۲۲۴۳۶۲
۱۲۴۰
۱۲۴۰

درمان قاعدگی دردناک چیست؟

قاعدگی دردناک (Dysmenorrhea) یکی از مشکلات رایج در میان زنان بالغ است.

قاعدگی دردناک (Dysmenorrhea) یکی از مشکلات رایج در میان زنان بالغ است. این رخداد که در دوره عادت ماهانه در زنان رخ می‌دهد می‌تواند باعث درد ملایم تا درد بسیار شدید در زنان شود. از علائم رایج آن احساس درد شدید در ناحیه شکم، لگن، کمر و پشت و داخل ران است. این موضوع همچنین می‌تواند باعث اسهال و یا شل شدن مدفوع شود.
دلیل قاعدگی دردناک ریشه در انقباض شدید عضلات رحم و در نتیجه مسدود شدن عروق این ناحیه دارد. با مسدود شدن عروق رحم، اکسیژن رسانی به این ناحیه متوقف شده و فرد احساس درد می‌کند. متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند با مصرف برخی مواد غذایی می‌توان از قاعدگی دردناک و از برهم خوردن چرخه عادت ماهیانه جلوگیری کرد. در این گزارش به معرفی برخی از این مواد غذایی می‌پردازیم.
۱- اسید چرب امگا ۳
اسید چرب امگا ۳ می‌تواند به کاهش التهاب در بدن کمک کند و باعث قابل تحمل‌تر شدن درد قاعدگی در زنان شود. دانشمندان در یک مطالعه در سال ۲۰۱۲ بر روی دختران ۱۸ تا ۲۲ ساله تاثیر مصرف امگا ۳ بر روی درد قاعدگی را مورد بررسی قرار دادند. شواهد نشان داد دخترانی که در رژیم غذایی خود از امگا ۳ استفاده کرده بودند به میزان قابل توجهی از درد قاعدگی‌شان کاسته شد. همچنین این دختران در طول قاعدگی از قرص مسکن ایبوپروفن به میزان کمتری استفاده کردند.
از مواد غذایی دارای اسید چرب امگا ۳ می‌توان به ماهی سالمون، ماهی تن، ساردین، تخم کتان و روغن آن، دانه‌های چیا، گردو، روغن کانولا و برخی لبنیات مانند ماست و شیر اشاره کرد.
۲- آهن
قاعدگی در زنان منجر به از دست دادن خون و در نتیجه کاهش سطح آهن بدن می‌شود. تحقیقات نشان داده است زنانی که دارای دوره قاعدگی شدید هستند احتمال ابتلا به کم خونی در آن‌ها به میزان چشمگیری افزایش می‌یابد. این زنان نسبت به زنانی که دارای دوره قاعدگی ملایمی هستند آهن بیشتری از دست می‌دهند.
یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ نشان داد زنانی که آهن زیادی از طریق مصرف مواد غذایی دریافت می‌کنند نسبت به زنان دیگر کمتر دچار علائم شدید قاعدگی و درد می‌شوند.
مواد غذایی سرشار از آهن شامل گوشت، جگر گاو، حبوبات و عدس، اسفناج، ساردین و شکلات تلخ است. بهتر است زنان نه تنها در دوره قاعدگی، بلکه در تمامی طول سال مواد غذایی دارای آهن را به طور مستمر در رژیم غذایی خود قرار دهند.
۳- کاهش مصرف سدیم
کاهش مصرف سدیم (نمک خوراکی) می‌تواند به کاهش نفخ و "تورم قاعدگی" در زنان کمک کند. در این حالت حبس مایعات در بدن و ناتوانی در دفع آن، باعث ایجاد تورم در اندام‌ها و ناراحتی فرد می‌شود. یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ در آمریکا نشان داد افزایش مصرف نمک در زنان می‌تواند میزان تورم قاعدگی را افزایش دهد.
مرکز بیماری‌های قلبی آمریکا اعلام کرده است به طور کلی نباید مردم بیش از ۱۵۰۰ میلی گرم سدیم در روز مصرف کنند. پایین نگه داشتن سطح سدیم بدن می‌تواند در مدیریت و کاهش تورم در دوره قاعدگی کمک کند.
متخصصان می‌گویند در کنار مصرف مواد غذایی مفید، برخی مواد غذایی نیز وجود دارند که زنان نباید در دوره قاعدگی آن‌ها را مصرف کنند. همانطور که برخی از مواد غذایی می‌توانند طول دوره قاعدگی را برای زنان تسهیل و قابل تحمل کنند، برخی مواد غذایی دیگر می‌توانند به سخت‌تر شدن این دوره منجر شوند.
از جمله مواد غذایی که می‌تواند فرآیند التهاب رحم و یا تورم قاعدگی را شدت دهد می‌توان به غذا‌های فرآوری شده (مانند چیپس، همبرگر، سوسیس و کالباس)، مواد غذایی سرشار از شکر یا سدیم، غلات ناکامل (مانند آرد سفید) و مواد غذایی که می‌تواند باعث تولید گاز در بدن شود (مانند گل کلم و جوانه بروکسل) اشاره کرد.
متخصصان می‌گویند در کنار باید‌ها و نباید‌های غذایی، زنان باید توجه زیادی به چرخه قاعدگی خود داشته باشند. با آنکه بسیاری از اتفاق‌های دوره قاعدگی طبیعی هستند، اما اگر شرایط زیر را در خود مشاهده کردید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید:
۱- خونریزی پس از رابطه جنسی
۲- برهم خوردن دوره قاعدگی
۳- دیده شدن لکه و یا خون ریزی در میان دو دوره قاعدگی
۴- خون ریزی شدید و بیش از حد معمول
۵- خون ریزی که بیش از ۷ روز به طول بیانجامد.
۶- درد‌های بسیار شدید و یا دردی که حتی پس از مصرف دارو‌های مسکن ادامه داشته باشد.
متخصصان زنان و زایمان تاکید دارند داشتن رژیم غذایی سالم می‌تواند در بسیاری از زنان باعث کاهش درد‌های قاعدگی شود و یا دستکم این دوره را برای آن‌ها قابل تحمل کند. با این حال، زنان همیشه باید با پزشک درباره برهم خوردن روند دوره قاعدگی و نیز درد‌های شدید این دوره مشورت کنند. متخصصان می‌توانند با راهکار‌های دارویی، از درد زنان در این دوره بکاهند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.