۲۱۰۳۷۳
۹۲۰۹
۹۲۰۹

درد ناشی از میوم، چگونه است؟

در این مقاله می‌خواهیم ببینیم که آیا اساساً چیزی به اسم کمردرد ناشی از میوم وجود دارد یا خیر.

بسیاری از بیماران دچار میوم، از درد کمر شکایت دارند. در این مقاله می‌خواهیم ببینیم که آیا اساساً چیزی به اسم کمردرد ناشی از میوم وجود دارد یا خیر. پیش از این که به سراغ بررسی این موضوع برویم، باید راجع به رحم و بیماری میوم اندکی صحبت کنیم.

لایه‌های رحم
رحم یکی از ارگان‌های بدن خانم‌ها است که از سه لایه تشکیل شده. این سه لایه عبارتند از:
لایه مخاطی یا آندومتر: این لایه در طی دوره‌های قاعدگی دچار ریزش شده و باعث خونریزی می‌شود.
لایه عضلانی یا میومتر: جنس ماهیچه‌های رحمی از نوع عضلات صاف است. این عضلات به طور غیر ارادی و به واسطه‌ی سیستم عصبی خودمختار فعالیت می‌کنند.
لایه سروزی یا پریمتر: این لایه دورتادور لایه‌های قبلی را در برگرفته و از آن‌ها حفاظت می‌کند.

بیماری میوم چیست؟
در بیماری میوم، لایه‌ی عضلانی یا همان میومتر درگیر می‌شود و سلول‌های عضلانی به طور کنترل نشده و بی‌رویه شروع به تقسیم شدن می‌کنند. این سلول‌ها در کنار هم تجمع پیدا کرده و به صورت یک توده دیده می‌شوند. کمردرد ناشی از میوم در واقع به دلیل فشار این توده بر روی ستون فقرات یا اعصاب بدن است. اندازه‌ی این توده میوم می‌تواند از توده‌های بسیار کوچک تا توده‌هایی به اندازه‌ی چندین سانتی‌متر مشاهده شود.

آیا میوم بدخیم است؟
خیر؛ تقریبا تمامی میوم‌ها تومورها یا توده‌هایی خوش‌خیم هستند.

دلایل رشد میوم‌ چیست؟
دلیل اصلی رشد میوم، هورمون استروژن (نوعی هورمون جنسی زنانه) است. هورمون استروژن در دوران باروری، در بیشترین مقدار خود قرار دارد، به همین دلیل این بیماری بیشتر در میان خانم‌های در سنین باروری دیده می‌شود. در طی دوران بارداری نیز سطح هورمون استروژن افزایش می‌یابد. به همین دلیل میوم‌ها در دوران بارداری بزرگ‌تر می‌شوند. پس از یائسگی، سطح هورمون استروژن به شکل چشمگیری کاهش می‌یابد؛ بنابراین سایز میوم‌ها پس از یائسگی کاهش می‌یابد.

کمردرد ناشی از میوم و علائم دیگر
اکثر خانم‌هایی که در رحم خود دارای میوم هستند، معمولاً علائمی ندارند. به طوری که گفته می‌شود از هر سه خانمی که دارای میوم است، تنها یک نفر دچار علائم آن می‌شود. شایع‌ترین علائم میوم عبارت‌اند از:
افزایش خونریزی در دوران قاعدگی - یکی از شایعترین شکایات بیماران، افزایش خونریزی‌های قاعدگی است. این افراد دچار کم‌خونی شده و معمولاً از ضعف و خستگی شکایت دارد.
یبوست - روده‌ها در کنار رحم قرار دارند. اگر توده‌ی میوم در رحم به روده‌ها فشار وارد کند، می‌تواند منجر به یبوست شود.
تکرر ادرار - رحم در مجاورت مثانه قرار دارد. وقتی توده میوم به مثانه فشار وارد کند، ظرفیت مثانه کاهش پیدا می‌کند. به همین دلیل ممکن است تکرر ادرار اتفاق بیفتد.
کمردرد ناشی از میوم - رحم در جلوی ستون فقرات قرار دارد؛ به همین دلیل مثل موارد قبل ممکن است توده‌ی میوم با ایجاد فشار بر روی ستون فقرات یا اعصاب دیگر باعث درد شود. این درد ممکن است مثل درد سیاتیک، به باسن و پاها نیز انتشار داشته باشد.

درمان
برای درمان کمردرد ناشی از میوم ، باید علت اصلی، یعنی بیماری میوم را درمان کرد. بعد از درمان میوم، درد کمر نیز از بین می‌رود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.