از دست دادن قاعدگی، ناشی از چه عواملیست؟
گاهی از اوقات هم ممکن است فرد دوره قاعدگی اش را از دست بدهد اما تست بارداری او منفی باشد.
گاهی از اوقات هم ممکن است فرد دوره قاعدگی اش را از دست بدهد اما تست بارداری او منفی باشد. خوب این موضوع هم دلایل خاص خودش را دارد. اجازه دهید این موضوع را با جزییات بیشتری مورد بررسی قرار دهیم.
-باردار هستید اما هورمون های بارداری به اندازه کافی تشکیل نشده و تجمع نیافته است.
-باردار نیستید و دوره قاعدگی تان به دلایل دیگری به تعویق افتاده است.
-باردار هستید اما تست به درستی کار نمی کند
-باردار هستید اما مشکلی وجود دارد.
این موضوع می توانید یک چالش احساسی برای خانم ها باشد. خبر خوب این است که بیشتر اوقات چنین مشکلی در عرض چند روز برطرف می شود. شاید عادت ماهیانه تان در عرض چند روز شروع شود یا با انجام تست دیگر متوجه شوید که باردار هستید. با اینحال در برخی از شرایط هم ممکن است متوجه شوید که مشکلی وجود دارد. البته چنین شرایطی بسیار نادر است. اجازه دهید همه احتمالات را با هم مرور کنیم.
تست منفی کاذب به هنگامی که باردار هستید:
تست منفی کاذب زمانی است که شما از تست انجام شده نتیجه منفی دریافت می کنید اما در واقع باردار هستید. اصلی ترین دلیل بروز چنین شرایطی این است که خیلی زود دست به انجام تست می زنید. حتی زمانی که دوره قاعدگی بر اساس چرخه معمولتان به تعویق افتاده باشد باز هم ممکن است در اواخر ماه بارداری رخ دهد. پس بهتر است کمی منتظر بمانید. در این شرایط تا زمانی که وقتش فرا نرسیده باشد نتیجه مثبت از این تست ها نخواهید گرفت. پس سعی کنید چند روزی منتظر بمانید و تست را مجددا تکرار کنید. اگر نگران هستید با یک پزشک مشورت نمایید.
دلیل دیگری که برای نتیجه منفی کاذب وجود دارد این است که هنوز هورمون hCG کافی در بدن تولید نشده است. همانطور که قبلا نیز بیان کردیم تست های بارداری به دنبال وجود این هورمون می گردند. این هورمون با پیشرفت بارداری در بدن بیشتر می شود. طیف معمول و نرمال برای هر روز متفاوت است. در چنین شرایطی اگر مدت زمان تست درست نباشد ممکن است به خاطر کم بودن سطح این هورمون بارداری نشان داده نشود. با اینحال ممکن است حتی در تست های حساس هم هورمون hCG کافی وجود نداشته باشد تا تست را مثبت نشان دهد. این موضوع بدین معنی نیست که شما مشکلی دارید. نکته مهمی که باید بدان توجه داشته باشید این است که تست را تکرار کنید و نتایج را مجدداد بسنجید. دلیل رایج دیگری که برای نتیجه منفی کاذب وجود دارد این است که هورمون کافی از hCG در ادرار وجود ندارد. این موضوع زمانی رخ می دهد که آب زیادی بنوشید و ادرارتان رقیق شود. همچنین این شرایط زمانی رخ می دهد که تست را در اواخر روز انجام می دهید. غلظت hCG وقتی ادرار را برای مدت زمان خاصی نگه می دارید بالاتر می رود. به همین خاطر توصیه می شود این تست در بازه زمانی صبح انجام شود.
نتیجه منفی کاذب ممکن است به خاطر خطا در تست هم رخ دهد. اگر برای خواندن نتایج زیاد منتظر بمانید نتیجه منفی کاذب را دریافت خواهید کرد. مطمئن شوید که دستورالعمل های شرکت سازنده تست را برای خواندن نتایج آن دنبال می کنید.
نتایج به دست آمده را در بازه زمانی پیشنهاد شده بخوانید تا چنین مشکلاتی برایتان پیش نیاید.
علت احتمالی دیگر نتیجه منفی کاذب این است که تست تان تاریخ انقضایش به پایان رسیده است. اگر تست را درست نگهداری نکنید ممکن است عملکردش را از دست بدهد.
برخی از علل نادر هم وجود دارد که باعث می شود تست های بارداری نتیجه منفی کاذب را نشان تان دهند. به عنوان مثال اگر دوره قاعدگی تان به تعویق افتاده باشد تست بارداری ممکن است نتیجه منفی نشان تان دهند. ساختار مولکولی هورمون hCG در طول بارداری تغییر پیدا می کند. تست های بارداری که در منزل مورد استفاده قرار می گیرد معمولا در اوایل بارداری استفاده می شود. در این دوران این تست ها ممکن است با شکل هورمون hCG واکنش نشان ندهد. علت نادر دیگری که برای نتیجه منفی کاذب وجود دارد زمانی است که فرد دو یا سه قلو باردار شده است. معمولا سطح بالای هورمون hCG باعث می شود نتیجه تست های بارداری منفی کاذب باشد. علت نادر دیگری هم که برای این نتیجه وجود دارد زمانی است که هورمون hCG موجود در بدن شما با مواد شیمیایی انتی hCG موجود در تست بارداری واکنش ندهد. اگر مشکل شما این باشد باید چند روز منتظر بمانید و سپس دوباره تست کنید. در این شرایط اگر باردار باشید نتیجه مثبت دریافت خواهید کرد. اگر دوست ندارید زیاد منتظر بمانید از آزمایش خون استفاده کنید.
در همه مواردی که در بالا بدان اشاره کردیم تست بارداری از طریق ازمایش خون و سونوگرافی باید تایید شود.
بارداری خارج از رحمی زمانی رخ می دهد که جنین جایی خارج از رحم شروع به رشد می کند. بارداری خارج از رحمی معمولا در لوله های فالوپ رخ می دهد اما ممکن است در سایر قسمت های بدن نیز دیده شود. در این شرایط جنین در جایی که باید رشد پیدا کند رشد و توسعه نمی یابد. تشکیل جفت هم به تعویق می افتد و همین امر مانع از تولید هورمون hCG می شود. باداری خارج از رحمی اگر درمان نشود می تواند خطرناک باشد. اگر دوره قاعدگی تان به تعویق افتاده و درد شدیدی دارید بلافاصله با پزشک تان تماس بگیرید. احتمال بروز بارداری خارج از رحمی بسیار نادر است. واقعیت این است که چنین شرایطی در میان ۴۰ بارداری در یک بارداری دیده می شود اما اگر به درستی با آن برخورد نشود، می تواند خطرناک باشد.
در میان مرگ های ناشی از بارداری ۹ درصدشان به خاطر بارداری خارج از رحمی است. علت نادر اما نگران کننده دیگری که باعث بروز نتیجه منفی کاذب در تست های بارداری می شود، بیماری بیماری تروفوبلاستیک بارداری (GTD) است. بیماری بیماری تروفوبلاستیک بارداری نوع نادری از تومورهاست که از جنین در حال رشد تشکیل می شود. از هر ۱۰۰ مورد، یک موردشان ممکن است به چنین بارداری منجر شود. معمولا این بیماری به سقط جنین می انجامد. اگر فردی با این بیماری دست و پنجه نرم کند ممکن است سطح hCG بالایی داشته باشد. همانطور که در قسمت های قبلی مقاله نیز ذکر کردیم سطح بالای hCG می تواند به نتیجه منفی کاذب منجر شود. اگرچه GTD یک تومور است اما به ندرت سرطانی می شود. درمان چنین شرایطی دربرگیرنده D&C است.
اگر سطح هورمون های بارداری باز هم بالا باشد باید فرد شیمی درمانی شود.
یکی از شایع ترین دلیلی که برای تست منفی بارداری وجود دارد این است که دوره قاعدگی تان به تاخیر افتاده است و شما باردار نیستید. گاهی از اوقات در طول سال فرد یک یا دو دوره قاعدگی نامنظم دارد و این موضوع اصلا عجیب نیست. چنین شرایطی ممکن است به خاطر موارد زیر ایجاد شده باشد:
-بیماری
-مسافرت
-خواب ضعیف و بی کیفیت
-استرس بسیار بالا
یکی دیگر از علت های از دست دادن دوره قاعدگی درمان های باروری است. اگر دوره های قاعدگی تان معمولا کوتاه است داروهای باروری همچون Clomid طول چرخه تان را طولانی تر کند. اگر از روش هایی همچون IVF، IUI یا سایر موارد استفاده می کنید ممکن است کمی دوره قاعدگی تان نامنظم شود. اگر در طول روند درمان، همه چیز را مانیتور کنید می توانید زمان تخمک گذاریتان را متوجه شوید. روز تخمک گذاری را می توان به صورت زیر در نظر گرفت:
- روزی که تخمک بازیابی می شود
- روزی که تخمک تلقیح می شود
- ۲۴ الی ۳۶ ساعت بعد از دریافت شات محرک
از روز تخمک گذاریتان ۱۴ روزحساب کنید. اگر هنوز این ۱۴ روز تمام نشده ، قاعدگیتان هم به تعویق نیافتاده است.
اگر برای ماه ها دوره قاعدگی نداشته باشید چه اتفاقی رخ می دهد؟
بارداری تنها دلیل برای به تاخیر افتادن دوره های قاعدگی نیست. برخی از شرایط هم هست که می تواند عادت ماهیانه تان را به تعویق بیندازد. برخی از این دلایل عبارت است از :
-شیر دادن به نوزاد
-عدم تعادل هورمون ها
-عوارض جانبی داروها
-برخی از اشکال کنترل بارداری
-اضافه وزن داشتن یا کاهش وزن شدید
-تمرینات ورزشی شدید
اگر دوره قاعدگی ندارید فکر نکنید که باردار نمی شوید. بسته به علت نبود قاعدگی می توانید باردار شوید و تخمک گذاری هم داشته باشید.
چه زمانی باید با پزشک تماس بگیریم؟
اگر دوره قاعدگی تان یک یا دو هفته به تاخیر افتاده و هنوز تست بارداریتان منفی است با یک پزشک متخصص مشورت کنید تا ازمایش خون برایتان تجویز شود. اگر معمولا دوره های قاعدگی نامنظمی دارید باز هم با یک پزشک مشورت کنید تا ببینید چه زمانی برای تست بارداری باید به سراغش بروید. اگر باردار نباشید پزشک علت نبود قاعدگی را بررسی می کند و بر اساس شرایطی که دارید درمان های موجود را پیشنهاد می نماید.
اگر قبلا دوره قاعدگی منظمی داشتید اما در حال حاضر این دوره ها نامنظم شده است یا اینکه دوره هایتان برای بیش از سه ماه پس از قطع مصرف قرص های ضد بارداری بی نظمی نشان می دهد باید با پزشک تان مشورت کنید. دوره های نامنظم فاکتور خطری برای ناباروری است. همه چیز را خوب بررسی کنید. هر چقدر مشکلتان زودتر شناسایی شود زودتر هم درمان می شود.
بلافاصله با پزشکتان تماس بگیریئ:
اگر دوره قاعدگی تان به تاخیر افتاده و نشانه های زیر را دارید حتما با پزشک تان تماس بگیرید:
-درد شدید شکمی و لگنی
-حالت تهوع یا استفراغ
-ضعف یا سرگیجه شدید
-درد شانه
-ترکیب نشانه های بالا با خونریزی ناگهانی واژینال
این موارد ممکن است نشانه بارداری خارج از رحمی باشد. همانطور که در بخش های قبلی مقاله نیز ذکر کردیم بارداری خارج رحمی باعث می شود لوله فالوپ و باروری تان را از دست بدهید . در برخی از شرایط چنین بارداری ممکن است به مرگ هم منجر شود. پس اگر چنین نشانه هایی داشتید بهترین کار این است که با پزشک تماس بگیرید و همه چیز را توضیح دهید.
این نشانه های هشداردهنده را نادیده نگیرید و سلامت و زندگیتان را به خطر نیندازید.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼