۱۹۳۵۱۷
۱۲۱۸
۱۲۱۸

در مورد رابطه زناشویی، هر چیزی که باید بدانید

از نظر روانشناسان، رابطه جنسی وسیله ای برای نشان دادن روابط عاطفی عمیق بین دو شخص است.

تمایلات جنسی در انسان درواقع بیانی از از احساسات و غرایز جنسی اوست. از نظر روانشناسان، رابطه جنسی وسیله ای برای نشان دادن روابط عاطفی عمیق بین دو شخص است. این ارتباط عمیق خود می تواند معیاری از سلامت روانی و جسمی فرد باشد. همچنین عوامل زیادی مثل فرهنگ و مذهب بر این ارتباطات تاثیر گذار است. رابطه جنسی به دلیل آن که در خفا انجام می شود و قابل مشاهده برای محققان نیست معمولا معیار خاصی ندارد. همچنین در رابطه جنسی انسان، شاهد اختلالات جنسی و جرایم مختلفی نیز خواهیم بود که در ادامه به تعدادی از آن ها خواهیم پرداخت.

رفتار جنسی در رابطه جنسی انسان ها
اشکال بسیار زیادی از بیان تمایلات جنسی در انسان ها وجود دارد. این اشکال طیف وسیعی از رفتارها را شامل می شود که تحت تاثیر فرهنگ و دوره های زمانی است. در حال حاضر رفتارهای پایه جنسی به عنوان رفتار جهانی انسانی شناخته می شود و به این معناست که افراد با هر فرهنگ و فکری دارای رابطه جنسی هستند. رفتار جنسی وابسته بسیاری از مفاهیم وجودی انسان است،مثل عشق، خانواده و تولید مثل.
رفتار جنسی از دید جامعه شناسان نیز انشعابات بسیاری دارد. به همین دلیل اکثر جامعه شناسان محدودیت هایی را از قبیل اخلاقیات. مذهب، تابو ها، قانون و هنجار را به عنوان رفتار قابل قبول جنسی در انسان اعمال می کنند. ارتباط جنسی ذاتا یک رفتار اخلاقی است. اکثر ادیان ارتباط جنسی را تنها در صورت ازدواج کردن قابل قبول می دانند. در غیر این صورت از نظر آن ها می تواند برای متجلی شدن ذات انسانی مخرب باشد.

اخلاق جنسی
افراد می توانند در زندگی با طیف وسیعی از رفتارهای جنسی محک بخورند. البته آن ها معمولا به انتخاب کردن تعداد محدودی از این رفتارها تمایل دارند. با این وجود جامعه شناسان بعضی از رفتارهای جنسی را به عنوان رفتار نادرست (اعم از شخص نادرست، فعالیت غلط، زمان و مکان نامناسب) در نظر می گیرند. شایع ترین رفتار جنسی انسانی که به طور شایع انجام می شود، ارتباط جنسی در شکل ازدواج است. نتیجه این باور این است که رابطه جنسی که خارج از چهارچوب ازدواج انجام می شوند به نوعی بی ارزش و غیر اخلاقی است. با این حال انقلاب جنسی تا حدود زیادی این تفکر را تعدیل کرده و باعث شده تا فرم های دیگر رابطه جنسی که خارج از ازدواج انجام می شود نیز پذیرفته شود.
به صورت کلی منطق سنتی اخلاق جنسی این را عنوان می کند که رفتار جنسی آدمی یا شکلی از تجلی عشق بین دو شخص است و یا رفتاری گاه و بی گاه و بی هدف که فقط برای کسب لذت انجام می شود. با این وجود رفتار جنسی شبیه یک رفتار لذت طلبانه جسمانی مثل لذت بردن از یک غذای خوب به حساب نمی آید، بلکه داشتن رابطه جنسی برای افراد از جهت هیجانی و ذهنی متفاوت از سایر فعالیت ها است و تاثیر ماندگاری بر ذهن و روان فرد دارد. والدین از طریق تربیت جنسی می توانند به فرزندانشان اخلاق جنسی را آموزش دهند.

ارتباط جنسی و مذهب
ادیان باستانی معمولا ارتباط جنسی را لکه دار و بد در نظر گرفته و آن را محدود می کردند. مذهب کاتولیک در قرون وسطی آمیزش جنسی را عملی کثیف و ناخالص می پنداشت. مجریان کاتولیک با تشویق کردن زنان دیگر برای الگو گیری از مریم مقدس به عنوان زنی پاک دامن و تشویق آن ها به تجرد سعی بر اعمال این محدودیت ها می کردند. به دنبال آن ها آگوستین قدیس، یک تقسیم سخت گیرانه بین جسم و روح انجام داد. در نتیجه نظر اصلی کلیسای کاتولیک درباره رفتار جنسی، تنها و تنها به هدف تولید مثل در نظر گرفته می شد.
در بودیسم نیز فقط راهبان برای رسیدن به روشنی نیاز دارند تا خواست ها و تمایلات انسانی خود را انکار کنند و به آن ها بها ندهند.
اسلام و یهودیت از طرف دیگر، تجرد را نهی کرده و ازدواج را به عنوان سطح طبیعی زندگی در نظر می گیرند. این ادیان به صورت کلی پیروان خود را به داشتن زندگی جنسی کامل درچهارچوب ازدواج تشویق می کنند.

رابطه جنسی در ارتباط زناشویی
در مفهوم ازدواج خوب، عشق بازی به صورت کلی یک رفتار سالم و اخلاقی به شمار می رود. این امر موجب می شود تا تعهد و عشق بین دو فرد بالاتر رود. بالاتر رفتن تعهد بین افرادی که زندگی مشترک دارند به خودی خود سلامت روانی و شادابی آن ها را بالاتر می برد. ارتباط جنسی عمیق ترین بخش مواجهه احساسات و غرایز است. آمیزش جنسی در واقع سنبلی از یکی شدن دو زوج است. مشاوره روابط زناشویی و مشاوره پیش از ازدواج می تواند در بهبود روابط و سلامت رابطه یاری رسان باشد.
ارتباط جنسی در چهارچوب ازدواج می تواند نقش های زیر را داشته باشد:
۱. ارتباط جنسی می تواند دیگر بخش های ارتباطی را ترمیم و تقویت کند.
۲.ارتباط جنسی موجب بیان محبت و عشق می شود و صمیمیت عاطفی را تقویت می کند.
۳.به طور کلی ارتباط جنسی رابطه را عمیق تر می کند و آن را انحصاری می کند.
۴. ارتباط جنسی تعهد و تعلق را بالاتر می برد.
۵.ارتباطات جنسی تعارضات را کم و آن ها را حل و فصل می کند.
۶.ارتباط جنسی تنش ها را کم می کند و باعث کاهش اضطراب می شود.
۷.حاصل ارتباط جنسی در بیشتر اوقات کودکانی است که باعث بهبود و بیشتر شدن نقش شرکای جنسی می شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.