نشانه های تنبلی تخمدان، آیا میدانید؟
امروز می خواهیم راجع به تنبلی تخمدان و برخی نشانه های آن صحبت کنیم.
امروز می خواهیم راجع به تنبلی تخمدان و برخی نشانه های آن صحبت کنیم. منتها باید در نظر داشته باشیم که اولا هر کسی که دو تا از این نشانه ها و علائم را داشته باشد لزوما تنبلی تخمدان ندارد، ثانیا این نشانه ها دلیل قطعی بر پلی کیستیک بودن تخمدان نیست و مهم تر از همه هرگز بدون انجام آزمایش های مربوطه و تشخیص پزشک نمی توان نظر قطعی داد و یک نسخه برای همه آدم ها پیچید.
سندرم تخمدان پلی کیستیک که در برخی موارد از آن به عنوان کم کاری یا تنبلی تخمدان یاد می شود از بیماری های شایع در زنان است و به دلیل عوارضی که می تواند داشته باشد، بسیار مهم است. البته باید در نظر داشته باشی که اگر به موقع و تحت نظر پزشک آن را درمان کنی جای هیچ گونه ترس و نگرانی ندارد. این سندروم می تواند مشکلاتی در باروری و بر هم خوردن عادت ماهیانه را در بر داشته باشد. در حال حاضر دلیل قطعی توسط پزشکان از مبتلا شدن افراد به این سندروم یافت نشده است اما می توان گفت که اگر خواهر، مادر و بستگان درجه ۱ فردی به این سندروم تخمدان پلی کیستیک مبتلا باشد امکان دارد که خود فرد هم دچار تنبلی تخمدان باشد که باید با انحجام آزمایش های مربوطه بعد از اطمینان از وجود آن در صدد روش های درمانی آن برآییم.
یکی از مهم ترین نشانه های تنبلی تخمدان بر هم خوردن مدت زمان و فواصل دوران قاعدگی است. به طور معمولا فاصله دوره قاعدگی هر ۲۸ الی ۳۰ روز یک بار اتفاق می افتد و در برخی موارد می تواند هر ۲۱ تا ۳۵ روز یک بار هم باشد؛ اما اگر فاصله هر دو قاعدگی از ۳۵ روز بیشتر باشد نیاز به بررسی و گرفتن نظر پزشک متخصص وجود دارد. تخمک گذاری های کم و نامنظم، عدم تخمک گذاری به مدت طولانی و حتی طی ماه ه که این مشکل خود را به صورت پریود های دیر به دیر و گاهی هر چند ماه یک بار نشان می دهد می تواند از جمله مهم ترین عوامل نشان دهنده تخمدان پلی کیستیک باشد. به طور کلی بر هم خوردن تعادل و میزان هورمون ها از نشانه های تنبلی تخمدان است که زیاد شدن هورمون های مردانه که می تواند رشد مو های زائد در ناحیه سینه، زیر چانه و… و همچنین ریزش موی شدید و سکه ای را به همراه داشته باشد، را نیز به همراه دارد. افزایش موهای زاید به معنی افزایش موهای نواحی خاصی از بدن که معروف ترین آن ناحیه فوقانی لب و چانه است اتفاق می افتد و در این نواحی به دلیل حساس بودن ریشه های مو به هورمون های مردانه، موها زبر، خشن و سیاه تر از معمول رشد می کنند.
این سندروم هورمونی که زنان بارور (بین سنین ۱۵ تا ۴۴ ساله) به آن مبتلا می شوند، می تواند علائم و نشانه های دیگری هم داشته باشد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم.
کیست در تخمدان هایی از عوامل و نشانه های این سندروم است اما مانند دیگر موارد نشانه قطعی و ۱۰۰% نیست. در برخی موارد تخمدان هایی هستند که تنبلی دارند و در عین حال کیست هم ندارند. گاهی در تخمدان پلی کیستیک، تعداد زیادی کیسه کوچک و پر از مایع در داخل تخمدان ها ایجاد می شوند که کلمه پلی کیستیک هم به معنی "کیست های زیاد" است.
بروز جوش و چربی بیش از حد پوست از دیگر عواملی است که می تواند در کنار موارد دیگر نشان دهنده تنبلی تخمدان باشد.
مقاومت به انسولین نشانه دیگر است. تقریبا ۷۰ درصد زنان مبتلابه تنبلی تخمدان به انسولین مقاومت نشان می دهند؛ به این معنی که سلولهای آن ها نمی توانند به درستی از انسولین استفاده کنند.
چربی زیر شکم، چاقی و افزایش وزن و با حتی در برخی موارد کاهش وزن شدید و یک دفعه ای می تواند از دیگر نشانه های تنبلی تخمدان باشد. معمولا چربی ناحیه زیر شکم می تواند عامل ایجاد تخمدان پلی کیستیک و بالعکس باشد.
بهتر است در صورت بروز و مشاهده چند عامل با هم، با پزشک متخصصت مشورت و در صورت نیاز آزمایش های لازم را انجام بدهی. بوس به لپت که انقدر به سلامتی ات اهمیت می دهی.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼