کاهش هورمون تستوسترون، عملکرد زناشوییتان تغییر کرده؟
اگر دچار دیابت نوع ۲ هستید، دو برابر بیشتر از دیگران با شانس کاهش تستوسترون مواجه خواهید بود.
اگر احساس خستگی می کنید، ضعیف تر از حالت طبیعی هستید و عملکرد جنسیتان آن چیزی نیست که مورد علاقه تان است، ممکن است کاهش تستوسترون مقصر اصلی باشد. اما آیا کاهش تستوسترون به معنی آن است که شما به دیابت مبتلا هستید؟ در ادامه این مطلب در مورد ارتباط بین تستوسترون پایین و دیابت صحبت می کنیم.
ارتباط بین تستوسترون پایین و دیابت
اگر دچار دیابت نوع ۲ هستید، دو برابر بیشتر از دیگران با شانس کاهش تستوسترون مواجه خواهید بود. بنابراین اگر میزان این هورمون در بدنتان کم است، اضافه وزن دارید، بیش از ۴۵ سال سن دارید یا سابقه دیابت در خانواده دارید، بهتر است به متخصص غدد مراجعه کنید.
کاهش تستوسترون ممکن است خطر ابتلا به سندرم متابولیک را نیز افزایش دهد، به خصوص اگر سایر عوامل خطر را نیز داشته باشید. سندرم متابولیک مجموعه ای از شرایط از جمله موارد زیر است:
- فشار خون بالا
- قند خون بالا
- چربی دور کمر
- کلسترول غیرطبیعی
این عوامل به غیر از خطر ابتلا به دیابت، خطر ابتلا به سکته مغزی و بیماری های قلبی را نیز افزایش می دهند. به ویژه اگر سنتان بالای ۶۰ سال باشد. خوشبختانه، از دست دادن وزن یک گام ساده برای کاهش خطر ابتلا به سندرم متابولیک، دیابت و کاهش تستوسترون است.
توصیه های مهم
با استفاده از BMI می توانید تعیین کنید که وزنتان متناسب با قدتان است یا خیر. اگر وزنتان در محدوده سالم نیست، از دست دادن وزن از طریق ورزش و رژیم غذایی می تواند شما را به مسیر درست هدایت کند.
توصیه اساسی ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی پنج روز در هفته است. هنگامی که صحبت از رژیم غذایی می شود، مصرف سدیم، چربی و قند کمتر و به جای آن مصرف میوه ها، سبزیجات، دانه های سبوس دار و پروتئین بدون چربی می تواند در کاهش ارتباط بین تستوسترون پایین و دیابت موثر باشد.
مصرف الکل خود را نیز کم کنید، مخصوصا اگر دچار دیابت هستید و یا در مورد ایجاد این بیماری نگرانی دارید.
اگر تصمیم به استفاده از هورمون برای درمان کاهش تستوسترون دارید، باید آگاه باشید که استفاده طولانی مدت از داروهای هورمونی ممکن است به آپنه خواب کمک کند، رشد سرطان پروستات موجود در بدن را افزایش دهد و خطر ابتلا به حمله قلبی را بالا ببرد. برخی از مطالعات نیز نشان داده اند که مصرف این داروها می تواند برخی از درمان ها را تحت تاثیر قرار دهد.
اما با رعایت رژیم غذایی و ورزش کردن می توانید به طور نامحدود بدون عوارض جانبی منفی به زندگی خود ادامه دهید. برای شروع در طول هفته سه روز پیاده روی ۱۰ دقیقه ای داشته باشید، سبزیجات بیشتری بخورید و مصرف نوشیدنی های شیرین را که اغلب با شکر زیاد غنی شده اند محدود کنید.
در هر صورت افزایش سن موجب کمبود انرژی و کاهش توده عضلات می شود. اگر احساس می کنید علائم پیری در شما شدید است و یا کیفیت زندگی شما را تحت تاثیر قرار داده است با پزشک مشورت کنید. یادتان نرود که پیری نیز بخشی از زندگی است و باید از آن لذت کافی را ببرید.
منبع:
پیام سلامت
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼