۷ علت خارش واژن در شب
اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که شبها دچار خارش واژن میشوید، در این مقاله با ما همراه شوید تا ۷ علت خارش واژن در شب را به اتفاق هم بررسی کنیم.
خارش واژن میتواند یک تجربه ناراحت کننده و آزاردهنده باشد، به خصوص زمانی که در طول شب رخ میدهد. این مشکل میتواند خواب شما را مختل کند و باعث ناراحتی شود. عوامل متعددی میتوانند در ایجاد این احساس خارش نقش داشته باشند و درک علل آن برای یافتن تسکین یا در برخی موارد درمان تخصصی، ضروری است. در این مقاله، ما ۷ علت خارش واژن در شب را بررسی خواهیم کرد که چرا خارش واژن ممکن است به طور خاص در شب اتفاق بیفتد و چه اقداماتی میتوان برای بهبود این مشکل انجام داد.
بیشتر بخوانید: بهترین و سریعترین راه برای درمان سوزش و خارش واژن
۷ علت خارش واژن در شب
خارش واژن در شب میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که در ادامه به برخی از رایجترین آنها اشاره خواهیم کرد. فراموش نکنید که بهتر است برای شناسایی دلیل اصلی این مشکل حتماً به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.
۱. عفونت مخمری
عفونتهای مخمری که ناشی از رشد بیش از حد کاندیدا (نوعی مخمر که روی پوست بدن زندگی میکند) هستند، یکی از علل شایع خارش واژن در شب به شمار میروند. عواملی مانند محیطهای گرم و مرطوب، تغییرات هورمونی یا ضعف سیستم ایمنی میتوانند در رشد آنها نقش داشته باشند. سایر علائم این مشکل ممکن است شامل ترشحات غلیظ سفید رنگ واژن و احساس سوزش در هنگام ادرار باشد.
۲. واژینوز باکتریایی (BV)
BV مشکلی است که از عدم تعادل باکتریهای واژن و رشد بیش از حد باکتریهای مضر ایجاد میشود. این مشکل میتواند منجر به خارش شدید، به ویژه در شب شود. علائم اضافی ممکن است شامل بوی ماهی، ترشح رقیق مایل به خاکستری و ناراحتی در هنگام مقاربت باشد. BV نیاز به مراقبتهای پزشکی دارد، زیرا آنتیبیوتیکهای تجویز شده توسط پزشک معمولاً برای بازگرداندن تعادل واژن مورد نیاز است.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: فواید یائسگی، پیش به سوی زندگی بهتر
۳. واکنشهای آلرژیک
برخی از افراد ممکن است به دلیل واکنش آلرژیک به برخی محصولات مانند شویندهها، صابونها، مواد نرم کننده پارچه یا حتی کاندومهای لاتکس، خارش واژن را در شب تجربه کنند. این آلرژنها میتوانند ناحیه حساس واژن را تحریک کرده و منجر به خارش و ناراحتی شوند. انتخاب محصولات ضد حساسیت و بدون عطر میتواند به جلوگیری از واکنشهای آلرژیک در آینده کمک شایانی کند.
۴. عفونتهای مقاربتی (STIs)
برخی از بیماریهای مقاربتی مانند تریکومونیازیس یا تبخال تناسلی میتوانند باعث خارش شبانه واژن شوند. این عفونتها معمولاً از طریق تماس جنسی منتقل میشوند. در کنار خارش، علائم ممکن است شامل ترشحات غیر طبیعی واژن، درد در هنگام ادرار و مشاهده ضایعات یا تاول در ناحیه باشد.
۵. لیکن اسکلروزوس
لیکن اسکلروزوس یک بیماری التهابی مزمن پوستی است که عمدتاً ناحیه تناسلی را تحت تأثیر قرار میدهد. این مشکل میتواند علت خارش واژن در شب باشد. علائم دیگر ممکن است شامل مشاهده لکههای سفید در ناحیه واژن، نازک شدن پوست و درد در هنگام مقاربت باشد.
مطالب پیشنهادی: بررسی انواع عفونت دستگاه تناسلی زنان و بیماری های مقاربتی آن ها
۶. یائسگی
تغییرات هورمونی در دوران یائسگی میتواند منجر به خشکی واژن و خارش شود که ممکن است در شب بدتر شود. کاهش سطح استروژن میتواند بر رطوبت و خاصیت ارتجاعی بافتهای واژن تأثیر بگذارد. استفاده از مرطوبکنندههای مبتنی بر آب میتواند به کاهش این علائم کمک کند.
۷. استرس و عوامل روانی:
عوامل روانشناختی مانند استرس و اضطراب میتوانند به خارش واژن، از جمله خارش شبانه کمک کنند. ارتباط بین ذهن و بدن قوی است و ناراحتی عاطفی میتواند به صورت فیزیکی ظاهر شود که یکی از این واکنشها میتواند خارش واژن در شب باشد. انجام فعالیتهای کاهش دهنده استرس، تمرین تکنیکهای تمدد اعصاب و کمک گرفتن از یک متخصص سلامت روان میتواند به مدیریت این علائم کمک کند.
بیشتر بخوانید: علت شایع خارش واژن: ۵ عامل عفونی، ۲ بیماری پوستی و ۱۳ ماده شیمیایی
راههای درمان خارش واژن در شب
وقتی نوبت به درمان خارش واژن در شب میرسد، اقدام برای درمان به علت زمینهای بستگی دارد. با این حال، در ادامه به چند راهکار کلی اشاره خواهیم کرد که میتواند در برخی موارد باعث تسکین این مشکل شود.
بهداشت مناسب را رعایت کنید
به آرامی ناحیه واژن را با صابون ملایم و بدون عطر و آب گرم تمیز کنید. از صابونهای عطری، دوشهای واژینال و محصولات بهداشتی زنانه که ممکن است پوست حساس را بیشتر تحریک کنند، خودداری کنید. پس از شستشو، محل را کاملاً خشک کنید تا از تجمع رطوبت جلوگیری شود، زیرا وجود رطوبت میتواند باعث خارش شود.
از داروهای بدون نسخه استفاده کنید
برای موارد خفیف خارش واژن، کرمها یا پمادهای ضد قارچ بدون نسخه میتوانند به درمان عفونتهای قارچی کمک کنند. این محصولات معمولاً حاوی مواد فعالی مانند کلوتریمازول یا میکونازول هستند. مهم است که دستورالعملهای ارائه شده را به دقت دنبال کنید و دوره درمان را کامل کنید، حتی اگر علائم فروکش کنند.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: قهوه با مغز چه میکند؟ فِرِش و شاداب
از کمپرس سرد استفاده کنید
قرار دادن کمپرس سرد یا کیسه یخ پیچیده شده در یک پارچه تمیز روی ناحیه آسیب دیده میتواند به تسکین خارش و کاهش التهاب کمک کند. دمای سرد میتواند باعث تسکین موقت و کاهش ناراحتی شود. به یاد داشته باشید که هرگز یخ یا کمپرس سرد را مستقیماً روی پوست قرار ندهید، زیرا میتواند باعث سوختگی شود.
از کورتیکواستروئیدهای موضعی استفاده کنید
در مواردی که التهاب علت اصلی خارش واژن است مانند لیکن اسکلروزوس، پزشک ممکن است یک کرم یا پماد کورتیکواستروئیدی موضعی تجویز کند. این داروها میتوانند به کاهش خارش و التهاب کمک کنند. استفاده از این پمادها طبق دستورالعمل بسیار مهم است، زیرا استفاده طولانی مدت یا بیش از حد میتواند عوارض جانبی داشته باشد.
مطالب پیشنهادی: عفونت بعد از عمل تنگی واژن/ عوارض و خطرات
شناسایی و اجتناب از مواد حساسیتزا
شناسایی و اجتناب از محرکهایی که ممکن است باعث خارش شود، میتواند اقدامی کمک کننده در کاهش این عارضه محسوب شود. این عوامل محرک میتوانند شامل برخی از پارچهها، صابونها، عطرها یا مواد شوینده لباس باشند. سعی کنید محصولات ضد حساسیت و بدون عطر را انتخاب کنید و برای گردش بهتر هوا از لباس زیرهای نخی استفاده کنید.
به پزشک مراجعه کنید
اگر درمانهای خانگی و درمانهای بدون نسخه مشکل شما را تسکین نمیدهند، یا اگر خارش مداوم یا همراه با علائم نگرانکننده دیگر است، بسیار مهم است که به دنبال مشاوره پزشکی باشید. یک پزشک متخصص میتواند به صورت دقیق علت اصلی را تشخیص دهد و گزینههای درمانی مناسب را بر اساس وضعیت خاص شما توصیه کند.
بیشتر بخوانید: تزریق ژل به واژن به چه منظوری انجام میشود؟
کلام آخر
همان طور که اشاره کردیم، تجربه خارش واژن در شب میتواند خواب را مختل کرده و باعث ناراحتی شود. درک علت خارش واژن در شب و شناسایی آن، برای دریافت درمان مناسب و انجام اقدامات پیشگیرانه بسیار مهم است. اگر خارش واژن به همراه برخی دیگر از علائم را تجربه میکنید و اگر این علائم با اقدامات پیشگیرانه و درمانهای خانگی بهبود نمییابند، لازم است که در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید. پزشک میتواند دلیل اصلی این عارضه را شناسایی کند و درمانهای مناسب را برای بهبود مشکل ارائه دهد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼