بیماری تبخال تناسلی، درمان قطعی دارد؟
تبخال تناسلی یک بیماری عفونی شایع است که از طریق برقراری روابط جنسی منتقل می شود.
تبخال تناسلی یک بیماری عفونی شایع است که از طریق برقراری روابط جنسی منتقل می شود. عامل اصلی ایجاد کننده ی این عفونت نوعی ویروس با نام هرپس سیمپلکس می باشد که دارای دو تیپ ۱ و ۲ است .
هر دوی این تیپ ها می توانند باعث ایجاد تبخال در نواحی مختلف بدن شوند .
تبخال نوعی تاول موضعی با ظاهری شبیه به زخم ، آبدار و عفونی است که بیشتر در نواحی مخاطی بدن مانند دهان و دستگاه تناسلی به وجود می آید و پس از مدتی خود به خود بهبود می یابد ولی امکان عود مجدد آن وجود دارد و تا پایان زندگی ممکن است چندین بار در بدن شخص به وجود بیاید.
توجه داشته باشید که این بیماری با بیماری زگیل تناسلی کاملا متفاوت است .
بر اساس یک تقسیم بندی کلی تیپ ۱ این ویروس بیشتر باعث ایجاد تبخال هایی در اطراف دهان و صورت می شود و تیپ ۲ عامل ایجاد تبخال های تناسلی در بزرگسالان است ولی در مواردی هم این قاعده درست نیست و هر دو تیپ این ویروس می تواند انواع تبخال ها را به وجود بیاورد .
تیپ ۱ می تواند در سنین کودکی شخص را درگیر خود کند و باعث ایجاد تبخال هایی در صورت و دهان گردد ولی تیپ ۲ این ویروس فقط با آغاز فعالیت های جنسی می تواند وارد بدن شخص شود .
به محض اولین برقراری ارتباط جنسی با فرد آلوده این ویروس می تواند ب فرد منتقل شود و با توجه به وضعیت سیستم ایمنی بدن فرد در مدت زمانی بین ۲ الی ۲۰ روز آثار خود را نشان می دهد . گاهی بروز تبخال های تناسلی می تواند ناشی از بروز عفونت های مخفی باشد که از قبل در بدن فرد وجود دارد .
علائم تبخال تناسلی زنان و مردان
انواع تبخال تناسلی
تبخال تناسلی از گروه بیماری های آمیزشی ( STD ) به حساب می آید . این بیماری با علائم و نشانه های زیادی همراه است و در صورت بروز به راحتی می توان آن را تشخیص داد . علائم و نشانه های کلی این بیماری در زنان و مردان تقریبا یکسان است فقط در محل ایجاد تبخال و نوع عوارض آن ممکن است تفاوت هایی وجود داشته باشد .
تبخال تناسلی به شکل تاول هایی آبدار و دردناک در ناحیه ی تناسلی و مقعد ایجاد می شود که پس از گذشت چند روز پاره شده و زخم های عفونی دردناکی را از خود برجای می گذارند . پس از چند روز محل این زخم خشک شده و هیچ اثری هم از آن باقی نخواهد ماند و این روند به صورت دوره ای تا پایان عمر ادامه می یابد .
تبخال تناسلی در زنان
زنان از زمانی که فعالیت جنسی خود را آغاز می کنند احتمال ابتلا به تبخال تناسلی برای آنها وجود دارد . همچنین علاوه بر رابطه ی جنسی امکان انتقال آلودگی از طریق تماس مستقیم پوستی و ترشحات تنفسی افراد آلوده هم وجود دارد .
علائم تبخال تناسلی در زنان به شرح زیر است :
وجود تاول های آبدار و عفونی در اطراف واژن ، دهانه ی رحم ، مقعد ، باسن و پاها
احتمال بروز تب ، سردرد و استفراغ خفیف
ترکیدن تاول ها پس از گذشت چند روز و خشک شدن محل زخم
وجود علائمی شبیه به سرماخوردگی نظیر تب ، التهاب غدد لنفاوی و کوفتگی
ترشحات آبکی واژینال
سوزش ادراری
درد در ناحیه لگن و پاها
احساس سوزش و خارش در محل زگیل ها
تبخال تناسلی در مردان
مردان هم به اندازه ی زنان در معرض ابتلا به تبخال های تناسلی قرار دارند و با توجه به نوع روابط جنسی شان تبخال های تناسلی می تواند در نواحی مختلف تناسلی و مقعد به وجود بیاید .
وجود تاول های آبدار و عفونی در اطراف آلت تناسلی ، بیضه ، مقعد ، باسن و پاها
احتمال بروز تب ، سردرد و استفراغ خفیف
ترکیدن تاول ها پس از گذشت چند روز و خشک شدن محل زخم
وجود علائمی شبیه به سرماخوردگی نظیر تب ، التهاب غدد لنفاوی و کوفتگی
ترشحات آبکی از مجاری ادراری
سوزش ادراری
درد در ناحیه لگن و پاها
احساس سوزش و خارش در محل زگیل ها
درمان قطعی تبخال تناسلی
در ابتدا باید بگوییم که در حال حاضر علی رغم تمام پیشرفت هایی که در زمینه ی پزشکی رخ داده است هیچ درمان قطعی برای تبخال تناسلی و ریشه کنی آن وجود ندارد . تنها به وسیله ی دارو می توان تا حد زیادی دوره ی بیماری را کاهش داد و به مهار علائم آن کمک کرد ولی فعلا هیچ روشی که برای همیشه ویروس آن را ریشه کن کند کشف نشده است .
پس از انجام معاینه ی تبخال ها توسط پزشک و بررسی های دقیق می توان از داروهای ضد ویروس برای درمان استفاده کرد . این داروها به شکل خوراکی هستند و اگر بیمار اولین باری است که به تبخال تناسلی مبتلا شده است برای مدت ۷ الی ۱۰ روز باید از داروها استفاده کند . برای بیمارانی که قبلا به تبخال تناسلی مبتلا شده اند و تبخال آنها مجددا عود کرده است طول دوره ی درمان حدود ۵ روز است . این روش اثربخشی نسبی دارد .
اما امروزه نوعی از درمان وجود دارد که به درمان طولانی مدت نگه دارنده معروف است و مختص کسانی است که به صورت پی در پی و مکرر با تبخال های تناسلی مواجه می شوند که برای مدت ۳ ماه الی ۱ سال می تواند از بروز تبخال ها جلوگیری کند . در این روش با استفاده از لیزردرمانی می توانند علائم و نشانه های تبخال ها را تا حد زیادی کاهش دهند و به عنوان موثرترین روش برای درمان تبخال های تناسلی شناخته می شود .
طی یک تحقیق در ایالات متحده ی آمریکا با روش لیزر درمانی تبخال های تناسلی به وسیله ی co2 بیش از ۸۵ درصد زنان به این درمان پاسخ خوب و قابل قبولی داده اند .
در حال حاضر لیزردرمانی یکی از روش های موثر و ایمن برای درمان تبخال های تناسلی شناخته می شود.
در روش لیزر درمانی با تاباندن اشعه ی لیزر بر روی تبخال های تناسلی بافت های آسیب دیده از بین می رود و محل زخم کاملا خشک می شود . همچنین استفاده از این روش می تواند از بروز مجدد تبخال ها برای مدت زمان معینی جلوگیری کند .
لازم است بدانید در تمامی روشهای فوق علائم و نشانه های بیماری ظرف مدت زمان کوتاهی از بین می رود ولی خود ویروس و عفونت ناشی از آن همچنان در بدن فرد وجود دارد و در بازه های مختلف زمانی و تا پایان عمر می تواند مجددا و برای بارها عود کند .
به همین دلیل پزشکان توصیه میکنند که بهترین روش برای جلوگیری از ابتلا به این عفونت انتخاب شریک جنسی سالم و استفاده از کاندوم می باشد .
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼