۲۰۵۹۰۵
۹۷۷
۹۷۷

مناسب ترین سن حاملگی، چند سالگی است؟

به لطف روش‌های مختلف پیشگیری از بارداری و دسترسی گسترده به فناوری‌های تولید مثل، امروزه زوج‌های بیشتری تحت کنترل زاد و ولد و مراقبت های باروری نسبت به گذشته قرار دارند.

به لطف روش‌های مختلف پیشگیری از بارداری و دسترسی گسترده به فناوری‌های تولید مثل، امروزه زوج‌های بیشتری تحت کنترل زاد و ولد و مراقبت های باروری نسبت به گذشته قرار دارند. و علم پزشکی در این زمینه نسبت به گذشته پیشرفت زیادی کرده است.
افزایش سن ازدواج هرچند باعث می‌شود که افراد با آمادگی بهتری تشکیل خانواده بدهند، اما می‌تواند با خطر ناباروری همراه باشد. و بارداری و حاملگی را با مشکل مواجه کند. کیفیت باروری به طور طبیعی با افزایش سن کاهش می‌یابد. و داشتن یک نوزاد در میان‌سالی می‌تواند خطراتی برای فرزند و حتی مادر در بر داشته باشد.
گفته می‌شود که برای حامله شدن و بارداری اصولا اصطلاحی به اسم "بهترین سن حاملگی" تعریف نشده است. اما در واقع چنین جمله ای درست نیست. و تحقیقات صورت گرفته در حوزه باروری چیز دیگری می‌گوید. پزشکان می‌گویند باردار شدن بستگی به چند فاکتور مختلف دارد. برای مثال سن، آمادگی برای بچه دار شدن و سلامت عمومی شما سه عامل بسیار مهم و تاثیر گذار، بر روی بارداری و بچه دار شدن شما است. البته چون شما بیشتر از ۳۰ یا ۴۰ سال سن دارید، دلیل نمی‌شود که نتوانید صاحب یک فرزند سالم شوید.
برای اینکه اطلاعات بیشتری درباره باروری و حاملگی و سن مناسب آن بدانید، ادامه این مقاله را بخوانید.

حامله شدن از سن ۲۰ سالگی
به جرات می‌توان گفت که زنان ۲۰ ساله بخاطر دارا بودن تعداد دست نخورده تخمک، و سلامتی عمومی بیشتر، شانس بهتری برای باردار شدن دارند. طبق تحقیقات، بیشترین سلامت و کیفیت مربوط به تخمک ها در سن ۲۰ سالگی است. بعلاوه در این سن احتمال شکست حاملگی و مشکلات مربوط به بارداری به پایین ترین سطح خود می‌رسد.
در سن ۲۵ سالگی، احتمال شکست باروری پس از ۳ ماه تلاش برای بچه دار شدن کمتر از ۲۰ درصد است.

حامله شدن از سن ۳۰ سالگی
باروری به تدریج از سن ۳۲ سالگی شروع به کاهش می‌کند. پس از ۳۵ سالگی، مشکل است که بتوان باردار شد. زنان با حدودا ۱ میلیون تخمک سالم به دنیا می‌آیند. اما پس از این سن تعداد و کیفیت آن ها کم کم کاهش پیدا خواهد کرد. تخمین زده شده که در سن ۳۷ سالگی تنها ۲۵ هزار عدد از تخمک ها در تخمدان باقی می‌مانند. پس از ۳ ماه تلاش برای حامله شدن در سن ۳۵ سالگی تنها ۱۲ درصد احتمال باروری وجود دارد.
خطر بروز سقط جنین و اختلالات ژنتیکی نیز بعد از سن ۳۵ سالگی افزایش می‌یابد. چنانچه لقاح انجام شد، و زن موفق شد در چنین سنی باردار شود، احتمال بروز مشکلات و اختلالات مختلف برای زندگی طی بارداری بسیار زیاد خواهد بود.
مشکلات تنها به دوره بارداری محدود نمی‌شود. و احتمال بروز برخی مشکلات در نوزاد پس از زایمان بیشتر می‌شود. به همین علت، پزشک ممکن است برای شما و نوزاد شما آزمایش غربالگری و آزمایش‌ها بیشتری را پیشنهاد کند.

باردار شدن در سن ۴۰ سالگی
بطور معمول زنان در سن ۴۰ سالگی به شدت دچار کاهش باروری می‌شوند. و خیلی کم پیش می‌آید که با این شرایط، زنان در این سن حامله شوند. در سن ۴۰ سالگی، احتمال باردار شدن پس از ۳ ماه تلاش تنها ۷ درصد است. که درصد بسیار کمی برای بچه دار شدن در این سن است.
با گذشت زمان کمیت و کیفیت تخمک‌ها در تخمدان بشدت کاهش می‌یابد. تخمک ها می‌توانند دستخوش اختلالات و مشکلات کروموزومی شوند. که این وضعیت باعث به دنیا آمدن نوزادان نارس با نقص های متنوع مادرزادی خواهد شد. (احتمال به دنیا آمدن نوزادان با اختلالات سلامتی فوق العاده در این سن بالا است)
برخی از زنان ۴۰ ساله هنوز می‌توانند یک دوره، حاملگی سالم داشته باشند، اما در این زمان خطرها به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد. برخی از خطرات همراه با بارداری در سن ۴۰ سالگی عبارتند از:
مداخله تولد از طریق عمل جراحی سزارین
تولد زودهنگام نوزاد
به دنیا آمدن نوزاد کم وزن
به دنیا آمدن نوزاد با نقایص مادرزاذی
به دنیا آمدن نوزاد مرده
مشکلات پزشکی مانند دیابت و فشار خون بالا در زنان بالاتر از ۳۵ سال رایج است. این وضعیت می‌تواند باعث افزایش عوارض حاملگی مانند دیابت بارداری و پره اکلامپسی شود. پس از سن ۴۰ سالگی، پزشک شما ممکن است آزمایشات و نظارت بیشتری انجام دهد تا عوارض احتمالی را جستجو کند.

چه وقت به پزشک مراجعه کنید؟
اگر شما برای مدتی است که تلاش می‌کنید باردار شوید، ولی موفق نشده اید، بهتر است به یک متخصص ناباروری و نازایی مراجعه کنید. احتمالا شما در یکی از دو گروه زیر قرار دارید:
اگر کمتر از ۳۵ سال سن دارید و پس از یک سال موفق به باردار شدن نشده اید.
اگر بیش از ۳۵ سال سن دارید و پس از ۶ ماه تلاش موفق به حامله شدن نشده اید.

مناسب ترین سن بارداری - در چه سنی باردار شویم؟
زوج هایی که بیماری های ژنتیکی شناخته شده دارند، یا افرادی که سقط جنین های متعدد داشته‌اند نیز باید با پزشک یا متخصص باروری صحبت کنند.

نکات پایانی
هرچند که سن توصیه شده در حاملگی سن ۲۰ تا ۳۰ سالگی است، اما این به معنی این نیست که شما نمی‌توانید در سنین بالاتر بچه دار شوید. اما بهتر است که زمان مناسب برای بچه دار شدن را در نظر بگیرید. و برای بچه دار شدن در چنین سن و سالی برنامه ریزی کنید. اگر پس از تلاش موفق به باردار شدن نشدید، سعی کنید که به پزشک باروری و نازایی مراجعه کنید. هرچقدر زودتر اقدام به تشخیص و درمان کنید شانس شما برای حامله شدن نیز افزایش پیدا می کند.

منبع: نسخه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.