۲۲۶۷۴۸
۱۲۵۴
۱۲۵۴

مشکلات رابطه زناشویی، بیماری شایع

بسیاری از مردان فکر می ­‌کنند اگر مبتلا به بیماری مقاربتی شوند خیلی زود متوجه آن می ­‌شوند.

بسیاری از مردان فکر می ­‌کنند اگر مبتلا به بیماری مقاربتی شوند خیلی زود متوجه آن می ­‌شوند. درحالی­ که اکثر بیماری­ های مقاربتی در مردان همراه با بروز علائم است، و ممکن است بسیاری از آن­ها با سایر مشکلات اشتباه گرفته شوند. ولی در بعضی از موارد، فرد هیچ علامتی ندارد.
شناخت خطرات و اطلاع از علائم و نشانه­‌های بیماری های مقاربتی در مردان برای هر مردی که از نظر جنسی فعال است بسیار اهمیت دارد.

کلامیدیا
کلامیدیا یکی از بیماری های مقاربتی در مردان و زنان است. این بیماری نوعی عفونت باکتریایی است که حین سکس دهانی، واژنی یا مقعدی با فرد مبتلا به کلامیدیا منتقل می­‌شود. کلامیدیا یکی از شایع‌­ترین انواع بیماری های مقاربتی در ایالت متحده است. به­ گفته­ مرکز کنترل و پیشگیری بیماری، آمار مبتلایان به کلامیدیا در ایالت متحده در سال ۲۰۱۶ ۱,۵۹۸,۳۵۴ نفر بوده است.
بسیاری از افراد مبتلا به کلامیدیا هیچ علامتی ندارند. مابقی تنها بعد از گذشت چند هفته از ابتلا دچار علائم می­‌شوند.
ازجمله علائم شایع کلامیدیا در مردان می‌­توان موارد زیر را نام برد:
درد هنگام ادرار
ترشحات آلت تناسلی
التهاب بیضه­‌ها
اگر کلامیدیا در مقعد رخ داده باشد، علائم زیر ظاهر می­‌شود که کم­تر شایع است:
درد مقعد
ترشحات
خونریزی

سوزاک
سوزاک نیز یکی از انواع بیماری های مقاربتی در مردان است. این بیماری نوعی عفونت باکتریایی است که مقعد، گلو یا مجرای ادرار را درگیر می­‌کند. این بیماری از طریق سکس مقعدی، دهانی یا واژنی با فرد آلوده منتقل می­‌شود. اکثر مردان مبتلا به سوزاک هیچ علامتی از خود نشان نمی­‌دهند.
درصورت بروز علائم، موارد زیر از بقیه شایع‌­تر است:
درد هنگام ادرار
ترشحات سبز، سفید یا زرد از آلت تناسلی
علائم زیر کم­تر شایع است:
درد یا التهاب بیضه ­‌ها
درد مفاصل
جوش
سوزاک یکی از بیماری های مقاربتی در مردان و زنان است.
درد هنگام ادرار یکی از علائم بیماری سوزاک در مردان است.

هپاتیت ب
هپاتیت ب یکی از انواع بیماری هپاتیت است که در اثر ویروس هپاتیت ب (HBV) رخ می‌­دهد. این بیماری نیز جزو بیماری های مقاربتی در مردان است. اما برخلاف سایر بیماری­ های مقاربتی که علائم بارز آن حول محور آلت تناسلی ظاهر می­‌شود، هپاتیت ب باعث التهاب خطرناک کبد می­‌شود.
هپاتیت ب از طریق قرار گرفتن در معرض خون یا ترشحات بدن فرد آلوده منتقل می­‌شود.
اکثر افراد مبتلا به هپاتیت ب هیچ علامتی ندارند و کسانی که دچار علائم می‌­شوند آن را با سرماخوردگی یا آنفلونزا اشتباه می‌گیرند. حتی اگر فرد علامتی نداشته باشد، ویروس درصورت عدم درمان به کبد آسیب وارد می­‌کند.
ازجمله علائم شایع هپاتیت ب می­‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
بی­‌اشتهایی
احساس سستی
تب خفیف
درد و کوفتگی عضلات و مفاصل
حالت تهوع
استفراغ
یرقان (زردی پوست و ادرار تیره)

هرپس (سیمپلکس)
تبخال نیز به عنوان یکی از بیماری های مقاربتی در مردان، نوعی بیماری ویروسی است که در اثر ویروس هرپس سیمپلکس (HSV) ایجاد می‌شود. ممکن است تبخال روی دهان ظاهر شود (تبخال دهانی یا HSV نوع ۱) یا دستگاه تناسلی را تحت‌­الشعاع قرار دهد (تبخال تناسلی یا HSV نوع ۲).
این ویروس از طریق تماس مستقیم با دهان یا آلت تناسلی فردی که به­‌واسطه­ دخول جنسی یا سکس دهانی و بوسه به ویروس مبتلا شده منتقل می‌­شود. با این­که انواع HSV مربوط به موقعیت مشخصی است، ممکن است هر نوع از آن در هر قسمت از بدن ظاهر شود.
تشخیص علائم تبخال دشوار است. بسیاری از افراد هیچ علامتی ندارند. کسانی که دچار علائم می­‌شوند متوجه تاول­‌های پوستی خواهند شد که ممکن است آن را با سایر بیماری­‌های پوستی مانند کورک و جوش اشتباه بگیرند. معمولا علائم بین دو روز تا دو هفته بعد از ابتلا ظاهر می­‌شود. ظهور بیماری برای اولین بار شدید است.
ازجمله علائم شایع تبخال در مردان می‌­توان موارد زیر را نام برد:
مورمور، خارش یا سوزش پوست در قسمت­هایی که تاول ظاهر می‌­شود.
تاول روی آلت تناسلی یا بیضه، دور یا روی مقعد، کفل یا ران
تاول روی لب، زبان، لثه و سایر قسمت­‌های بدن
درد عضلات کمر، کفل، ران یا زانو
التهاب و گاهی حساس شدن غدد لنفاوی کشاله
بی­‌اشتهایی
تب
احساس ناخوشی

تب در بیماری های مقاربتی در مردان
تب می‌تواند یکی از نشانه‌های ابتلا به بیماری های مقاربتی در مردان باشد.

ویروس پاپیلوم انسانی (HPV)
اصطلاح HPV به گروهی از ویروس­ها اطلاق می­‌شود که شامل بیش از ۱۵۰ نوع هستند. درحالی ­که اکثر این ویرو‌‌س‌­ها نسبتا بی‌خطر هستند، ۴۰ نوع از آن پتانسیل بروز آسیب را دارند. این دسته از ویروس‌­ها به دو گروه کم­‌خطر و پرخطر تقسیم می­‌شوند.
امروزه HPV یکی از شایع‌­ترین انواع بیماری­ های مقاربتی در مردان و زنان است. اکثر زنان و مردان در طول عمر نهایتا به یکی از انواع آن مبتلا می­‌شوند. به­ گفته­ مرکز کنترل و پیشگیری بیماری، سالانه تقریبا 14 میلیون مورد جدید ویروس پاپیلوم انسانی در ایالت متحده به ثبت می­‌رسد. درحال حاضر، دست کم 79 میلیون نفر از افراد آمریکا به این ویروس مبتلا هستند.
نوع کم­‌خطر این ویروس در بعضی از افراد منجر به بروز زگیل تناسلی می­‌شود. این درحالی است که نوع پرخطر آن در مردان سرطان مقعد، حلق و آلت تناسلی را به دنبال دارد. ویروس پاپیلوم انسانی از طریق تماس پوستی با فرد آلوده به ویروس منتقل می­شود و شایع‌­ترین راه انتقال آن از طریق سکس مقعدی، دهانی یا واژنی است.

علائم ویروس پاپیلوم انسانی (HPV)
مردان مبتلا به ویروس پاپیلوم انسانی معمولا هیچ علامتی ندارند. علائم در صورت بروز شامل موارد زیر است:
زگیل تناسلی (برجستگی­‌های ریز و مسطح به رنگ پوست یا خوشه‌مانند که گفته می­‌شود شبیه به گل کلم هستند).
زگیل دهان یا حلق (از طریق رابطه­ دهانی با فرد آلوده منتقل می­‌شود).

پیشگیری از HPV
برخلاف سایر بیماری­‌های مقاربتی در مردان و همین طور زنان، که تنها از طریق استفاده از کاندوم یا خودداری قابل پیشگیری است، امروزه می­توان با استفاده از واکسن مانع از بروز HPV شد.
دو نوع واکسن HPV به تایید اداره­ غذا و دارو رسیده است: گارداسیل و سرواریکس. هر دو واکسن در پیشگیری از بروز HPV نوع 16 و 18، که پرخطر و دلیل بروز اکثر سرطان­های دهانه­ رحم (70%) هستند، و نوع 6 و 11 موثر است که باعث بروز بیش از 90 درصد از زگیل­‌های تناسلی می­‌شوند.
ورژن جدید گارداسیل، به نام گارداسیل ۹، در برابر ۵ نوع دیگر از ویروس پاپیلوم انسانی مصونیت ایجاد می­‌کند. گارداسیل ۹ در دسامبر ۲۰۱۴ به تایید اداره­ غذا و داروی ایالت متحده رسید. این دارو در نهایت جایگزین ورژن قدیمی این واکسن خواهد شد.
با این­که قبلا استفاده از گارداسیل فقط به زنان 11 تا 26 ساله توصیه می­‌شد، امروزه استفاده از آن روی پسران و مردان 11 تا 21 سال برای پیشگیری از زگیل تناسلی نیز به تایید رسیده است.

سیفلیس
سیفلیس نوعی بیماری مقاربتی باکتریایی است که از طریق سکس مقعدی، دهانی یا واژنی منتقل می­‌شود. این بیماری قدیمی امروزه همچنان شایع است. سیفلیس در مردان جدی‌­تر از سایر بیماری­های مقاربتی تلقی می­‌شود زیرا به HIV مربوط است و فرد مبتلا به سیفلیس بیشتر در معرض خطر ابتلا به HIV قرار دارد.

علائم شایع سیفلیس
سیفلیس چهار مرحله­ مختلف دارد: اولیه، ثانویه، پنهان، ثالث. هر مرحله علائم مختص به خود را دارد. علائم سیفلیس اولیه در مردان شامل موارد زیر است:
زخم بسیار کوچک، سفت و بدون درد در قسمتی که باکتری از آن وارد بدن شده که معمولا روی آلت تناسلی، مقعد یا لب است.
التهاب غدد لنفاوی در نواحی نزدیک زخم
علائم سیفلیس ثانویه شامل موارد زیر است:
جوش پوستی که نمی­‌خارد و معمولا کف دست یا پا ظاهر می­‌شود.
خستگی
گلودرد
سردرد
التهاب غدد لنفاوی
سفلیس یکی از بیماری های مقاربتی در مردان است
گلودرد می‌تواند از علائم بیماری سیفلیس ثانویه در مردان باشد.
علائم سیفلیس که کم­تر شایع است
سیفلیس پنهان زمانی رخ می­‌دهد که علائم سیفلیس ثانویه متوقف شود و بیماری مقاربتی درمان نشده باشد.
سیفلیس ثالث مرحله­ چهارم است. این مرحله نادر است زیرا تعداد کمی از افراد حتی درصورت عدم درمان سیفلیس وارد مرحله­ چهارم می­‌شوند. ممکن است عوارض جدی در این مرحله رخ دهد. شامل:
آسیب به قلب
آسیب به سیستم عصبی شامل مغز
آسیب مفاصل
آسیب سایر قسمت‌­های بدن

پیشگیری از بیماری­ های مقاربتی در مردان
بسیاری از افراد بدون تجربه­ علائم بارز، دچار بیماری مقاربتی می­‌شوند. این بدین معنی است که اگر می­‌خواهید از بروز بیماری مقاربتی جلوگیری کنید، حتما باید رابطه­ جنسی بی­‌خطر داشته باشید.
تنها راه پیشگیری کامل از بیماری های مقاربتی در مردان و زنان ، پرهیز از هرگونه تماس جنسی یا تماس با زخم­‌های باز یا ترشحات بدن فرد آلوده است. اما روش‌­های دیگری نیز برای جلوگیری از بیماری مقاربتی وجود دارد. شواهد نشان می­‌دهد استفاده­ درست از کاندوم حین دخول و دنتال دم یا ابزارهای پیشگیری هنگام سکس دهانی در جلوگیری از انتقال بیماری­ های مقاربتی موثر عمل می‌­کند. عدم برقراری رابطه­ جنسی با افراد مختلف و داشتن رابطه­ جنسی با یک نفر نیز به پیشگیری از بروز بیماری­ های مقاربتی در مردان و زنان کمک می­‌کند.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.