عوامل موثر بر باروری مردان، تاثیر چاقی
مدتی قبل محققان بریتانیایی گفته بودند، مردهایی که شاخص توده بدنیشان بیش از ۳۰ است، بسیار کمتر از مردهای متناسب، احتمال پدر شدن، دارند.
باروری مردها نسبت به ۴۰ سال گذشته، ۶۰ درصد کاهش نشان داده است که این مشکل را به چاقی نسبت داده بودند.
بنابرنظر محققان دانشگاه بنین واقع در نیجریه، چاقی اثری منفی روی حرکت اسپرمها ندارد. این تحقیق با بررسی بیش از ۲۰۰ مرد دارای اضافه وزن و چاق، در مدت ۱۰ ماه، توسط دانشمندان نیجریه به دست آمد. آنها با این تحقیق، گفته محققان کلینیکی در بث و سامرست شمال شرقی بریتانیا را، که معتقدند، چاقی، باروری مردها را به خطر میاندازد نقض کردند.
مدتی قبل محققان بریتانیایی گفته بودند، مردهایی که شاخص توده بدنیشان بیش از ۳۰ است، بسیار کمتر از مردهای متناسب، احتمال پدر شدن، دارند و بر این اساس محققان کلینیک بث و سامرست شمال شرقی بریتانیا، خدمات لقاح مصنوعی برای زنانی که شوهرانشان، چاق بودند، ارائه نمیدادند چراکه معتقد بودند که این کار بیفایده است. آنها میگویند، چاقی از کیفیت، اندازه و حرکت اسپرم میکاهد و این ناهنجاری ایجاد شده، باروری آنها را به خطر میاندازد.
از طرفی اخیرا دانشمندان دانشگاه بنین، با بررسی ۲۰۶ مرد سالم - در رده سنی ۲۰ تا ۴۰ سال- که دارای اضافه وزن یا چاق بودند، گفته محققان بریتانیایی را نقض کردند. محققان نیجریه، نمونههای اسپرم این مردها را با نمونههای اسپرم مردهای لاغر، مقایسه کرده و هیچ ارتباطی بین وزن آنها و میزان باروریشان پیدا نکردند.
آنها میگویند، اگرچه چاقی بدون شک، سلامت کلی افراد را به خطر میاندازد و تبدیل به یک بحران جهانی شده است، اما آن هیچ تاثیری روی باروری مردها ندارد. کیفیت اسپرم مردهای چاق اما سالم، به خوبی کیفیت اسپرم مردهای متناسب و لاغر است.
سال گذشته، محققان بریتانیا میگفتند، باروری مردها نسبت به ۴۰ سال گذشته، ۶۰ درصد کاهش نشان داده است که این مشکل را به چاقی نسبت داده بودند. اما با تحقیق فعلی مشخص شده است که چاقی، اثری منفی روی باروری مردها ندارد.
منبع:
شفا آنلاین
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼