در مورد قرص های ضد بارداری، هفته آخر مصرف
هفته آخر مصرف قرصهای پیشگیری از بارداری به طور معمول شامل مصرف قرصهای غیر فعال است که حاوی هیچ هورمونی نیستند.
هفته آخر مصرف قرصهای پیشگیری از بارداری به طور معمول شامل مصرف قرصهای غیر فعال است که حاوی هیچ هورمونی نیستند. این قرصها گاهی از اوقات پلاسبو (دارونما) یا قرصهای قند نامیده میشوند.
انواع متفاوتی از قرص کنترل بارداری وجود دارد. یکی از رایجترین اشکال آن قرص ترکیبی است که شامل اشکال صناعی هورمونهای استروژن و پروژسترون است.
انواع و برندهای مختلف قرص پیشگیری از بارداری ممکن است حاوی مقادیر متفاوتی از قرص دارونما در هر بسته خود باشند.
انواع رایج بستههای ترکیبی قرص کنترل بارداری شامل موارد زیرند:
- بستههای قرص 28 روزه. در مورد اغلب برندها قرصهای سه هفته اول حاوی هورمون هستند، در حالی که قرصهای مربوط به 7 روز آخر هیچ هورمونی در خود ندارند. این قرصها به نام دارونما شناخته میشوند و به این دلیل در بستهبندی لحاظ میشوند که زنان مصرف قرص را در مورد خود به عادتی منظم تبدیل نمایند. برخی برندهای قرص پیشگیری از بارداری جدیدتر قرصهای دارونمای کمتری دارند.
- بستههای قرص 21 روزه. این بستهها حاوی 21 قرص دارای هورمونهای فعال برای سه هفته هستند. پس از مصرف آنها زنان پیش از آغاز دور جدید مصرف قرص 7 روز صبر میکنند که در طول آن قرص دارونمایی مصرف نمیشود.
- بستههای قرص 91 روزه. برخی انواع قرصهای ضد بارداری حاوی 84 قرص دارای ماده هورمونی فعال و 7 قرص دارونما هستند. زنان مصرف کننده این قرصها فقط هر سه ماه یک بار پریود میشوند.
قرصهای دارونما چیستند؟
در اغلب موارد قرصهای دارونما قرصهای قند هستند که هیچ ماده هورمونی فعالی در آنها نیست. به هر حال، برخی برندهای قرص پیشگیری از بارداری حاوی ویتامینها یا مواد معدنی مثل آهن یا فولیک اسید هستند.
قرصهای دارونما برای شبیهسازی چرخه طبیعی عادت ماده استفاده میشوند اما هیچ نیاز پزشکی واقعی در مورد آنها مطرح نیست.
زنان به طور معمول چرخه پریود طبیعی خود را دنبال میکنند زیرا بدن به افت سطح هورمون با ریزش جدار داخلی رحم واکنش نشان میدهد.
آیا زنان مجبورند قرصهای دارونما مصرف کنند؟
زنان در صورتی که مایل باشند تا بین مصرف قرصهای خود وقفهای ایجاد کنند اجباری به مصرف قرصهای دارونما نخواهند داشت. قرصهای هفته آخر کنترل بارداری حاوی هیچ ماده هورمونی فعالی نیستند.
به هر حال زنانی که مایلند تا قرصهای دارونمای خود را در هفته آخر مصرف نکنند باید به خاطر داشته باشند که دور تازه مصرف قرص آنها باید سر وقت آغاز شود. برای پیشگیری از بارداری آنها نباید بیش از 7 روز در مصرف قرصهای هورمونی خود وقفه ایجاد کنند.
رویکرد مفیدی خواهد بود که زنان تاریخ آغاز و پایان مصرف قرص خود را در یک تقویم یا کامپیوتر یا تلفن هوشمند ثبت کنند تا موضوع به آنها یادآوری شود.
برای کاهش ریسک بارداری ناخواسته، هر زنی که مطمئن نیست کدام قرص وی دارای ماده هورمونی فعال بوده و کدامیک فاقد این ماده است باید با پزشک مشورت کند.
آیا زنان میتوانند از قرصهای دارونما چشمپوشی کنند؟
برخی زنان به این انتخاب میرسند که از مصرف قرصهای دارونما چشمپوشی کرده و یک راست و بدون ایجاد وقفه در مصرف قرصها به سراغ مصرف قرصهای هورمونی بعدی بروند. این کار ممکن است به پیشگیری از یک پریود منجر شود.
بسیاری از زنان این تکنیک را برای ایجاد راحتی، برای مثال خلاص شدن از پریود در طول تعطیلات یا در هنگام چشمانتظاری برای یک واقعه مهم در زندگی خود انجام میدهند.
انجام گهگاهی این کار در مورد اغلب زنان رویکردی ایمن محسوب میشود، اما بهترین کار این است که پیش از اقدام به آن با پزشک مشورت شود.
پزشک میتواند راهنمایی لازم را با توجه به ایمنی چشمپوشی از قرصهای دارونما انجام دهد و همچنین مشخص کند که زنان چند وقت به چند وقت باید پریود شوند.
برخی انواع قرصهای کنترل بارداری امکان مصرف پشت سر هم را در اختیار زنان قرار نمیدهند زیرا دوز مصرف قرصها بر مبنای هفته مصرف بسته متفاوت است. بنابراین، زنان باید مطمئن شوند که نوع قرص مصرفی آنان برای استفاده در یک چرخه درازمدت مناسب است.
اگر زنی به علت وجود مشکلات پزشکی مثل اندومتریوز یا سندرم تخمدان پلیکیستیک (PCOS) از مصرف قرصهای دارونما چشمپوشی میکند، پزشک میتواند برای وی قرصهای پیشگیری از بارداری دارای امکان مصرف مداوم را توصیه کند.
عدم انجام پریود در هنگام مصرف قرصهای دارونما
بسیاری از زنان متوجه میشوند که در هنگام مصرف قرصهای کنترل بارداری، به ویژه به مرور زمان، یک پریود را رد کرده یا پریودهای سبکتری را تجربه میکنند.
این وضعیت ممکن است به علت برخی عملکردهای حیاتی قرصهای کنترل بارداری باشد که به طرق زیر کار میکنند:
- متوقف کردن تخمکگذاری
- انبسته یا متراکم کردن مخاط دهانه رحم برای بلوک کردن اسپرم
- نازک نگه داشتن جدار داخلی رحم برای پیشگیری از لقاح
وقتی جدار داخلی رحم نازک باشد، خون کمتری موجود بوده و بافت در طول زمان عدم مصرف هورمون ریزش میکند.
اگرچه عدم انجام پریود در هنگام مصرف قرص پیشگیری از بارداری یک علامت هشدار دهنده محسوب میشود، این وضعیت شایع است و ممکن است کاملاً نرمال باشد.
اگر زنی در این وضعیت در مورد باردار بودن خود نگران باشد، وی میتواند یک تست خانگی بارداری انجام دهد یا به پزشک مراجعه کند.
پیام همراه
در بستههای حاوی قرصهای ترکیبی پیشگیری از بارداری، قرصهای دارونما به طور معمول قرص قند هستند. زنان ناچار نیستند تا این قرصهای دارونما را برای اثربخشی قرصهای هورمونی مصرف کنند، اما این قرصها میتوانند در نظم بخشیدن به روند مصرف قرص پیشگیری از بارداری مفید باشند.
اگرچه زنان نیازی ندارند که هر ماه قرصهای دارونمای خود را مصرف کنند، آنان باید پیش از هر گونه دستکاری در مصرف قرص پیشگیری برای چشمپوشی از پریود با پزشک مشورت نمایند.
در صورت مصرف درست، قرصهای پیشگیری از بارداری در پیشگیری از باردار شدن زنان به میزان ۹۱ درصد مؤثر هستند، و این موضوع به مصرف یا عدم مصرف قرصهای دارونما مرتبط نیست.
در صورت وجود هر گونه پرسش یا نگرانی در مورد قرصهای پیشگیری از بارداری و نیز قرصهای غیر فعال در این مورد و تشخیص تفاوت آنها با یکدیگر زنان میتوانند با پزشک یا داروساز مشورت کنند.
منبع:
مهرین
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼