۲۰۶۵۶۳
۱۳۹۴
۱۳۹۴

نکات استفاده از کاندوم، معرفی ایمن ترین آن ها

یکی از راه ­های مؤثر پیشگیری از بارداری و بیماری­ های مقاربتی استفاده از کاندوم است.

یکی از راه ­های مؤثر پیشگیری از بارداری و بیماری­ های مقاربتی استفاده از کاندوم است. اغلب برندهای کاندوم، ایمن هستند اما برخی از آنها به نسبت دیگر برندها تأثیر کمتری دارند و شاید نحوه استفاده از کاندوم ها نیز، اندکی با یکدیگر متفاوت باشند.
استفاده از کاندوم یکی از رایج­ ترین شیوه ­های پیشگیری از بارداری است. کاندوم­ هایی که از جنس لاتکس، پلی سوپرین یا پلی اورتان تولید شده اند، به خوبی از بارداری یا انتقال بیماری ­های مقاربتی پیشگیری می­کنند.
بسیاری از برندهای تجاری سازنده کاندوم ایمن و مورد تأیید سازمان غذا و دارو آمریکا (FDA) هستند. با این حال، باید مراقب برند های جدید و انواع طبیعی آن باشید، چرا که ممکن است به اندازه دیگر کاندوم ­ها مؤثر نباشند.
در این مقاله، به شناسایی ایمن ­ترین کاندوم ­ها می­پردازیم و نکاتی را در مورد نحوه استفاده از کاندوم بیان می­کنیم تا بیشترین میزان محافظت را داشته باشند.

کاندوم ­ها چقدر در پیشگیری از بارداری و بیماری­ های مقاربتی مؤثرند؟
کاندوم ­های مردانه به عنوان یکی از ایمن­ ترین راه­ های پیشگیری از بارداری شناخته می­ شوند. طبق یافته­ ها، در صورت استفاده درست، کاندوم ­ها در پیشگیری از بارداری تا ۹۸ درصد مؤثرند. در صورت استفاده نادرست، تأثیر آنها حدود ۸۵ درصد خواهد بود. کاندوم های زنانه در صورتی که به درستی استفاده شوند، تا ۹۵ درصد مؤثر خواهند بود. اما هنگامی که نحوه استفاده از کاندوم های زنانه صحیح نباشد، تأثیر آنها به ۷۹ درصد کاهش می­ یابد.
هم کاندوم ­های مردانه و هم کاندوم ­های زنانه در پیشگیری از بیماری­ های مقاربتی مؤثر هستند. این بیماری­ ها از طریق مایعات موجود در بدن مانند مایع منی، ترشحات واژن و خون انتقال می­ یابند. کاندوم ­ها به عنوان محافظ در مقابل این مایعات عمل می­کنند و از انتقال بیماری­ های زیر پیشگیری می­کنند:
- گنوره آ
- کلامیدیا
- ایدز
- سیفلیس
کاندوم­ ها در پیشگیری از انتقال دیگر بیماری ­های مقاربتی مانند تبخال تناسلی و زگیل تناسلی چندان مؤثر نیستند. این بیماری­ها از طریق تماس پوستی منتقل می­شوند و نقاطی مانند لابیا، پوست بیضه و باف ت­های داخلی را درگیر خود می­کنند اما کاندوم ­ها تنها طول آلت تناسلی و داخل واژن یا مقعد را پوشش می­دهند.

ایمن ­ترین کاندوم­ ها و نحوه استفاده از آنها
اغلب آن ­ها ایمن هستند. سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) روی تمامی کاندوم­ های ساخته شده از لاتکس و پلی آرتان تست کیفیت انجام می­دهد و تولیدکنندگان را وادار به بررسی مرحله به مرحله محصولشان می­کند.
به علاوه، مأموران FDA نمونه ­های تصادفی ازکاندوم ­های موجود در انبار را انتخاب کرده و برای تست نشتی، آنها را با آب پر می­کنند. هر برند برای کسب مهر تأیید FDA، باید از هر 1000 نمونه کاندومش، سالم بودن 996 تایشان در آزمایش آب ثابت شود.
برای اینکه از سالم بودن این روش پیشگیری از بارداری مطمئن شوید و به بهترین نحو از آن استفاده کنید، می­توانید راهکارهای زیر را به کار گیرید:
از مصرف برندهای جدید خودداری کنید
بسیاری از تولیدکنندگان، کاندوم­ های جدید را بیشتر با هدف تحریک جنسی تولید می­کنند نه محافظت. از برندهایی که روی جعبه محصول به پیشگیری از بارداری یا بیماری­ های مقاربتی اشاره نکرده ­اند، استفاده نکنید.
اگر کاندوم تمام آلت تناسلی را نپوشاند، محافظت آن کامل نخواهد بود.
اطلاعات مندرج روی بسته بندی را بخوانید
مطمئن شوید که در نوشته ­های مندرج روی بسته بندی، به پیشگیری از بیماری ­های مقاربتی اشاره شده باشد. برندهای زیادی همچون KODEX و Kapoot انواع مختلف کاندوم­ با خاصیت پیشگیری از بیماری­ های مقاربتی را عرضه می­کنند.
با این حال، همانطور که پیشتر اشاره شد، کاندوم ­ها از انتقال تمامی بیماری­ های مقاربتی پیشگیری نمی­کنند. چرا که حتی با وجود کاندوم، امکان ابتلا به بیماری های مقاربتی که از طریق تماس پوستی منتقل می ­شوند، وجود دارد.
همواره باید نوشته­ های مندرج روی محصول را به دقت مطالعه کرد و آن را با برخی برندهای خاص مقایسه کرد تا بتوان فهمید آیا استانداردهای ایمنی در این محصول رعایت شده ­اند یا خیر.
از کاندوم­ های طبیعی استفاده نکنید
کاندوم ­های طبیعی جایگزینی برای کاندوم­ های ساخته شده از لاتکس هستند. این کاندوم­ ها برای پیشگیری از بارداری مؤثر هستند اما معمولاً از انتقال بیماری­های مقاربتی پیشگیری نمی ­کنند.
افرادی که به لاتکس حساسیت دارند، یا به دنبال جایگزینی برای لاتکس هستند، باید از کاندوم ­های تولید شده از پلی آرتان استفاده کنند. این کاندوم ­ها کمی گران­تر هستند اما راحت­تر اندازه می­شوند و به اندازه کاندوم ­های لاتکس در پیشگیری از باردرای یا انتقال بیماری­های مقاربتی مؤثر هستند.
کاندوم­ هایی که به درستی نگه داری نشده اند، را استفاده نکنید
کاندوم­ ها در معرض گرما یا ساییدگی آسیب می­ بینند بنابراین نحوه نگه داری آنها بسیار مهم است.
همیشه کاندوم­ ها را در محل خشک و خنک و به دور از هوای داغ یا سرما نگه دارید. نگه داری آن ها در محیطی با دمای غیرعادی، می­تواند آنها را ضعیف کرده و تأثیرشان را کمتر کند.
کاندوم را نباید در کیف پول نگه داری کرد چرا که ممکن است درمعرض ساییدگی یا گرما قرار گیرد و ضعیف و یا پاره شود.
از کاندوم­ های دارای لوبریکانت استفاده کنید
استفاده از لوبریکانت بیشتر، برای همه ضروری نیست. هنگامی که فرد تحریک می­شود، واژن به طور خودکار مایع روان کننده ترشح می­کند اما با این وجود برخی مواقع این میزان از روان کننده کافی نیست.
در چنین مواردی باید از انواع دارای لوبریکانت یا لوبریکانت­ های آبی یا سیلیکونی استفاده کرد. لوبریکانت موجود روی لایه بیرونی کاندوم به کاهش سایش در هنگام رابطه جنسی و جلوگیری از بیرون آمدن یا پاره شدن کاندوم کمک می­کند.
از لوبریکانت ­های روغنی استفاده نکنید
روغن­ هایی همچون روغن بچه، لوسیون یا ژل پترولیوم می­توانند سبب پاره شدن کاندوم ها شوند، بنابراین نباید آنها را به همراه کاندوم استفاده کرد.
از کاندوم­ های منقضی شده استفاده نکنید
تاریخ انقضای کاندوم روی بسته بندی آن درج شده است. اگر تاریخ انقضای کاندوم گذشته باشد، باید آن را دور بیاندازید چرا که احتمال پارگی آن بیشتر از کاندوم­ های جدید است.
از مصرف کاندوم­ های حاوی اسپرم کش پرهیز کنید
برخی از آن­ ها حاوی اسپرم ­کش هستند. سازمان FDA، نانوکسینول 9 را به عنوان اسپرم کش بدون نیاز به تجویز پزشک تأیید کرده است. در برخی افراد، اسپرم کش می­تواند منجر به عفونت واژن یا مقعد شود اما برای دیگر افراد ممکن است مشکلی ایجاد نکند.

منبع: مینت

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.