۲۰۳۲۱۰
۳ نظر
۱۲۶۲
۳ نظر
۱۲۶۲

تنبلی تخمدان دارم، امکان بارداری هم دارم؟

ابتلا به تخمدان پلی کیستیک عارضه ای است که امروزه شیوع بسیار زیادی پیدا کرده است.

ابتلا به تخمدان پلی کیستیک عارضه ای است که امروزه شیوع بسیار زیادی پیدا کرده است. این مساله شاید قبل از تصمیم به فرزند آوری برای شما اهمیت چندانی نداشته باشد، اما وقتی تصمیم بگیرید که خانواده خود را گسترش دهید، می بینید که همین مشکل کم اهمیت می تواند مادر شدنتان را مدت ها به تعویق بیندازد. آیا امکان بارداری با تنبلی تخمدان وجود دارد؟

تخمدان پلی کیستیک چیست؟
همانطور که اشاره شد ابتلا به تنبلی تخمدان و یا تخمدان پلی کیستیک عارضه ای است که امروزه شیوع بسیار زیادی پیدا کرده است. این عارضه قبل از سنین باروری معمولا مشکلات حادی را در بانوان ایجاد نمی کند به استثنای مواردی که کیست ها بزرگ شده و نیاز به جراحی پیدا می کنند. اما بعد از اقدام به بارداری، می تواند ماه ها و حتی سالها مانع از باروری گردد. اگر بپرسید که آیا بارداری با تنبلی تخمدان امکان پذیر است، ابتدا لازم است به شما توضیحاتی را درمورد تنبلی تخمدان ارائه کنیم.
تخمدان پلی کیستیک یا PCOS که با عنوان سندرم استین-لونتال نیز شناخته می‌شود، نوعی عدم تعادل هورمونی است که بانوان به آن مبتلا می‌شوند. مشخصه‌ی این سندرم، ترشح بیش از حد آندروژن و هورمون مردانه است.
سندرم تخمدان پلی کیستیک می‌تواند باعث ایجاد آکنه و پرمویی شود. همچنین باعث ایجاد کیست در تخمدان شده و چرخه طبیعی قاعدگی را دچار اختلال می‌کند.

علائم تخمدان پلی کیستیک
سندرم تخمدان پلی کیستیک اغلب به دلیل تشخیص دشوار آن شناسایی نمی شود و وبصورت عارضه ای پنهان باقی می ماند. علائم و دلایل بروز آن نیز متفاوت است. برای مثال، چاقی یا افزایش وزن اغلب با تخمدان پلی کیستیک در ارتباط است. اما رابطه این دو مستقیم و قطعی نیست و بسیاری از بانوان مبتلا به این عارضه دارای اندام مناسب و چربی کمی هستند.
متاسفانه بیماری پنجاه درصد از افراد مبتلا به تخمدان پلی کیستیک ، هرگز تشخیص داده نمی‌شود. بنابراین سندرم تخمدان پلی کیستیک گاهی قاتل خاموش نامیده می‌شود.
برخی از علائم شایع‌تر تخمدان پلی کیستیک عبارتند از:
- وجود زنجیره‌ای از کیست‌ها در تخمدان
- مقاومت به انسولین
- تستسترون بالا که باعث رشد بیش از حد مو، طاسی شبه مردانه و آکنه می‌شود.
- سرکوب تخمک گذاری
- افزایش وزن بیش از حد
- افزایش قطر کمر
- تیرگی و ضخامت پوست گردن، بازوها، سینه، ران
- لکه‌های پوستی در زیر بغل یا گردن
- درد لگن
- اضطراب یا افسردگی
- آپنه خواب

آیا در صورت درمان، امکان بارداری با تنبلی تخمدان وجود دارد؟
در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای تخمدان پلی کیستیک وجود ندارد. اما کنترل علائم آن امکان پذیر است با انجام این اقدامات درمانی می توانید شانس خود را برای مادر شدن بیشتر کنید، هرچند ممکن است بعد از انجام زایمان، مجددا به این عارضه مبتلا شوید.
گزینه‌هایی برای کنترل علائم عبارتند از:
- قرص های ضدبارداری
- کاهش وزن
- اسپیرونولاکتون
- دیگر مسدود کننده‌های آندروژن
متفورمین، در کنار دیگر داروهای باروری، به کنترل قند خون کمک نموده و معمولا برای کمک به القاء تخمک گذاری تجویز می‌شود.
توجه: در صورت باردار شدن، باید مصرف برخی از این داروها را قطع نمایید. با پزشک خود مشورت کنید تا برنامه لازم برای کنترل این بیماری متناسب با نیاز شما را ارائه دهد.
مهم‌ترین نکته‌ای که باید در مورد امکان بارداری با تنبلی تخمدان باید بدانید این است که عوارض این بیماری قطعی است. به همین دلیل بهتر است برای تجربه یک بارداری سالم، گام‌های لازم را بردارید. درمورد امکان بارداری با تنبلی تخمدان مشورت با پزشک، ورزش و رژیم غذایی و در صورت لزوم مصرف دارو، از جمله این روش‌های موثر ترین روش ها برای کنترل این عارضه هستند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • مینا خ
    درباره تنبلی تخمدان دارم، امکان بارداری هم دارم؟

    سلام من ۱۹ سالمه یه سقط پوچ داشتم الان یه سال از سقطم میگذره باقرص سقط کردم بعد سه ماه اقدام کردم ولی الان نزدیکای یه ساله باردار نشدم

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی‌نی‌بان، اگر سوالی از متخصصان دارید در آدرس زیر مطرح کنید
      https://bit.ly/31AMOqp

    • مریم‌نوروزی

      سلام‌من‌۲۳‌سالمه‌و‌تو‌۱۸‌سالگی‌۲‌تا‌سقط‌داشتمبعد‌اون‌تنبلی‌تخمدان‌پیدا‌کردم‌حامله‌نمیشم‌دکتر‌هم‌زیاد‌رفتم‌ولی‌فایده‌نداره‌درزم‌‌بچه‌اولم‌سندروم‌دان‌داشت‌امکان‌داره‌اگه‌حامله‌بشم‌باز‌بچه‌مشکل‌پیدا‌کنه

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.