۱۸۴۹۹۷
۱۴۵۵۸
۱۴۵۵۸

بیماری گنوره چیست؟

گونوره یک عفونت ناشی از باکتری Neisseria gonorrhoeae است و نه تنها بر دستگاه تولید مثل تاثیر میگذارد بلکه میتواند بر غشاهای مخاطی دهان , گلو , چشم ها و رکتوم نیز تاثیر بگذارد.

بیماری گونوره یک بیماری منتقل شده از طریق رابطه جنسی میباشد که ناشی از باکتری Neisseria gonorrhoeae است و سالانه صدها هزار نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار میدهد. هر چند این بیماری به راحتی درمان میشود اما گاهی اوقات میتواند عوارضی جدی و دائمی ایجاد کند به عنوان مثال هنگامی که بیماری گونوره بر روی رحم و یا لوله های فالوپ اثر بگذارد باعث بیماری های التهابی لگن در زنان میشود و جدی ترین عوارض ناشی از بیماری التهابی لگن ناباروری است.
بیماری گونوره میتواند مردان را هم تحت تاثیر قرار دهد و موجب اپیدیدیمیت (التهاب لوله ای که اسپرم را حمل میکند)شود. زنان باردار دقت داشته باشند که میتوانند هنگام زایمان بیماری را به نوزادشان منتقل کنند و در صورتی که این بیماری درمان نشود میتواند خطر ابتلا به HIV را در فرد افزایش دهد به همین دلیل درمان این بیماری مهم است. همانند بسیاری از بیماری های منتقل شده از رابطه جنسی زنان ۵۰ درصد خطر ابتلا به عفونت را از یک شریک آلوده دارند , در حالی که این عدد برای مردان به ۲۰درصد کاهش می یابد.

علت بیماری گونوره چیست؟
گونوره یک عفونت ناشی از باکتری Neisseria gonorrhoeae است و نه تنها بر دستگاه تولید مثل تاثیر میگذارد بلکه میتواند بر غشاهای مخاطی دهان , گلو , چشم ها و رکتوم نیز تاثیر بگذارد.
این عفونت از طریق تماس جنسی با فرد آلوده (واژن , مقعد و دهان) منتقل میشود. همچنین بهتر است بدانید که مردان برای انتقال دادن این بیماری به دیگران و یا دریافت این بیماری از دیگران نیازی به انزال ندارند.
گونوره میتواند در حین زایمان از مادر آلوده به نوزاد منتقل شود. اگر چه تمام افرادی که از نظر جنسی فعال هستند میتوانند در معرض ابتلا به این بیماری قرار بگیرند اما میزان عفونت در نوجوانان و جوانان آفریقایی- آمریکایی بیشتر است.

راه های جلوگیری از بیماری گونوره چیست؟
راه های زیادی برای جلوگیری از ابتلا به گونوره وجود دارند که چند نمونه از آنها عبارتند از:
-داشتن رابطه جنسی فقط با یک شریک جنسی
-استفاده از کاندوم هنگام مقاربت از طریق واژن یا مقعد

عوارض جانبی بیماری گونوره چیست؟
-در زنان گونوره میتواند منجر به موارد زیر شود:
-بیماری التهابی لگن
-درد مزمن لگن
-ناباروری
-حاملگی های خارج رحمی
در مردان بیماری گونوره میتواند منجر به موارد زیر شود:
-اپیدیدیمیت
-ناباروری

علائم بیماری گونوره چیست؟
علائم بیماری گونوره میتوانند ۱تا ۱۴ روز پس از قرار گرفتن در معرض عفونت ظاهر شوند. مردان و زنان علائم را کمی متفاوت از یکدیگر تجربه میکنند. دقت داشته باشید گاهی بیماری گونوره بدون علامت است.
علائم بیماری گونوره در زنان:
-تب
-خونریزی بین دوره های قاعدگی
-دوره های قاعدگی سنگین
-خونریزی پس از مقاربت
-استفراغ
-درد شکم و یا لگن
-ادرار دردناک و مکرر
-خارج شدن ترشحات غیرمعمول از واژن
-خونریزی و درد هنگام تخلیه معده
-گلو درد
-درد چشم
-قرمزی و متورم شدن مفاصل
علائم بیماری گونوره در مردان:
-درد در بیضه ها یا اسکروتوم
-ادرار دردناک و مکرر
-سوزش هنگام ادرار
-خارج شدن ترشحات سبز رنگ و یا زردرنگ از آلت تناسلی
-خونریزی و درد هنگام تخلیه مدفوع
-قرمزی و متورم شدن مفاصل
-درد چشم
مردان توجه داشته باشند که هنگامی که بیماری گونوره درمان نشود میتواند باعث التهاب در دستگاه تناسلی شما شود که به آن اپیدیدیمیت گفته میشود و در بلند مدت میتواند منجر به آلرژی شود و کانال های اسپرم را مسدود کند و باعث شود اسپرم به آلت تناسلی نرسد که در نهایت موجب ناباروری یا ضعف در باروری میشود.

چگونه گونوره تشخیص داده میشود و چگونه بیماری گونوره را درمان کنیم؟
برای تعیین اینکه آیا باکتری گونوره در بدن شما وجود دارد یا خیر , پزشک یک نمونه از سلول ها را مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهد. نمونه ها را پزشک میتواند با بررسی آزمایش ادرار مورد بررسی قرار دهد. آزمایش ادرار به شناسایس باکتری در مجرای ادرار کمک میکنند. پزشک شما ممکن است آزمایشات دیگری برای بیماری گونوره از شما بخواهد تا انجام دهید. تستHIV نیز برای هر کسی که عفونتی از طریق رابطه جنسی به دست آورده است توصیه میشود.
بزرگسالان مبتلا به بیماری گونوره اغلب با آنتی بیوتیک ها درمان میشوند. برخی تحقیقات نشان میدهند که جنتامایسین تزریقی همراه آزیترومایسین خوراکی در درمان بیماری گونوره بسیار موثر است.
شرکای جنسی شما باید آزمایشات مربوط به گونوره را انجام دهند حتی اگر هیچ گونه علائم و نشانه ای از وجود این بیماری نداشته باشند.

شما میتوانید از پزشک سوالات زیر را در رابطه با بیماری گونوره بپرسید:
- چه نوع آزمایشاتی برای تشخیص گونوره باید انجام دهم؟
- آیا شرکای جنسی من باید مورد آزمایش قرار گیرند؟
- تا چه زمانی نباید رابطه جنسی برقرار کنم؟
- چگونه میتوانم از بیماری گونوره در آینده جلوگیری کنم؟

منبع: یک دکتر

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.