۲۱۶۱۰۳
۱۰۴۸
۱۰۴۸

دلایل انزال دیررس، پیامد ها و درمان

شاید در نگاه اول رابطه‌ جنسی طولانی تجربه‌ای لذت بخش به شمار بیاید اما این همه‌ی ماجرا نیست.

دیر انزالی اختلالی جنسی است با بالا بودن احتمال تجربه‌ی ناکامی جنسی و ایجاد تنش‌ها و فشار‌های جنسی که موجب کاهش تجربه لذت جنسی و پایین آمدن کیفیت رابطه‌ی بین زوجین در همه‌ی ابعاد می‌شود. شاید در نگاه اول رابطه‌ی جنسی طولانی تجربه‌ای لذت بخش به شمار بیاید اما این همه‌ی ماجرا نیست بلکه انواعی از دیر انزالی وجود دارند که یکی از آن‌ها انزال مهارشده یا طولانی مدت است که در طولانی مدت می‌تواند موجب فرسودگی جسمی و روانی و ایجاد مشکلاتی در میل جنسی شخص و شریک جنسی‌اش شده و پیامدهای منفی بر روی رابطه‌ی زوجین داشته باشد. در این زمینه پیشنهاد می‌کنیم مقاله اختلال نعوظ را نیز مطالعه کنید.

دیر انزالی
دیر انزالی به معنای عدم تجربه‌ی ارگاسم و اوج لذت جنسی در آمیزش بصورت طبیعی است؛ این کژکاری جنسی در حالی رخ می‌دهد که فرد میل جنسی طبیعی و حتی بالایی دارد. دیر انزالی یکی از اختلالات جنسی است که شیوع پایینی دارد و به نام‌های انزال مهار شده یا انزال نارس نیز نامیده می‌شود به این معنا که انزال خارج از زمان طبیعی و در حدود ۳۰ الی ۴۵ دقیقه بعد از آمیزش یا صرفا به وسیله خودارضایی یا حتی در برخی موارد ممکن است فرد به اوج لذت جنسی نرسد که موجب ناکامی فرد می‌شود.

انواع دیر انزالی و نشانه‌های آن
دیر انزالی را می‌توان در یک نمودار کیفی و در حالت‌های مختلفی ترسیم کرد؛ دیر انزالی معمولا با تجربه‌ی ناکامی جنسی، احساس سرخوردگی، تنش و فشار برای فرد و شریک جنسی‌اش همراه است. انواع دیر انزالی به شرح زیر است.
1. انزال اصلا اتفاق نمی افتد: فرد تحت هیچ شرایطی نمی‌تواند اوج لذت جنسی را تجربه کند؛ بیشترین ناکامی در این حالت اتفاق می‌افتد.
۲. انزال دیر اتفاق می افتد: فرد به انزال می‌رسد اما در خارج از حالت زمانی عادی که ممکن است حس ملال و یا فرسودگی و خستگی را تجربه کند؛ انزال دیررس می‌تواند برای شریک جنسی فشار و تنش ایجاد کند.
3. انزال در شرایط خاص اتفاق می‌افتد: این حالت بدین معنی است که فرد از آمیزش به انزال نمی‌رسد و حتما باید از شیوه‌های دیگر نظیر خودارضایی، سکس دهانی و یا تحریک دستی اوج لذت جنسی را تجربه کند که می‌تواند در طی زمان به نارضایتی جنسی شریک جنسی منجر شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه خود ارضایی در مردان و خود ارضایی در زنان کلیک کنید.
۴. انزال خارج از رابطه‌ی جنسی: فرد می‌تواند به اوج لذت جنسی دست یاید اما این اتفاق صرفا به تنهایی و بصورت خودارضایی اتفاق می‌افتد و فرد در طی رابطه‌ی جنسی نمی‌تواند انزال را تجربه کند؛ این حالت می‌تواند با درجاتی از سرخوردگی و ناکامی همراه باشد.

دلایل دیرانزالی
از جمله مهمترین دلایل دیر انزالی می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:
1. استرس و اضطراب
یکی از دلایل اصلی تاخیر در انزال وجود استرس و اضطراب و عدم وجود شرایط مناسب زمانی و مکانی برای آمیزش است. اضطراب از عدم نعوظ در آقایان و یا انزال دیر رس بر عملکرد جنسی افراد تأثیر می‌گذارد. در این صورت می‌توانید از مشاوره کنترل استرس استفاده کنید.
2. اختلالات هورمونی
اختلالات هورمونی و بیولوژیکال از عوامل اصلی انزال دیر رس اند مانند هایپوگنادیسم که غده جنسی کارکرد خود را از دست می دهد، اختلالات مرتبط با غده تیروئید، غده هیپوفیز و یا اشکال در کارکرد پروستات.
3. مصرف مواد مخدر و دارو
مصرف مواد مخدر و داروهایی نظیر متادون، ترامادول، مورفین و بنزودیازپین و داروهای مختلف نیز عوارض متفاوتی دارند که یکی از این عوارض کاهش کیفیت رابطه ی جنسی بصورت تجربه ی دیرانزالی است.
4. خودارضایی
همچنین افرادی که تجربیات متعدد خودارضایی دارند عادت هایی از نظر فشار، زاویه و نحوه نگه داشتن آلت برای رسیدن به انزال یا کسب لذت دارند، این عادات اثرات خود را در تفاوت بین خودارضایی و تجربه ی رابطه ی جنسی نشان می دهند که یکی از پیامدهای آن انزال دیررس و یا زود انزالی است.

پیامدهای دیرانزالی
از جمله مهم‌ترین پیامدهای دیر انزالی می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:
تجربه‌ی ناکامی جنسی
یکی از موضوعات دردناکی که در پی انزال دیررس علی الخصوص در نوع بدون انزال آن وجود دارد تجربه‌ی سرخوردگی و ناکامی جنسی است که در پی آن احساس منفی بسیاری نسبت به هویت جنسی در فرد به وجود می‌آید. با ادامه پیدا کردن این موضوع فرد دچار علائم افسردگی می گردد و باید برای درمان افسردگی اقدام نماید. پیشنهاد می‌کنیم مقاله علائم افسردگی و درمان افسردگی را بخوانید.
خستگی و فرسودگی جنسی
شاید در اولین دفعات طولانی شدن رابطه‌ی جنسی تجربه ای لذت بخش و بیاد ماندنی باشد اما در طی زمان می‌تواند منجر به خستگی جسمی و روحی و کاهش تجربه‌ی لذت جنسی شود؛ بدین معنی که فرد در حین آمیزش از انجام عمل جنسی خسته شده و رابطه صرفا برای انزال که حتی ممکن است اتفاق نیافتد انجام می‌شود، این اتفاق در طی زمان می‌تواند منجر به کاهش میل جنسی در زوجین شده و سبب پرهیز از رابطه جنسی گردد.
کاهش میل جنسی و بی‌میلی جنسی
این کاهش یکی از پیامد‌های کاهش کیفیت رابطه است و معمولا بدلیل تجربه‌ی ارگاسم در شریک جنسی و عدم ارضای همزمان شریک جنسی دچار خستگی جسمی و حتی روحی شده و به مرور این ناکامی در ارضای شریک جنسی باعث سرخوردگی و در نتیجه کاهش میل جنسی و پرهیز از رابطه جنسی می‌شود.
کاهش کیفیت رابطه زوجین
فرسودگی جسمی و تنش و ناکامی روحی باعث می‌شود فرد در حین رابطه احساس عدم کفایت کند و این نقص در بعد جنسی رابطه می‌تواند منجر به کاهش کلی کیفیت در جنبه‌های دیگر رابطه بشود.

درمان دیر انزالی یا انزال دیررس
برای تجربه‌ی انزال طبیعی، اولین مسیر کشف علل و دلایل پیش آمدن این اتفاق است؛ معمولا استفاده از چند شیوه و تکنینک درمانی نسبت به یک راه بازخورد بهتری دارد.
1. درمان‌های دارویی
افرادی که دچار اختلالات طبی هستند و دیرانزالی به عنوان یکی از پیامدهای اصلی اختلالشان اتفاق می‌افتد نیاز است که با مراجعه به متخصص و مصرف دارو برای درد اصلی درمان بیابند در این صورت دیرانزالی که پیامد ثانویه‌ی اختلال مذکور است برطرف خواهد شد.
2. مراجعه به اورولوژیست
مراجعه به متخصص و بررسی دستگاه تناسلی و رفع موانع فیزیکی که منجر به دیر انزالی در فرد می‌شوند، یکی از راه‌حل‌های درمان دیر انزالی‌ست.
3. توجه به تحریک و آماده سازی پیش از آمیزش
در صورتی که معاشقه‌ی پیش از آمیزش به درستی و به صورت کامل انجام گیرد زمان انزال فرد کوتاه‌تر شده و کیفیت بهتری را در رابطه جنسی تجربه خواهند کرد؛ این موضوع نیازمند مطالعه و افزایش آگاهی در شریک جنسی و خود فرد و توجه به تقاضاهای جنسی زوج برای تحریک و آماده سازی هر چه بهتر است.
4. کاهش موانع برای درمان دیر انزالی
موانعی مانند علائم استرس و اضطراب از عوامل اصلی در کاهش میل جنسی و کیفیت رابطه‌ی بین زوجین است. با مراجعه به متخصص می‌توانید از ریشه‌های استرس و اضطراب خود آگاه شده و از آن بکاهید که منجر به تجربه کیفیت بالاتری در رابطه شما می‌شود. برای اطلاع از علائم استرس و اضطراب کلیک کنید.
همچنین عوامل مختلفی نظیر خواب و رژیم غذایی نامناسب می‌تواند سبب ساز کاهش لذت در رابطه‌ی جنسی و ایجاد تنش در حین آمیزش بشنود، فراهم کردن مکان و زمان مناسب برای رابطه‌ی جنسی می‌تواند به بهبود کیفیت آن کمک کند.

نکات مهم در مورد دیر انزالی یا انزال دیردرس
در دیر انزالی برخلاف زودانزالی فشار عمده بر روی شریک جنسی فرد است، احساس ناکامی که پارتنر از عدم ارضای زوج خودش دریافت می‌کند سبب خستگی و فرسودگی روانی شده و به مرور زمان سبب کاهش میل جنسی و در طی زمان جنبه‌های مختلف رابطه را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. برای اطلاع بیشتر از زود انزالی کلیک کنید.
خیلی از مواقع دیر انزالی به دلایل روانی اتفاق می‌افتد که به عنوان مانع برای تجربه‌ی لذت جنسی عمل می‌کنند، این موانع نیاز به کنکاش و بررسی توسط متخصص دارند.
در بسیاری از اوقات می‌توان با افزایش آگاهی از مسائل جنسی به افزایش کیفیت آن کمک کرد؛ به عنوان مثال آگاهی از تکنیک‌های جنسی ، دریافت مشاوره رابطه زناشویی و مشاوره جنسی از جمله کارهایی است که می‌تواند در بهبود روابط اثر گذار باشند.

سؤالات متداول
دلیل دیر انزالی زنان چیست؟
وجود مشکلات در رابطه عاطفی با همسر، مصرف قرص‌های ضد افسردگی، یکنواخت بودن شرایط، مکان و پوزیشن‌های رابطه جنسی، آسیب جسمانی یا روانی که برای مثال حس تجاوز را برای زن ایجاد کند از دلایل انزال دیر رس یا ارضا نشدن در زنان است.
چه دارویی برای درمان دیر انزالی مؤثر است؟
هیچ دارویی به طور اختصاصی برای درمان دیر انزالی وجود ندارد. با این حال در برخی موارد از آمانتادین، بوسپیرون و سیپروهپتادین که برای درمان بیماری‌های دیگر هستند استفاده می‌شود. هیچ کدام از این داروها را نباید به صورت خودسرانه مصرف کنید. همچنین گیاهان دارویی مانند نعنا، گیاه الوتروکوکوس، سیاه دانه و گیاه گزنه می‌تواند در افزایش قوای جنسی و درمان دیر انزالی به شما کمک کند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.