جلوگیری از ویروس اچ پی وی، اقدامات هوشمندانه
رایج ترین عفونتی که از طریق رابطه جنسی انتقال می یابد، HPV یا پاپیلومای انسانی است.
رایج ترین عفونتی که از طریق رابطه جنسی انتقال می یابد، HPV یا پاپیلومای انسانی است که در حال حاضر حدود ۷۹ میلیون امریکایی به آن مبتلا هستند. کلمه پاپیلوما اصطلاحی برای ورم های کوچک خوش خیم یا زگیل هایی است که می توانند آلت های تناسلی مردان و زنان را آلوده نمایند. هر ساله حدود ۱۴ میلیون نفرافراد جدید به این میکروب آلوده می شوند و تقریبا تمام اشخاصی که از نظر جنسی فعال هستند، در مقاطعی از زندگیشان به این میکروب آلوده می شوند.
HPV چگونه گسترش می یابد؟
این عفونت از طریق تماس پوست با پوست گسترش می یابد و بیشتر از طریق رابطه جنسی دهانی، مهبلی و مقعدی با فردی که آلوده به میکروب است، سرایت پیدا می کند. شخصی که مبتلا به این ویروس است، لازم نیست که علائم یا نشانه های آن را به طور ظاهری داشته باشد تا این میکروب را به دیگران منتقل نماید. اهمیتی ندارد که شما فقط با یک نفر یا تعداد زیادی نزدیکی کرده اید چون هر فردی که از نظر جنسی فعال است می تواند به HPV آلوده باشد و تخمین زده می شود که بیش از ۷۰% از افراد به این ویروس آلوده شده باشند.
HPV باعث چه خطراتی برای سلامتی می شود؟
HPV مربوط به گروه وسیعی با بیش از ۱۵۰ ویروس است که بعضی از آنها باعث زگیل تناسلی شده و بعضی دیگر موجب سرطان می گردند. هر ساله حدود ۱۵۰ میلیون نفر در ایالات متحده به زگیل تناسلی مبتلا می شوند و اگر فردی دارای یک یا چند زگیل در ناحیه تناسلی است که رشد می کند یا مسطح است یا شبیه گل کلم می باشد، باید سریعا برای تشخیص به پزشک مراجعه نماید.
انواع سرطان های HPV مربوط به سرطان رحم، سرطان های سر و گردن، سرطان آلت تناسلی و سرطان مقعد هستند. فردی که دارای HPV است هیچ راهی ندارد که بداند آیا به سرطان مبتلا خواهد شد یا خیر ولی اکثر ویروس های HPV بدون آنکه مشکلی برای سلامت فرد ایجاد کنند، خود به خود از بین می روند.
چگونه از آلوده شدن به HPV جلوگیری کنیم؟
چند روش برای کاهش خطر ابتلا یا جلوگیری از HPV وجود دارند که به شرح زیر هستند:
خودداری از رابطه جنسی:
این تنها راه قطعی برای جلوگیری از HPV است ولی برای اکثر بزرگسالان عملی یا واقع بینانه نمی باشد.
رابطه جنسی کم خطر را با کاندوم انجام دهید:
هیچ تضمینی وجود ندارد که استفاده از کاندوم بطور ۱۰۰% باعث جلوگیری از انتقال HPV شود اما در مورد زنانی که شریک جنسی آنها از کاندوم استفاده می کند، خطر آلودگی تا ۷۰% کاهش پیدا می کند. با این حال به خاطر داشته باشید که HPV از طریق تماس پوست با پوست در طول رابطه جنسی گسترش می یابد و از طریق عرق بدن سرایت پیدا نمی کند.
حتی اگر آلت مرد با کاندوم پوشیده شده باشد، با این حال هنوز حاوی مقداری از عفونت هست که در صورت تماس با آلت زن می تواند آلودگی را انتقال دهد.
تعداد شرکای جنسی خود را کاهش دهید:
داشتن رابطه تک همسری می تواند تا حد زیادی باعث کاهش خطر ابتلا به HPV شود ولی هرچه تعداد شرکای جنسی در طول زندگی بیشتر باشد، احتمال ابتلا به این میکروب نیز افزایش می یابد.
واکسن HPV بزنید:
این واکسن بنام گارداسیل در سال ۲۰۰۶ ساخته شد و یک روش موثر و ایمن برای مردان و زنان در برابر ابتلا به بیماری هایی مثل سرطان است و توصیه می شود که در فاصله سنی بین ۹ تا ۲۶ سال تزریق گردد. تزریق این واکسن قبل از آنکه فرد از نظر جنسی فعال شود، می تواند باعث کاهش ابتلا به این ویروس گردد.
زنها باید تست واژن را مرتبا انجام بدهند:
این نکته مهم است که زن ها آزمایشات منظمی درمورد سرطان رحم در مراحل اولیه ای انجام دهند که هنوز قابل درمان هستند. تست واژنی موسوم به پاپ اسمیر، آزمایشی است که به بررسی ناهنجاری ها در سلول هایی می پردازد که در رحم وجود دارند و یکی از بهترین راه ها برای کشف سرطان رحم محسوب می شود.
رابطه جنسی را در سنین جوانی شروع نکنید:
هرچه در سنین جوان تر شروع به داشتن رابطه جنسی نمایید، خطر آلوده شدن شما به ویروس HPV افزایش می یابد چون احتمال اینکه با افرادی ارتباط داشته باشید که حامل این میکروب هستند بیشتر می شود. خیلی مهم است که شرکای جنسی راجع به سوابق روابط جنسی قبلی خود به هم راست بگویند چون اگر اطلاع کافی از این موضوع داشته باشند، می توانند در رابطه با انتقال HPV به نحو عاقلانه تری رفتار کنند.
منبع:
ورد نگار
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼