۲۰۲۱۵۳
۱۹۷۱۰
۱۹۷۱۰

مصرف فولیک اسید در قاعدگی، مشکلی ندارد؟

اسید فولیک دارویی آشنا برای بسیاری از خانم ها است و مانند تمام داروها، سوال ها، بایدها و نبایدهایی در مصرف اسیدفولیک ها وجود دارد.

اسید فولیک دارویی آشنا برای بسیاری از خانم ها می باشد و مانند تمام داروها سوال ها بایدها و نبایدهایی در مصرف اسیدفولیک ها وجود دارد.این دارو برای پیش از دوران بارداری مصرف می شود و برای سلامت جنین بسیار مفید می باشد.زمانی که خانم ها پریود می شوند از مصرف برخی داروها و انجام برخی فعالیت ها منع می شوند.در دوران پریودی به علت دردهایی که برای خانم ها ایجاد می شود در بسیاریاز مواقع مجبور به مصرف قرص های مسکن برای تسکین دردهایشان می باشند اما در صورتی که درد قاعدگی شدید نباشد بهتر است از داروهای غیراستروییدی مانند مفنامیک اسید و یا بروفن استفاده شود. اما باید بدانید که در دوران پریودی برخی داروها را به هیچ عنوان نباید مصرف کرد در این مقاله سعی شده به طور مفصل در مورد مصرف فولیک اسید در زمان قاعدگی صحبت کنیم همچنین در مورد خاصیت اسید فولیک و باید ها و نبایدهای مصرف آن صحبت خواهیم کرد.

اسید فولیک چیست؟
اسیدفولیک یک نوع ویتامین از گروه ویتامین B و از مواد ضروری برای تولید گلبول قرمز خون می باشد .این ویتامین در بدن ذخیره نمی شود و زمانی که خانم ها دوران بارداری خود را سپری می کنند بیشتر از پیش این ویتامین از بدنشان دفع می گردد به همین دلیل لازم است که این ویتامین به صورت روزانه مصرف شود تا نیاز بدن تامین گردد .این ویتامین گروه B برای رشد سلول ها و متابولیسم بدن ، سلامت سیستم عصبی و خون و یاخته ها ، جلوگیری از نقص های مادرزادی ، جلوگیری از پوکی استخوان ، جلوگیری از سرطان بسیار مفید می باشد. اسید فولیک همچنین برای کاهش مضرات داروی متوترکسات که برای درمان پسوریازیس و آرتریت روماتوئید استفاده می‌شود، تجویز می‌گردد.

اسید فولیک چه کار می کند؟
اسید فولیک یکی از ویتامین های گروه B می باشد که برای بدن بسیار ضروری می باشد.از جمله کارهایی که اسیدفولیک برای بدن می کند می توان موارد زیر را نام برد:
1.کمبود اسید فولیک در بدن می تواند موجب کم خونی شود زیرا به ساخت سلول های خونی سالم در بدن کمک می کند.
۲.اسید فولیک به جذب اهن کمک می کند.
3.مصرف آن قبل از دوران بارداری از نواقص مادرزادی جلوگیری می کند.
۴.برای جلوگیری از نواقص مادرزادی بسیار مفید می باشد.زیرا کمبود اسید فولیک در بدن می تواند باعث نواقص مادر زادی و ضایعات لوله عصبی جنین شود.
5.از سرطان ها جلوگیری می کند.
۶.از پوکی استخوان جلوگیری می کند.

آیا تخم شربتی در بارداری ضرر دارد؟
از آن جایی که بسته شدن لوله عصبی در جنین قبل از آگاهی شما از بارداری تان اتفاق می افتد، شروع مصرف مکمل اسید فولیک قبل از بارداری اهمیت بسیار زیادی دارد.

در دوران پریودی می توان قرص اسیدفولیک مصرف کرد؟
بله می توان اسیدفولیک را در دوران پریودی مصرف کرد.اسید فدلیک از گروه ویتامین B می باشد که برای سلامتی جنین در دوران بارداری بسیار مفید می باشد و در صورتی که در دوران پریودی و سیکل قاعدگیتان به طور منظم مصرف کنید می تواند برای جنین و دوران بارداری بسیار مفید باشد.

در دوران پریودی می توان قرص آهن مصرف کرد؟
برای مصرف قرص آهن بهتر است زیر نظر پزشک مصرف شود و حتما قبل از مصرف، آزمایشات لازم را انجام داده و بعد قرص های آهن مصرف شود.دوز آهن مصرفی حتما باید به اندازه لازم بدنتان تجویز شود .آهن زیاد مانند بسیار از گروه های غذایی برای بدن مفید نمی باشد .

چه مواد غذایی حاوی اسید فولیک است؟
همانطور که گفتیم بدن انسان به طور خود به خودی اسید فولیک تولید نمی کند به همین دلیل برای تامین فولیک اسید باید مواد غذایی که دارای فولیک اسید هستند را در وعده های غذایی گنجاند.اسید فولیک در مواد غذایی با پختن آن ها تولید می شود اما باید باید مواد غذایی را با حرارت کم ، بدون آب و با بخار پخته شود تا ارزش غذایی آن ها حفظ شود.از جمله مواد غذایی حاوی اسیدفولیک :
-فندق
-کلم بروکلی
-نخود
-لوبیا چیتی
-مارچوبه
-اسفناج
-لوبیا قرمز
-موز
-بادام زمینی یا بادام کوهی
-جگر
-نانی که از تمام دانه های گندم تهیه شده باشد
-شیر
-قارچ
-ماهی
-جوانه گندم
-آب پرتقال
-کاهو
-کلم برگ

کمبود اسیدفولیک چه مشکلاتی را ایجاد می کند؟
کمبود اسیدفولیک به طور کلی در میان افرادی که مشکلات گوارشی ، بیماری های کلیه و کبدی دارند بسیار شایع می باشد.همچنین افرادی که به مصرف مشروبات الکلی اعتیاد دارند دچار کمبود اسیدفولیک می شوند.کمبود اسید فولیک می تواند موجب مشکلاتی در بدن شود از جمله این مشکلات:
1.خستگی
۲.بی اشتهایی
3.کاهش وزن
۴.ضعف
5.سوزش معده
۶.اسهال
7.یبوست
۸.افسردگی
9.تپش قلب
۱۰.ضعف سیستم ایمنی
توجه داشته باشید که پخت و پز طولانی مدت مواد غذایی ویتامین های آن راازبین می برد.اسید فولیک جز ویتامین های گروه B می باشد در منیجه با پخت طولانی مدت مواد غذایی حاوی اسید فولیک ، ارزش غذایی آن و اسیدفولیک آن از بین می رود.

عوارض قرص فولیک اسید
ویتامین فولیک اسید مانند هر داروی دیگری در صورتی که بیش از اندازه مصرف شود مانند همه ی گروه های مواد غذایی برای بدن عوارضی دارد.اما به طور کلی اسیدفولیک برای بدن ضرری ندارد و در صورتی که به مقدار کمتر از ۱۰۰۰ میلی گرم مصرف شود هیچ مشکلی ایجاد نمی کند.
اما عوارض مصرف بیش از اندازه اسیدفولیک می تواند موارد زیر باشد:
-گرفتگی شکم
-اسهال
-جوش های پوستی
-اختلالات خواب
-تحریک پذیری
-آشفتگی
-تهوع
-مشکلات و آشفتگی معده
-تغییر در رفتار
-واکنش های پوستی
-تشنج
-گاز معده
-هیجان و بیقراری

میزان مصرف مناسب اسیدفولیک ها
میزان مصرف فولیک اسید مانند همه ی داروها و ویتامین ها مهم می باشد و نمی توان به میزان خیلی زیاد و بی برنامه آن را مصرف کرد.مصرف روزانه ۲۰۰ میکروگرم اسید فولیک در طول روز برای بدن لازم می باشد و در دوران بارداری و سن باروری میزان نیاز بدن به این ویتامین روزانه ۴۰۰ میکروگرم می شود و در مجموع میزان ۶۰۰ میکروگرم مورد نیاز بدن می باشد.اما مصرف ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ میکروگرم فولیک اسید در طول روز به گفته محققان می تواند برای افرادی که مشکلات قلبی دارند خطر حمله قلبی را افزایش دهد همچنین می تواند موجب بروز سرطان هایی مانند ریه و پروستات شود.

سوال رایج
در دوران پریودی مصرف اسیدفولیک مجاز است؟آیا با مصرف اسیدفولیک امکان تنبلی تخمدان و یا کیست با وجود پریودی های منظم وجود دارد؟
مصرف قرص های اسیدفولیک در دوران پریودی مجاز است به شرطی که میزان دوز آن نیم تا یک میلی گرم باشد.
منظم بودن پریودی نمی تواند دلیل بر این باشد که هیچ گاه کیست بوجود نیاید و یا خانمی دچار تنبلی تخمدان ها نشود.به همین دلیل توصیه می شود خانم ها بعد از سن ۱۷ سالگی ، سالانه یک بار آزمایشات لازم را زیر نظر پزشک انجام دهند.
توجه: مصرف زیاد اسید فولیک می‌تواند باعث مشکلات معده، مشکلات خواب، واکنش‌های پوستی و تشنج شود.

در دوران پریودی مصرف ژلوفن مجاز است؟
طبق تحقیقات انجام شده مصرف طولانی مدت ژلوفن ها و ایبوبروفن ها می تواند قدرت باروری خانم ها را کم کند اما جای نگرانی نیست این دسته خانم ها می توانند با اقدام به موقع و پیگیری زیر نظر پزشک بارداری را تجربه کنند.
ژلوفن نوعی مسکن و داروی ضدالتهاب است که برای کاهش دردها و التهاب های ناشی از التهاب روماتیسم مفاصل و پوکی استخوان، تب، درد‌های خفیف تا متوسط و درمان اولیه درد‌های قاعدگی به کار می‌رود.خانم ها می توانند قبل از اینکه درد شدید شود هر 8 ساعت یک عدد قرص مصرف کنند اما معمولا مسکن هایی مانند استامینوفن و استامینوفن کدئین دار برای تسکین درد تاثیر چندانی ندارد.
اما توجه داشته باشید مصرف این مسکن ها برای افراد مبتلا به آسم ، مشکلات کبدی ، کلیوی ، نارسای های خفیف قلبی ، فشارخون بالا ، حملات قلبی و بیماری های قلبی و عروقی توصیه نمی شود و حتما باید با احتیاط مصرف شوند.همچنین بیماری‌های عروق محیطی از قبیل: باریک شدن عروق، مبتلایان به سکته و افرادی که سابقه خونریزی معده داشته‌اند، باید با احتیاط اقدام به مصرف ژلوفن و ایبوپروفن کنند.

نکاتی که در ارتباط با مصرف این دارو باید بدانید
اسید فولیک ممکن است بتواند از نقص‌های مادرزادی که قبل از اطلاع زن از بارداری‌اش رخ می‌دهد، پیشگیری می‌کند.
بعضی افراد ممکن است به فولیک اسید و یا محصولاتی که حاوی آن هستند آلرژی داشته باشند و باید از مصرف اسید فولیک خودداری نمایند.
اگر شما داروی خاصی مصرف می‌کنید باید با پزشک درباره مصرف فولیک اسید مشورت نمایید.
مصرف اسید فولیک برای زنان باردار و زنانیکه قصد بارداری دارند لازم می‌باشد.
زمانیکه اسید فولیک برای درمان کمبود آن مصرف می‌شود، باید به همراه ویتامین B۱۲ مصرف گردد، این دو مکمل بعلاوه درمان کم خونی ناشی از آنها برای بهبود سلامت اعصاب نیز مفید می‌باشند.

بهترین زمان برای مصرف مکمل آهن
مصرف قرص های مکمل آهن ممکن است عوارضی ماند تهوع ، درد معده،اسهال و یبوست را داشته باشد پس بهتر است که مصرف قرص های مکمل آهن را به قبل از خواب شب موکول کنیم تا عوارض کمتر باشد.در واقع بهترین زمان مصرف قرص های آهن بعد از صرف غذا و قبل از خواب می باشد تا میزان عوارض ان حداقل شود.
به طور کلی بعد از مصرف و گذشت چند روز عوارض ان حداقل می شود و بدن به قرص ها عادت می کند و یا حتی عوارض از بین می روند و به صفر می رسند.
نکته مهم :به هیچ عنوان همراه با قرص های مکمل آهن لبنیات مصرف نشود.
جذب آهن و کلسیم در کنار هم دچار اختلال می شود.
زمانی که قرص اهن مصرف می شود و در کنار آن لبنیات مصرف شود ، کلسیم موجود در لبنیات می تواند مانع از جذب اهن شود.
نیاز به اسید فولیک نیز در دوران بارداری افزایش می‌یابد. به دلیل نقش اسید فولیک در پیشگیری از بروز نقص مادرزادی لوله عصبی در نوزاد ،بهتر است مصرف مکمل اسید فولیک از سه ماه یا حداقل یک ماه قبل از بارداری شروع شود و تا آخر بارداری ادامه یابد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.