برنامه ریزی برای بارداری، شامل چه مواردی می باشد؟
داشتن برنامه برای بارداری چقدر اهمیت دارد؟ چگونه برای بارداری برنامه داشته باشیم؟
داشتن برنامه برای بارداری چقدر اهمیت دارد؟ چگونه برای بارداری برنامه داشته باشیم؟ برنامه بارداری شامل چه مواردی می تواند باشد؟ برنامه ریزی برای بارداری چگونه باید باشد؟ داشتن برنامه برای حاملگی چه مزایایی دارد؟ کدام نکات مهم بایستی در برنامه حاملگی گنجانده شود؟ برنامه ریزی برای حاملگی از چه زمانی باید آغاز شود؟ داشتن برنامه چه نقشی در سلامت بارداری دارد؟ داشتن برنامه برای باردار شدن چه تاثیری می تواند بر سلامت جنین داشته باشد؟
یکی از بهترین کارها در زندگی ، برنامه ریزی کردن و انجام کارها از روی برنامه است. داشتن برنامه در کارها باعث می شود که آن کارها را به نحو بهتری انجام داده و نتیجه خوبی بگیریم. بارداری نیز یکی از کارهای مهمی است که در زندگی انسان ها وجود دارد. داشتن برنامه برای باردار شدن سبب می شود که بارداری بهتری داشته باشیم ، سلامتی جنین بالاتر باشد و نتیجه خوبی از بارداری بگیریم. بنابراین تدوین یک برنامه هرچند کوتاه مدت و مختصر یک روش بسیار خوب برای شروع و ادامه یک بارداری سالم خواهد بود. در این زمینه به بیان برخی ویژگی های برنامه بارداری می پردازیم.
اهمیت برنامه ریزی برای بارداری
شکی در این نیست که برنامه ریزی برای بارداری از اهمیت فوق العاده ای برخوردار می باشد. شاید در تفکر بعضی ها چنین مسائلی جایی نداشته باشد و اعتقاد داشته باشند که بارداری ، برنامه ریزی نمی خواهد. اما در جواب باید گفت که درست است که باردار شدن بدون برنامه ریزی هم می تواند ایجاد شود اما نداشتن برنامه می تواند موجب شود که مشکلات فراوانی در زمان بارداری برای جنین یا حتی مادر پیش بیاید. داشتن برنامه باعث می شود که ایجاد مشکل در زمان حاملگی به حداقل برسد و نیز مدیریت مشکلات به دلیل داشتن برنامه ، به نحو احسن انجام شود. خیلی فرق است بین یک بارداری که با دانش و برنامه خوب حاصل شده و ادامه می یابد و یک بارداری که بدون دانش کافی و بدون یک برنامه خوب ، ایجاد گردیده و ادامه می یابد. داشتن برنامه سبب می شود که آمادگی ما برای برخورد با مشکلات احتمالی دوران قبل از بارداری ، دوران بارداری و حتی دوران پس از بارداری بیشتر باشد.
بارداری در ظاهر یک عملی است که در حدود ۹ ماه طول می کشد و تمام می شود اما فرزندی که از این حاملگی حاصل می شود تا سال ها قرار است زندگی بکند و از او نیز نسل های بعد پدید آید. اهمیت دادن به جنین و فرزند متولد شده تنها با یک برنامه ریزی خوب میسر است و بدون یک برنامه مدون برای بارداری ، نبایستی انتظار زیادی داشت.
برنامه برای بارداری را از کجا شروع کنیم؟
حال که به اهمیت وجود برنامه برای بارداری پی بردیم ، ببینیم که برنامه بارداری را از کجا و از چه زمانی شروع کنیم. شاید چنین به نظر برسد که وقتی بارداری آغاز شد آنگاه یک برنامه ریزی انجام می دهیم. این کار خوبی است اما کافی نیست. بهترین زمان برای برنامه ریزی ، قبل از اقدام به بارداری و حاملگی می باشد. بعضی از مسائل هستند که به نحوه شکل گیری بارداری مربوط می شوند و لازم است برای این مسائل هم برنامه داشت. از این رو پیش از آنکه برای بارداری اقدام کنیم ، بهتر است که یک برنامه تنظیم کرده و مسائل مرتبط با بارداری را لااقل در حدی که مهم هستند مورد بررسی و برنامه ریزی قرار دهیم.
برنامه بارداری شامل چه مسائلی باشد؟
هر برنامه شامل مواردی است که برنامه ریزی به منظور نحوه اجرای آن ها انجام می شود. مسائل مختلفی در یک بارداری می تواند مطرح باشد و هر برنامه می تواند موارد مختلفی را شامل بشود. هر کسی با توجه به نحوه تفکر و شرایط زندگی اش می تواند برای بارداری برنامه ریزی بکند. اما در هر حال ، یک سری مسائل هستند که تقریبا از اهمیت بالایی برخوردار هستند و بهتر است که در یک برنامه حاملگی گنجانده شوند. از مسائل مهمی که در یک برنامه بارداری می تواند مطرح باشد می توان مسائل زیر را نام برد:
- چه زمان برای بارداری اقدام کنیم؟
- چگونه برای بارداری اقدام کنیم؟
- قبل از اقدام به بارداری چه کنیم؟
- در زمان بارداری چه کارهایی لازم است که انجام دهیم؟
- زایمان چگونه خواهد بود؟
- در صورت بروز مشکل در بارداری ، چه کار کنیم؟
- عمل نزدیکی را در چه زمانی انجام دهیم؟
- مشکلات قبل از بارداری را چگونه رفع کنیم؟
- تغذیه دوران بارداری چگونه باشد؟
- مشکلات احتمالی بعد از بارداری را چگونه مدیریت کنیم؟
هرکسی می تواند مسائل دیگری را نیز به برنامه بارداری خود اضافه کند. در هر صورت سعی شود که برنامه بارداری ، موارد مهم را حتما شامل شود.
برنامه برای بارداری ، کوتاه مدت باشد یا بلند مدت
برنامه بارداری می تواند یک برنامه کوتاه مدت یا یک برنامه بلند مدت باشد. برنامه بارداری بلند مدت به این معنی است که مسائل برای بارداری از اول تا آخر در یک برنامه گنجانده شوند و همه مسائل مد نظر از اول تا آخر بارداری مطابق آن برنامه اجرا شوند. در مقابل برنامه بلند مدت ، برنامه کوتاه مدت قرار دارد. برنامه کوتاه مدت به این معنی است که دوران بارداری را به زمان های مختلف تقسیم بندی کنیم و برای هر قسمت برنامه خاصی طراحی و اجرا کنیم. منتها مهم نیست که برنامه همه قسمت ها در یک جا تنظیم شود و می توان به مرور که از بارداری سپری می شود برای قسمت های بعد ، برنامه ریزی کرد.
نحوه برنامه ریزی به شرایط و سلیقه افراد بستگی دارد و مهم این است که برنامه بارداری به نحو مناسب ، تدوین شده و اجرا شود.
داشتن انعطاف در برنامه ریزی برای حاملگی
هر برنامه ریزی برای بارداری هر چقدر هم که با درایت صورت گرفته باشد بازهم ممکن است دارای نواقص و ایراداتی باشد. این نکته خیلی مهم است که همیشه سعی کنیم در برنامه های خود انعطاف لازم را داشته باشیم و برنامه بارداری را در صورت لزوم و مطابق نیازهای خود تغییر دهیم. داشتن انعطاف در برنامه ریزی برای بارداری و اجرای آن سبب می شود که همواره بتوانیم بهترین تصمیم را در لحظات مختلف بارداری بگیریم. به عنوان مثال یکی از مسائل مرتبط با بارداری ، بحث زایمان می باشد. شاید زوجی تصمیم داشته باشند که زایمان را در بیمارستان خاصی انجام دهند اما در طول دوران بارداری و بنا به مصالحی لازم باشد که تصمیم خود را عوض کنند. این یک نمونه از انعطاف در برنامه بارداری می باشد.
برنامه ریزی برای بارداری یک امر خیر و مبارک است که هرچقدر دقیق تر باشد به همان میزان می تواند در موفقیت بارداری و سلامت جنین و مادر نقش مثبت تری داشته باشد. با وجود دقت در برنامه ریزی برای بارداری ، بهتر است که همواره انعطاف داشته باشیم و در مواقعی شاید لازم باشد که تغییراتی در برنامه بدهیم. با تدوین یک برنامه خوب و نسبتا دقیق به فضل الهی می توان بارداری سالمی را پشت سر گذاشته و زایمان خوبی را نیز داشت و انشاء الله شاهد تولد فرزندان سالم و صالح باشیم.
منبع:
۲ زندگی
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼