلفی باعث بروز انواع سرطان می‌شوند. اگرچه هیچ روش اثبات شده‌ای برای پیشگیری از سرطان رحم وجود ندارد، اما می‌توانید احتمال ابتلا به این بیماری را در خود کاهش دهید. تحقیقات نشان داده‌اند که برخی عوامل می‌توانند خطر ابتلا به سرطان رحم را کاهش دهند:
- مصرف قرص‌های ضد بارداری. قرص‌های ضد بارداری حاوی استروژن و پروژسترون هستند. مصرف منظم این قرص ها، احتمال رشد بیش از حد دیواره رحم را کاهش می‌دهند.
- استفاده از دستگاه داخل رحمی یا IUD
- استفاده از استروژن و پروژسترون در درمان جایگزینی هورمون (HRT)
- حفظ وزن سالم و ورزش منظم می‌توانند سطح استروژن و احتمال ابتلا به سرطان رحم را کاهش دهند.
- اگر به دیابت مبتلا هستید، کنترل و نظارت بر میزان قند خون، می‌تواند خطر ابتلا به سرطان رحم را کاهش دهد.
- اگر قبل یا بعد از قاعدگی، متوجه ترشحات غیر طبیعی شدید، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.