۱۹۵۹۹۸
۹۳۷
۹۳۷

داروی ضد سرطان، درباره مژسترول بدانید

به دلیل اینکه امروزه سرطان های پستان و رحم به دلایل تغییر در روش زندگی, کم تحرکی و برخی اختلالات هورمونی شایع تر از گذشته گردیده است, بسیاری از محققین و متخصصین بدنبال روش های دارویی مناسب و طبیعی تر برای درمان این عارضه ها می باشند.

به دلیل اینکه امروزه سرطان های پستان و رحم به دلایل تغییر در روش زندگی, کم تحرکی و برخی اختلالات هورمونی شایع تر از گذشته گردیده است, بسیاری از محققین و متخصصین بدنبال روش های دارویی مناسب و طبیعی تر برای درمان این عارضه ها می باشند. دارو مژسترول که خود یک هورمون جنسی صناعی با کاربردی شبه پروژسترون در بدن می باشد یکی از دستاوردهای علم پزشکی در خصوص سرطان های زنان به خصوص در شرایطی که تومور با جراحی قابل برداشتن نباشد و یا سرطان عود کرده باشد, است. ما به دلیل اهمیت موضوع سرطان ها در زنان سعی بر این داریم که اطلاعات کامل تری از دارو مژسترول در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

مشخصات دارو مژسترول
دارو مژسترول (Megestrol) که عمدتا با نام اختصاری Megace دیده می شود در طبقه بندی پزشکی و دارویی جزو هورمون های جنسی زنان و عامل ضد سرطان قرار می گیرد. به دلیل اهمیت زیاد این نوع داروها شخص مصرف کننده امکان ندارد که بدون نسخه پزشک قادر به تهیه این دارو از داروخانه ها شود و به همین خاطر استفاده از آن برای عموم آزاد نیست. طبق نظر پزشکان و متخصصان با وجود اینکه دارو مژسترول از نظر کاربردی حساس و مهم به شمار می آید اما میزان خطر مصرف بیش از دوز مجاز دارو کم و همچنین میزان وابستگی و اعتیاد به دارو نیز کم اعلام شده است.به شکل خلاصه یاداور می شوم که برای درمان برخی سرطان های پیشرفته پستان و رحم (زهدان) و در درمان تومورهایی که نمی توان با عمل جراحی آنها را خارج نمود،و بخصوص زمانیکه درمان با دیگر داروهای ضد سرطان و رادیوتراپی، با شکست مواجه شده است، یکی از گزینه های مهم درمانی که توسط پزشک تجویز خواهد شد احتمال بسیار قوی دارو مژسترول است.مکانیسم اثر این دارو بدین شکل است که با شروع درمان باعث می شود که تومور کوچک شده و کم کم از بین برود که این زمان حداقل ۲ ماه به طول می انجامد. نکته ی مهم درباره ی دارو مژسترول که باید گفته شود این است که از آنجا که دارو مژسترول به طور کامل سرطان را ریشه کن نمی کند نمی توان از آن انتظار معجزه هم داشت! اما این مساله دلیل منطقی هم برای قطع مصرف آن نیست! بنا به گفته پزشکان بهترین زمان مصرف قرص ۱ تا ۴ بار در روز و اندازه دوز مجاز مصرفی دارو، در درمان سرطان پستان (۱۶۰ میلی گرم در روز)، و در درمان سرطان رحم (۴۰ تا ۳۲۰ میلی گرم در روز) تایید شده است.

چگونگی تأثیر دارو مژسترول
اثرات این دارو ظرف ۲ ماه پس از شروع درمان با دارو، ظاهر و ضمنا این اثرات مدت ۱ تا ۲ روز پس از قطع مصرف هر دوز دارو، در بدن دوام خواهند داشت. دارو مژسترول که از راه خوراکی به خوبی جذب و در کبد متابولیزه می شود به گیرنده های خاص خود در داخل سلول های سرطانی وصل و آن ها را مجبور به ساخت پروتین های خاص در هسته سلول می کند.. همانند بسیاری از داروهای دیگر این دارو باید در یک محفظه سربسته در جای خشک و خنک دور از دسترس کودکان نگهداری کنید و هرگز مصرف این دارو را بدون مشورت با پزشک، قطع نکنید. زیرا قطع ناگهانی مصرف دارو ممکن است به بدتر شدن بیماری منجر گردد. اما اگر دچار عارضه ظاهر شدن جوش گشنید مصرف دارو را قطع کرده و سریعا با پزشک مشورت نمایید.

عوارض جانبی مصرف دارو مژسترول
با اینکه این دارو جزو هورمونهای شبه طبیعی جای دارد اما مانند تمام داروهای شیمیایی عوارض خاص خود نظیر افزایش وزن، تورم پاها و زانوها، که بیشتر در نتیجه تجمع آب میان بافتیست را دارا می باشد. از دیگر عوارض این دارو می توان به تهوع، سردرد و ریزش مو، اشاره نمود. شایان ذکر است که این عوارض گفته شده در افراد مختلف بنا به شرایط بدنی شدت و ضعف داشته و دیده شده است که فردی به هیچ کدام از آن ها نیز دچار نشده است.

نکات احتیاطی مهم در مصرف دارو مژسترول
- اگر به امراض و بیماری های زیر مبتلا می باشید، حتما قبل از مصرف این دارو، پزشک معالج خود را در جریان بگذارید.
- اگر به دردهای مزمن کبدی و کلیوی دچار می باشند و با فشار خونتان بالاست.
- اگر دچار لختگی خون در داخل رگها شده اید و یا مشکلات قلبی دارید.
- اگر داروهای دیگری را مصرف می کنید.
- مصرف دارو برای زنان حامله و شیرده مجاز نمی باشد اما در شرایط خاص نظر نهایی را پزشکتان می دهد ب
- مصرف دارو برای کودکان و اطفال مجاز نمیباشد و توصیه نمیشود.
- مصرف دارو برای افراد بالای ۶۰ سال اشکالی ندارد.
- استفاده طولانی مدت از این دارو ممکن است لختگی خون در داخل سیاهرگ های پا را بدنبال داشته باشد.
- دارو مژسترول باعث افزایش اشتها و اضافه وزن می شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.