علائم عفونت پستانها، چیست و چند نوع دارد؟
عفونت پستان یا (Breast infections) هنگامی رخ میدهد که باکتریها به بافت پستان حمله میکنند و در نتیجه این حمله، در پستان التهاب ایجاد میشود.
عفونت پستان یا (Breast infections) هنگامی رخ میدهد که باکتریها به بافت پستان حمله میکنند و در نتیجه این حمله، در پستان التهاب ایجاد میشود. به التهاب پستان ماستیت نیز گفته میشود.
در حالی که بسیاری از افراد عفونت پستان را با شیردهی مرتبط میدانند، افرادی که در دوران شیردهی نیستند نیز میتوانند به عفونت پستان مبتلا شوند.
علائم
در بعضی موارد، شخص مبتلا به عفونت پستان ممکن است متوجه وجود یک ضایعه آلوده در سطح پستان شود. در موارد دیگر، درد عمیق در پستان ممکن است نشان دهنده عفونت باشد.
علائم عفونت پستان میتواند شامل موارد زیر باشد:
حساسیت سینه به لمس
ترک خوردن یا آسیب دیدن نوک سینه ها
تب
ظاهر شدن علایمی علائم آنفلوانزا مانند بدن درد و احساس خستگی
حالت تهوع
درد در پستان
مشاهده رگه های قرمز روی پستان
مشاهده زخم های در سطح پستان که بهبود پیدا نمیکنند.
انواع و دلایل
انواع مختلفی از عفونت پستان وجود دارد که عبارتند از:
عفونت مرکزی یا زیر نوک پستانی: هنگامی که مجاری شیر با وجود آبسه، آلوده یا ملتهب شوند، چنین عفونتی رخ میدهد. این عفونت به احتمال زیاد در افرادی که سیگار می کشند، بیشتر دیده میشود. علاوه بر تجربه علائم در هر دو سینه، به احتمال زیاد در این وضعیت از نوک پستان ترشحاتی خارج میشود.
التهاب پستان لوبولار گرانولوماتوز: این عفونت می تواند باعث ایجاد توده دردناک اما غیر سرطانی در پستان شود. افراد مبتلا به این بیماری پستان، ممکن است در درمان عفونت با آنتی بیوتیک ها مشکل داشته باشند.
عفونت محیطی: این عفونت معمولا ناشایع و نادر است. بیشتر در افرادی دیده می شود که به بیماری خاصی مانند دیابت یا آرتریت روماتوئید مبتلا هستند.
عفونت پوستی: افرادی که دارای سینه های بزرگ هستند یا افرادی که سابقه جراحی سینه یا رادیوتراپی دارند، در خطر بیشتر ابتلا به این عفونت هستند.
التهاب، ورم و عفونت پستان در دوران شیردهی بسیار شایعتر است. زیرا در این دوره به دلیل مکیدن بیش از حد پستان توسط نوزاد ممکن است در بافت نوک پستان ترک های ایجاد شود که ورود باکتری ها به داخل پستان را تسهیل می بخشد.
عفونت مرکزی یا زیر نوک پستانی
علاوه بر این، مجاری شیر طی دوره شیردهی می توانند مسدود شوند. تجمع شیر و تورم این مجاری می تواند باعث شروع فعالیت باکتری ها شود که در نهایت عفونت پستان دامن شخص را خواهد گرفت.
تشخیص
پزشک از موارد زیر سوالاتی از شخص مبتلا به عفونت پستان خواهد پرسید:
علایم اصلی که تجربه می کند
آیا در دوران شیردهی است یا خیر
آیا آسیبی به سینه او وارد شده یا خیر
آیا سابقه جراحی یا معالجه قبلی داشته یا خیر
پزشک همچنین در مورد علائم دیگری مانند تب، لرز یا خستگی سؤالاتی خواهد پرسید. در نهایت ممکن است پستان و نوک سینه را نیز از نظر جسمی و ظاهری معاینه کند.
درمان عفونت سینه
درمان عفونت پستان غالباً به دو عامل زیر بستگی دارد:
علت اصلی بروز عفونت
نوع عفونت
شدت عفونت
شیوه های درمانی میتواند شامل موارد زیر باشد:
اگر فردی دچار آبسه سینه شود، پزشک ممکن است اقدام به تخلیه آبسه کند.
اگر عفونت ناشی از فعالیت باکتری باشد، پزشک معمولاً برای بیمار آنتی بیوتیک تجویز میکند. در این نوع عفونت، به طور معمول، علائم در ۱-۲ روز از شروع درمان بهبود می یابند.
در موارد نادر، اگر مجاری شیری آسیب دیده باشند احتمال انجام عمل جراحی برای حذف این مجاری وجود دارد.
درمانهای خانگی عفونت سینه
افراد مبتلا به عفونت سینه میتوانند از انواع داروهای و درمان های خانگی برای به حداقل رساندن درد و ناراحتی ناشی از عفونت استفاده کنند.
برخی از درمان های خانگی شامل موارد زیر است:
داروهای ضد درد (OTC) یا غیرنسخه ای برای کاهش درد (مانند استامینوفن یا ایبوپروفن )
نوشیدن مایعات زیاد
استراحت کردن.
پوشیدن لباس های گشاد
پرهیز از استفاده از سوتین سفت و تنگ
اگر بروز عفونت پستان در یک زن به دلیل شیردهی باشد، میتوان برای کاهش ناراحتی و به حداقل رساندن احتمال بازگشت عفونت اقدامات زیر را انجام داد:
در این وضعیت خانمی که در دوره شیردهی قرار دارد باید باز هم به شیر دادن به نوزاد خود ادامه دهد. مگر اینکه پزشک او را از اینکار منع کند. عفونت از طریق شیردادن به نوزاد منتقل نمیشود.
اگر یکی از پستان ها دچار عفونت شده است، سعی کنید تا پایان آن از پستان دیگر به بچه خود شیر بدهید.
بر روی پستان ملتهب خود کمپرس گرم قرار دهید تا درد ناشی از آن تسکین پیدا کند.
استفاده از روش های مناسب شیردهی. برای مثال خودتان شیر را تخلیه کرده و در شیشه شیر بریزید تا نوزاد با مکیدن نوک پستان عفونت را بیشتر نکند.
هنگام شیردهی بخش هایی از پستان که درد میکند را ماساژ دهید. اینکار باعث میشود مجاری شیری مسدود نشوند.
اگر علائم شما با آنتی بیوتیک ها و غیرنسخه ای بهبود نیابد، باید با پزشک خود صحبت کند.
در موارد زیر به پزشک خود مراجعه کنید:
مشاهده رگه های قرمز روی پستان که تا زیر بغل گسترش پیدا کرده اند
وجود خون یا چرک در شیر مادر
نکات پایانی
عفونت پستان می تواند ناشی از شیردهی و یا به دنبال جراحات و آسیب باشد. علاوه بر این برخی بیماری ها نیز می توانند در بروز این عفونت نقش داشته باشند. کسی که گمان می کند عفونت دارد باید به پزشک مراجعه کند. پزشک به بیمار آنتی بیوتیک خواهد داد و یا در نهایت انجام عمل جراحی را توصیه خواهد کرد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼