۲۰۳۴۴۷
۱۸۹۸
۱۸۹۸

نامنظمی قاعدگی زنان، دلایل بروز آن را بشناسیم

قاعدگی نامنظم می‌تواند نشانه بیماری‌های مختلف در زنان باشد که خود را به‌ صورت اختلالات در این سیکل طبیعی جنسی نشان می‌دهند.

قاعدگی نامنظم می‌تواند نشانه‌ی بیماری‌های مختلف در زنان باشد که خود را به‌صورت اختلالات در این سیکل طبیعی جنسی نشان می‌دهند.
قاعدگی ممکن است اختلالات زیادی را دربر بگیرد. بسیاری از بیماری ها ممکن است علایم بیماریزایی خود را در قاعدگی نمودار کنند. بابراین ، توجه به این مسیله فیزیولوژیک از اهمیت بالایی برخوردار است.

ویژگی­‌های قاعدگی طبیعی
به صورت طبیعی باید از اولین روز شروع قاعدگی تا اولین روز قاعدگی بعدی باید به طور متوسط ۲۸ روز فاصله باشد البته تعداد این روزها می­تواند در بازه ۲۴ تا ۳۵ روز واریانس داشته باشد. تعداد روزهای قاعدگی بین ۴ تا ۷ روز متغیر است. میزان خونریزی در این دوران نباید از ۳۰ سی سی کمتر و یا از ۸۰ سی­سی بیشتر باشد. رنگ خون نباید خیلی بیش از حد تیره و یا بیش از حد روشن باشد. خونی که طی قاعدگی از بدن فرد خارج می­شود نباید حالت قیر مانند داشته باشد.

قاعدگی نامنظم
قاعدگی نامنظم طیف وسیعی از مشکلات را در­بر­می­گیرد که برخی از آنها ممکن است زمینه ساز و یا نشان­دهنده یک مشکل جدی باشند. سن شروع قاعدگی در کشور­ها و اقوام مختلف متفاوت است اما به طور طبیعی سن شروع قاعدگی از ۱۲ تا ۱۳ سالگی است. در ابتدا احتمال بروز اختلالات و بی­نظمی­ها در قاعدگی اعم از دقیق نبودن زمان پریودی و یا حتی فاصله­ی زیاد بین قاعدگی­ها طبیعی است مخصوصا اگر فرد زمینه ژنتیکی نیز برای این امر داشته باشد؛ به همین دلیل پیگیری کردن این قبیل اختلالات درسال­های آغازین شروع سیکل جنسی چندان ضروری به نظر نمیرسد.
اما درمورد بزرگسالان که چند سال از آغاز سیکل جنسی­شان می­گذرد؛ نامنظم شدن زمان قاعدگی(از شروع قاعدگی تا شروع قاعدگی بعدی باید حدودا ۲۸ روز فاصله باشد)، درد­های بسیار شدید در دوران پریودی، زیاد بودن حجم خون قاعدگی و یا غیر طبیعی بودن رنگ آن همگی از جمله اختلالات شایع درباره­ی قاعدگی هستند که درصورت بروز، باید به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه شود.

انواع درد­های قاعدگی
دردهای دوران قاعدگی به دیسمنورهمعروف هستند که این دردها به دو دسته اولی و ثانویه تقسیم می­شوند. دردهای اولیه با شروع قاعدگی آغاز می­شوند و نهایتا در دو یا سه روز اول قاعدگی ادامه پیدا کرده و سپس تسکین پیدا می­کنند. این قبیل دردها، طبیعی هستند و افراد می­توانند از انواع مسکن­ها در این دوران استفاده کنند.

شایع ترین علت های قاعدگی نامنظم
قاعدگی نامنظم ممکن است علت­های متفاوتی از جمله فیبروم، عفونت دستگاه تناسلی، انواع پولیپ­ها، تخمدان پلی­کیستیک، یائسگی، آندومتریوز، اختلالات هورمونی و … باشد؛ که در ادامه به تفصیل به توضیح این موارد میپردازیم.

آندومتریوز چیست؟ چگونه آندومتریوز موجب اختلال قاعدگی می شود؟
آندومتریوز به حالتی گفته می­شود که بافت رحم در جایی دیگر از بدن تشکیل می­شود. علت این موضوع به طور دقیق مشخص نشده است اما محققان احتمال داده­اند که این مشکل اغلب به علت پس زده شدن خون از لوله­‌های رحم به بالا، رخ می‌­دهد. این حالت اغلب در خانم­های جوان در سنین ۲۵ تا ۳۵ سالگی، که از روش­های جلوگیری از بارداری استفاده می­کنند بروز می­کند. این مشکل خود را با درد­های ثانویه قاعدگی، و یا دردهای شدید بعد از نزدیکی نشان می­دهد. درصورت حاد و شدید بودن این مشکل، البته در حالتی که فرد تمایل به باراداری در آینده نداشته باشد؛ از طریق جراحی به طور کامل برطرف می­کنند، در غیر این صورت با استفاده از داروهای مسکن و جلوگیری موقتی از بارداری به درمان بیمار اقدام می­کنند. یکی از نشانه­های این مشکل بروز لکه­بینی در فواصل بین قاعدگی­هاست.

تخمدان پلی کیستیک چیست؟
این معضل یکی از شایع ترین علل قاعدگی نامنظم در سنین نوجوانی است در این حالت تخمدان فرد پر از کیست می­شود و همین موضوع جلوی تخمک­گذاری و قاعدگی منظم را می­گیرد. نشانه­های این مشکل در اغلب افراد به صورت پرمویی(افزایش موهای زائد)، چاقی، آکنه و نازایی است. در این حالت ممکن است فاصله بین قاعدگی­ها تا ۳۵ روز و حتی بیشتر افزایش یابد.

اختلالات هورمونی چگونه موجب بروز نامنظمی های قاعدگی می شود؟
برخی غدد بدن به طور غیر مستقیم در سیکل جنسی تاثیرگذار هستند؛ برای مثال کم کاری یا پرکاری تیروئید(غده­ای درون ریز در قسمت جلوی گردن)موجب بروز اختلالات شدیدی در قاعدگی­های فرد می­شود. همچنین اختلال ترشح پرولاکتین (هورمونی که از غده­ هیپوفیز ترشح شده و موجب تحریک ترشح شیر از غدد شیری می­شود) نیز می­تواند موجب بروز بی نظمی­هایی در سیکل جنسی فرد شود.

پولیپ چیست؟ چگونه موجب بروز قاعدگی نامنظم می‌شود؟
پولیپ به بافت­های کوچک که مانند توده در برخی بافت­های بدن تشکیل می­شوند گفته می­شود. پولیپ­ها ممکن است پایه دار یا بدون پایه باشند. در این بحث منظور ما از پولیپ، پولیپ­های بافت رحم و گردن آن است که می­توانند اختلالات متعدد و متنوعی را در سیکل جنسی فرد از جمله نظم قاعدگی­ها ایجاد کنند.

یائسگی
سن طبیعی برای بروز یائسگی ۴۷ تا ۵۱ سالگی است، اگر خونریزی فرد خیلی زودتر از موعد قطع شود و این عدم قاعدگی بیش از ۶ ماه به طول بینجامد؛ فرد حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کند. یائسگی اگر در بازه سنی مناسب اتفاق بیفتد رخدادی کاملا طبیعی و فیزیولوژیک از بدن است که هیچ جای نگرانی ندارد و علت آن این است که تخمک­های فرد رو به اتمام است و درنتیجه به تدریج تخمک­گذاری در فرد متوقف می­شود و نهایتا جریان قاعدگی متوقف می­گردد.

سخن آخر
قاعدگی نامنظم گاهی اوقات بسیار جدی هستند و ممکن است تابلوی یک بیماری جدی حتی سرطان دهانه رحم و دیگر انواع بدخیمی­های دستگاه جنسی باشد؛ بنابراین باید این قبیل اختلالات(مخصوصا اگر فرد در سنین باروری است و قصد حاملگی دارد) جدی گرفته شوند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.